Συμμετοχή στην Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη

#WhiteCard
#April6
#IDSDP2018

 

 

 

Περισσότερες φωτογραφίες http://http://mgspanserraikos.blogspot.gr/2018/04/blog-post.html

 

Ο Μ.Γ.Σ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ, το 6ο Γυμνάσιο Σερρών, ο Σύλλογος.Αντισφαίρισης Σερρών, o Ομιλος Σερρών για UNESCO και το 2018 συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη  με την καμπάνια *White Card*

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ;

Η Διεθνής Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη (IDSDP) είναι ένας ετήσιος εορτασμός για την δύναμη του αθλητισμού για την προώθηση της κοινωνικής αλλαγής, της ανάπτυξης της κοινότητας και για την προώθηση της ειρήνης και της κατανόησης.

Δημιουργώντας μια ιστορική σύνδεση με τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896, η 6η Απριλίου ανακηρύχθηκε Διεθνής Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 2013 και γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 2014.

Η ΔΟΕ, υπό την ιδιότητά της ως Μόνιμος Παρατηρητής του ΟΗΕ, υποστηρίζει αυτή την πρωτοβουλία, καθώς εκτιμά το δυναμικό της να αναγνωρίσει τον ρόλο των αθλητικών οργανώσεων και τη συμβολή τους στην κοινωνική αλλαγή και την ανθρώπινη ανάπτυξη. Ειδικότερα, αποτελεί ευκαιρία για τη ΔΟΕ να τονίσει τον τρόπο με τον οποίο οι αθλητές και το Ολυμπιακό Κίνημα χρησιμοποιούν τον αθλητισμό για την προώθηση της ειρήνης, της συμφιλίωσης και της ανάπτυξης και υπογραμμίζουν τη δύναμη των Ολυμπιακών Αγώνων για την προώθηση της ανεκτικότητας και της αλληλεγγύης μεταξύ των συμμετεχόντων, ο κόσμος.

https://www.april6.org/en/

https://www.olympic.org/idsdp

http://www.un.org/en/events/sportday/resources.shtml

https://www.april6.org/en/past-editions/2016-report/upcoming-events/mg-s-paserraikos-and-6-april-2018-peace-and-sport.html