Δράσεις για το 9ο Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου για το Περιβάλλον 2022

Ελάτε μαζί μας στον εορτασμό της,
#WorldEnvironmentDay 2022 γιατί υπάρχει #OnlyOneEarth!

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρόσκλησης,                                                                                                      

Οι Ακαδημίες  ποδοσφαίρου του Πανσερραϊκού συμμετέχουν στην *Ημέρα  Περιβάλλοντος 2022!

Κάλεσμα προς όλους – αθλητές του συλλόγου αλλά και μη – να συμμετέχουν στην παράλληλη δράση του «9ου Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου για το Περιβάλλον 2022» που κάνουν οι ακαδημίες ποδοσφαίρου του συλλόγου των Σερρών. Τα «λιονταράκια» το Σάββατο 4 Ιουνίου θα πραγματοποιήσουν εργασίες καθαρισμού του αθλητικού πάρκου Ομόνοιας, πλησίον των εγκαταστάσεων του Panserraikos FC Academy, εορτάζοντας με τον συμβολικό αυτό τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Σερρών, ο οποίος θα χορηγήσει τα απαραίτητα «εργαλεία» (σακούλες, γάντια κ.λ.π.) για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης δράσης. Την Κυριακή 5 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν παιχνίδια για τον εορτασμό της ημέρας, στις εγκαταστάσεις του συλλόγου.

5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022 *ΜΟΝΟ ΜΙΑ  ΓΗ*

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου είναι η μεγαλύτερη διεθνής ημέρα για το περιβάλλον. Με επικεφαλής το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον ( UNEP ) που πραγματοποιείται ετησίως από το 1974, η εκδήλωση έχει γίνει η μεγαλύτερη παγκόσμια πλατφόρμα για την περιβαλλοντική προσέγγιση, με εκατομμύρια ανθρώπους από όλο τον κόσμο να συμμετέχουν στην προστασία του πλανήτη.

Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι μια παγκόσμια πλατφόρμα για την έμπνευση θετικής αλλαγής. Με περισσότερες από 150 χώρες που συμμετέχουν, αυτή η Διεθνής ημέρα του ΟΗΕ εμπλέκει κυβερνήσεις, επιχειρήσεις, την κοινωνία των πολιτών, σχολεία, διασημότητες, πόλεις και κοινότητες, ευαισθητοποιώντας και γιορτάζοντας την περιβαλλοντική δράση. Τα άτομα μπορούν να αποτελέσουν κινητήρια δύναμη της αλλαγής μέσω της υποστήριξής τους προς τις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις. Οι ενέργειες αυτών των μεγαλύτερων οντοτήτων μπορούν να έχουν μετασχηματιστικό αντίκτυπο, δυνητικά κλειδώνοντας τη βιώσιμη συμπεριφορά κατανάλωσης και παραγωγής για τις επόμενες δεκαετίες

2022 ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΟΡΟΣΗΜΟ

Το 2022 είναι ένα ιστορικό ορόσημο για την παγκόσμια περιβαλλοντική κοινότητα. Συμπληρώνονται 50 χρόνια από τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Ανθρώπινο Περιβάλλον το 1972 , που θεωρείται ευρέως ως η πρώτη διεθνής συνάντηση για το περιβάλλον.

Η Διάσκεψη της Στοκχόλμης του 1972 ώθησε τον σχηματισμό υπουργείων και υπηρεσιών περιβάλλοντος σε όλο τον κόσμο και ξεκίνησε μια σειρά από νέες παγκόσμιες συμφωνίες για τη συλλογική προστασία του περιβάλλοντος. Εκεί συνδέθηκαν επίσης οι στόχοι της ανακούφισης της φτώχειας και της προστασίας του περιβάλλοντος, ανοίγοντας το δρόμο για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης . Στο Συνέδριο της Στοκχόλμης επισημοποιήθηκε η ιδέα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, με την πρώτη να γιορτάζεται το 1974.

Στις αρχές Ιουνίου 2022, η υψηλού επιπέδου διεθνής συνάντηση Stockholm+50 θα πραγματοποιηθεί στη Σουηδία, λίγες ημέρες πριν από την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Οι επικοινωνίες γύρω από αυτά τα γεγονότα συνδέονται και θα αλληλοενισχύονται.

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρόσκλησης ο  Panserraikos FC  συνεχίζει  για δεύτερη χρονιά  την καμπάνια, της  «Δεκαετίας της αποκατάστασης του Οικοσυστήματος 2021-2030» που ξεκίνησε το 2021 παγκοσμίως https://www.mgspanserraikos.gr/o-%cf%80%ce%b1%ce%bd%cf%83%ce%b5%cf%81%cf%81%ce%b1%cf%8a%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%af%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b4%ce%b5%ce%ba%ce%b1%ce%b5%cf%84%ce%af/

newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter του Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός, για να μαθαίνετε πρώτοι, τα νέα του συλλόγου μας!