Δρομείς υγείας – Έφη Σαράντη: Ο φυσικός πλούτος της μητρότητας και της ενασχόλησης με τον αθλητισμό!

Η Έφη Σαράντη στη συνέντευξη της εβδομάδας. Η σχέση της με τον αθλητισμό από μικρή ηλικία, η εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου και η γνωριμία με τον δρομέα σύζυγό της που αύξησε την ενασχόλησή της με το τρέξιμο. Πλέον η Έφη Σαράντη επικεντρώνεται στην ανατροφή του γιου της, κάνοντας σχέδια παράλληλα για την επιστροφή στο χώρο του αθλητισμού.

Ποια είναι η σχέση της με τον αθλητισμό; “Ο αθλητισμός συνδέεται άμεσα με τα παιδικά μου χρόνια. Από πολύ μικρή ηλικία είχα κλίση προς τα εκεί. Αφιέρωνα αρκετό προσωπικό χρόνο στη γυμναστική και ιδιαίτερα στο τρέξιμο. Το γεγονός ότι μεγάλωσα σε χωριό, δεν με εμπόδισε, αν λάβουμε υπόψιν μας και την έλλειψη προπονητικών εγκαταστάσεων στις επαρχιακές περιοχές. Εκμεταλλευόμενη το φυσικό πλούτο του χωριού, με χαρακτηριστικό παράδειγμα, την κοιλάδα του ποταμού Στρυμόνα, ξεκίνησα τις ατομικές μου προπονήσεις. Το χόμπι μου έγινε τρόπος ζωής και με το πέρασμα του καιρού, συνειδητοποιούσα εντονότερα τη σημαντικότητα του αθλητισμού στην ψυχοσωματική υγεία. Τα τελευταία χρόνια μέσω της γνωριμίας μου με τη σύζυγό μου, αύξησα την αθλητική δραστηριότητα καθώς επίσης και τη συμμετοχή μου σε αγώνες. Όμως με τον ερχομό του παιδιού μας στη ζωή, έχω μειώσει αισθητά την ενασχόλησή μου με το τρέξιμο καθώς έχω στραφεί στην ανατροφή του. Παρόλα αυτά η επιθυμία επιστροφής μου στο χώρο του αθλητισμού είναι τεράστια και ευελπιστώ να καταφέρω τόσο αυτό όσο και την στροφή του γιου μου στον συγκεκριμένο τομέα.”

Ποιες είναι οι εντονότερες δρομικές εμπειρίες που έχει ζήσει; -”Για έναν αθλητή όλες οι δρομικές εμπειρίες είναι αξιοσημείωτες. Αν είναι όμως να επιλέξω μία, θα πω τον πρώτο αγώνα που έλαβε χώρα στην πόλη των Σερρών. Αν και δύσκολος ήταν αρκετά ευχάριστος. Από την άλλη δεν μπορώ να μην αναφέρω και τον αγώνα στην Στεντάμη. Ένας νυκτερινός αγώνας 21 χιλιομέτρων, δύσκολος για εμένα λόγω της απώλειας του ενός φακού μου.”

Ποια είναι η εμπειρία της πάνω στον εθελοντισμό; -”Η ανιδιοτελής προσφορά του ανθρώπου χωρίς το κίνητρο ανταμοιβής προς το συλλογικό όφελος είναι σίγουρα ζωτικής σημασίας τόσο για την κοινωνία όσο και για τον ίδιο. Αθλητισμός και εθελοντισμός αν και αποτελούν δύο γενικές και αόριστες έννοιες, στη χώρα μας συμβαδίζουν από τα αρχαία χρόνια και ίσως είναι τα βασικά στοιχεία της ταυτότητάς μας.

Εθελοντισμός και αθλητισμός έχουν κοινές αξίες οράματα. Στόχος και των δύο η παρότρυνση και ενεργοποίηση της νέας γενιάς σε θέματα εθελοντισμού και αθλητισμού. Τα ΜΜΕ και τα σχολεία ενθαρρύνουν τους πολίτες και τους μαθητές στην ενασχόλησή τους με τη σωματική άσκηση και έτσι τα άτομα αναπτύσσουν νέες δεξιότητες και καλλιεργούν τον χαρακτήρα τους.

Το σχόλιο του για τους δρομείς υγείας που αποτελούν μέρος της δρομικής ζωής του: -”Η σημαντικότητα ύπαρξης του είναι τεράστια. Η διάθεση ελεύθερου τρεξίματος σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και ένωσή τους ενθαρρύνει τον αθλητισμό. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους υπεύθυνους του τμήματος για το συγκεκριμένο εγχείρημα. Η κοινή αγάπη για το τρέξιμο και τη γυμναστική αντανακλάται στους πολίτες και την υποστήριξη που λαμβάνει το τμήμα δρομέων υγείας. Αντικατοπτρίζει και την εξαιρετική δουλειά που γίνεται.

Πόσο προσοδοφόρο είναι να έχει σύζυγο δρομέα; -”Έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του. Από τη μία μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και από την άλλη είναι δύσκολο λόγω των ωρών που απουσιάζει για να προπονείται. Εντούτοις, έχω μάθε πάρα πολλά πράγματα δίπλα του και οι συμβουλές που έχει δώσει, παραμένουν ανεξίτηλες.”

newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter του Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός, για να μαθαίνετε πρώτοι, τα νέα του συλλόγου μας!