ΙΣΤΟΡΙΑ

59 χρονια

O ιστορικός σύλλογος «Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός», ιδρύθηκε στις Σέρρες, στις 31 Μαΐου 1964, μετά από συγχώνευση των ποδοσφαιρικών ομάδων του Απόλλωνα και του Ηρακλή Σερρών. Η ιδέα της δημιουργίας μιας ομάδας, με μεγαλύτερη δυναμική και ευρεία αποδοχή από όλο τον Σερραϊκό κόσμο, κατάφερε να γιγαντώσει τον ποδοσφαιρικό Πανσερραϊκό, συνδυάζοντας ένδοξα, το κόκκινο με το λευκό χρώμα.

Στην πορεία των ετών, ο Μουσικός Γυμναστικός Σύλλογος Πανσερραϊκός, της Μακεδονικής γης, με την ηγετική μορφή του «Λέοντα Αμφιπόλεως» ως έμβλημα, έχει αναπτύξει σπουδαία αθλητική δράση, σε δεκάδες σπορ, στα 55 χρόνια λειτουργίας του, σε όλη την Ελληνική επικράτεια.

Το ιστορικό «Λιοντάρι της Αμφίπολης», κοσμεί την «κόκκινη» φανέλα, σε όλα τα αθλητικά τμήματα του Μ.Γ.Σ που είναι: ποδόσφαιρο, καλαθοσφαίριση(ανδρών-γυναικών), χειροσφαίριση(ανδρών-γυναικών), υδατοσφαίριση(ανδρών-γυναικών), πετοσφαίριση(γυναικών), χόκεΐ επί πάγου(ανδρών), υγρός στίβος(κολύμβηση-καλλιτεχνική κολύμβηση-τεχνική κολύμβηση-υποβρύχια κολύμβηση), δρομείς υγείας και μεγάλων αποστάσεων, τρίαθλο, ποδηλασία και αλπικό σκι.

Ξεχωριστή τιμή για τον σύλλογο αποτελεί το θυγατρικό σωματείο Μ.Γ.Σ.Π.-ΑμεΑ (άτομα με αναπηρία), με τέσσερα επιτυχημένα τμήματα όπως: η καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο, ο στίβος, η κολύμβηση και το μπότσια (Boccia). Ο ερασιτέχνης Πανσερραϊκός έχει συνολικά περισσότερους από 600 εγγεγραμμένους αθλητές, που συμμετέχουν στα εθνικά και τοπικά πρωταθλήματα, ενώ πάνω από 700 νεαροί αθλητές, αθλούνται και προπονούνται στις ακαδημίες 8 τμημάτων.

Τη ναυαρχίδα του συλλόγου, αποτελεί το ποδοσφαιρικό τμήμα, που μετρά σημαντικές επιτυχίες κατά το παρελθόν στην πρώτη κατηγορία του Ελληνικού ποδόσφαιρου, καθώς και 7 πρωταθλήματα Β’ και Γ’ Εθνικής. Ακολουθεί το τμήμα της κολύμβησης, όπου η ομάδα μας συναγωνίζεται κορυφαίους συλλόγους της χώρας, με πρωτιές, σημαντικά ρεκόρ και συμμετοχές των αθλητών μας σε Ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα. Το τμήμα της καλλιτεχνικής κολύμβησης μετρά 6 Πανελλήνια πρωταθλήματα, ενώ τα τμήματα της υδατοσφαίρισης, της χειροσφαίρισης και της καλαθοσφαίρισης ανδρών, έχουν κατακτήσει αρκετά πρωταθλήματα και ανόδους, στις Εθνικές κατηγορίες της χώρας μας.  

newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter του Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός, για να μαθαίνετε πρώτοι, τα νέα του συλλόγου μας!