Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΕΤΑΤΡΑΠHKE ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΓΗΠΕΔΟ ΧΟΚΕΪ

Όμορφο θέαμα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Σερραίοι που βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής στο κέντρο της πόλης των Σερρών.

Η πλατεία Ελευθερίας είχε μετατραπεί σε ένα τεράστιο γήπεδο χόκεϊ με τους αθλητές του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού να… «χορεύουν» με τα ρόλλερ τους ενώ έδειξαν ότι στον πάγο τα καταφέρνουν ακόμα καλύτερα. Άλλωστε η ομάδα χόκεϊ του Πανσερραϊκού είναι η μοναδική επαρχιακή ομάδα στην Ελλάδα και πέρυσι είχε κατακτήσει την 3η θέση στο πρωτάθλημα της Α εθνικής. Προπονητής, διοίκηση και παίκτες θέλησαν να δώσουν έναν αγώνα επίδειξης στο κέντρο της πόλης ενώ είχαν ετοιμάσει πολλές εκπλήξεις όπως διαγωνισμούς, μαθήματα πατινάζ αλλά και παρουσίαση ενός εντυπωσιακού προγράμματος από τις τσιρλίντερς Νηρηίδες.

Ο Σωτήρης Πατσαλάς ξεκίνησε να ασχολείται με το χόκεϊ πριν από δέκα χρόνια από την ομάδα του Ηρακλή. Η αγάπη για τον τόπο του αλλά και το πάθος που έχει για το άθλημα τον έκανε να ξεκινήσει μια προσπάθεια να αποκτήσει και ο Πανσερραϊκός τμήμα χόκεϊ.

Αυτό που κατάφερε είναι εκπληκτικό, αφού αν και στις Σέρρες δεν υπάρχει παγοδρόμιο, ο Πανσερραϊκός έγινε η πρώτη επαρχιακή ομάδα στην Ελλάδα που κατάφερε να πάρει και την 3η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Ο προπονητής του Πανσερραϊκού μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών για τον σκοπό της σημερινής εκδήλωσης: «Αποφασίσαμε να κάνουμε αυτήν την εκδήλωση με σκοπό να φέρουμε σε επαφή τους Σερραίους με το άθλημα του χόκεϊ. Παρόλο που η ομάδα μας υπάρχει από το 2011 το άθλημα μας δεν είναι ευρέως γνωστό την πόλη των Σερρών. Θέλουμε να προσελκύσουμε νέα παιδιά, να φορέσουν τη στολή και να δοκιμάσουν το άθλημα. Επίσης σήμερα έγινε και η βράβευση των αθλητών μας για την 3η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα χόκεϊ επί πάγου, ήταν μια μοναδική ευκαιρία να τους χειροκροτήσουν  οι γονείς τους και να έρθουν οι φίλοι να τους δούνε.

«Ξένοι μετανάστες στον τόπο μας»

Ο άνθρωπος που έφερε το χόκεϊ στις Σέρρες ο Σωτήρης Πατσαλάς μίλησε για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα του, που είναι το γηπεδικό: «Προπονήσεις κάνουμε στο γυμνάσιο του Λευκώνα ενώ κάποιες φορές κάναμε στα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ στην κοιλάδα ή στην ομόνοια, άλλες φορές στο στρατόπεδο του Εμμανουήλ Παππά ή σε σχολεία. Αυτό είναι το μόνιμο πρόβλημα μας κάθε χρόνο. Ψάχνουμε να βρούμε κάποια έδρα και δεν μπορούμε. Αισθανόμαστε ξένοι μετανάστες στον τόπο μας, αυτή είναι η αλήθεια. Έχουμε χτυπήσει όλες τις πόρτες, το Δήμο κι άλλους αλλά δεν έχει ενδιαφερθεί κάποιος να μας δώσει ένα χώρο. Παρόλα αυτά τα παιδιά προσπαθούν, έφεραν την τρίτη θέση στην Ελλάδα, μας χειροκροτούν οι αντίπαλοι κι εμείς δεν μπορούμε να βρούμε ένα χώρο στην πόλη μας. Αυτό είναι το πρόβλημα. Μακάρι φέτος να τα καταφέρουμε και να έχουμε μια μόνιμη έδρα αλλά δυστυχώς η χρονιά δεν ξεκίνησε αισιόδοξα».

Όσο για την έδρα που χρησιμοποιεί ο Πανσερραϊκός στα παιχνίδια πρωταθλήματος ο Σωτήρης Πατσαλάς είπε:  «Ως έδρα στα παιχνίδια έχουμε παγοδρόμια στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Είναι δύσκολο στις Σέρρες να γίνει παγοδρόμιο γιατί δεν είναι τόσο βιώσιμο λόγω μικρού πληθυσμού. Είναι πολλά τα λειτουργικά έξοδα ενός παγοδρομίου και οι Σέρρες δεν μπορούν να κρατήσουν ένα παγοδρόμιο, έστω όμως ένα γήπεδο ρόλλερ αν είχαμε θα κάναμε πολύ καλή δουλειά. Ένα δικό μας γήπεδο. Να μας παραχωρήσει ο Δήμος ένα κομμάτι γης, δεν χρειαζόμαστε χρήματα, θα βρούμε τα κονδύλια μόνοι μας για το κατασκευάσουμε. Απλά ζητάμε μια έκταση να μας παραχωρήσει ο Δήμος».

newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter του Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός, για να μαθαίνετε πρώτοι, τα νέα του συλλόγου μας!