Δρομείς υγείας – Γιώργος Θεοχάρης: Η δύναμη της προετοιμασίας!

Το μονοπάτι της δημιουργικότητας ακολουθούν μεταξύ άλλων από την ίδρυση τους οι δρομείς υγείας, που εκτός από την ενασχόλησή τους με την αγαπημένη τους συνήθεια (δηλαδή το τρέξιμο), επιχειρούν να προσφέρουν έργο στον αθλητισμό και την κοινωνία των Σερρών.

Αγώνες, δράσεις και ένα μεγάλο event με μεγάλες προσδοκίες που έρχεται με τη νέα χρονιά στη πόλη και θα αποτελέσει παράσημο στις προσπάθειες των ανθρώπων του τμήματος.

Η δύναμη της προετοιμασίας είναι το μεγάλο τους “όπλο” και όλα βαίνουν βάσει προγραμματισμού, ξεπερνώντας και τα αντικειμενικά εμπόδια που φέρνει η νέα έξαρση της πανδημίας.

Ο καταμερισμός των εργασιών και των πόστων για το Serres Trail Races έχει διευθετηθεί, οι αθλητές για την ώρα βρίσκονται στα “πιτς” αλλά διατηρούν την πνευματική τους φόρμα και όλοι αναμένουν για τη στιγμή που θα φτάσουν στην πραγμάτωση ενός αξιομνημόνευτου δρομικού event.

Καταλληλότερος άνθρωπος για να μοιραστεί την εμπειρία της προετοιμασίας του Serres Trail Races, είναι ο έφορος του τμήματος δρομέων υγείας του ΜΓΣ Πανσερραϊκού και διοργανωτής του event, Γιώργος Θεοχάρης.

-Το Serres Trail αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για το τμήμα. Σε τι επίπεδο βρίσκονται οι ετοιμασίες και κατά πόσο σκεπάζει τον προγραμματισμό η νέα επιδημιολογική κρίση;

“Το SERRES TRAIL RACES 2020 είναι ένα event το οποίο θέλουμε να πιστεύουμε θα στεφθεί με μεγάλη επιτυχία. Αυτό που μας κάνει να το πιστεύουμε είναι η άρτια σχεδίαση των διαδρομών και απαράμιλλη ομορφιά των μονοπατιών, η πολύ καλή ομάδα εθελοντών που στηρίζουν το event, η δύναμη που μας δίνουν όλοι οι υποστηρικτές του αγώνα (Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, Δήμος Σερρών, Τροχαία Σερρών, Εκαβ, χορηγοί) και βέβαια η εμπειρία μας στη διοργάνωση τέτοιων αγόνων που γίνεται με πολύ αγάπη και μεράκι.

Θα ήταν ψέμματα να πω ότι δεν μας επηρεάζει αυτό το σκληρό κύμα πανδημίας που μαστίζει όλο τον πλανήτη, όμως προσπαθούμε να το ξεπεράσουμε. Ελπίζουμε ότι την περίοδο που θα λάβει χώρα το SERRES TRAIL RACES τα πράγματα όσον αφορά τον Covid να είναι καλύτερα και με την άδεια της πολιτείας να πραγματοποιηθεί αυτό το όμορφο 3ημερο δρομικό event. Οι προετοιμασίες συνεχίζονται καθημερινά, τηρώντας βέβαια όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλεια ώστε στις 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ να είναι όλα έτοιμα!”

-Εξίσου σημαντική, παράλληλα με το οργανωτικό κομμάτι του event, η αγωνιστική και ψυχολογική ετοιμότητα των αθλητών του συλλόγου. Το Lockdown δίνει την ευκαιρία μόνο για ατομική άθληση. Η ιδιαίτερη αυτή συνθήκη είναι ικανή να αλλάξει την καθημερινότητα των προπονήσεων;

“Όπως είπαμε και παραπάνω όλοι μας έχουμε επηρεαστεί από αυτή την κατάσταση, η πολιτεία έχει απαγορέψει στην παρούσα φάση κάθε δρομικό γεγονός που έχει την μορφή αγώνα με ότι αυτό συνεπάγεται. Είμαστε σε μια περίοδο που σε λίγες μέρες υπό άλλες συνθήκες θα είχε πραγματοποιηθεί ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας, αυτό θα σήμαινε ότι δεκάδες Σερραίοι και πολλοί αθλητές του τμήματος θα συμμετείχαμε σε αυτό τον αγώνα, κάτι τέτοιο όμως δεν πρόκειται να συμβεί προς μεγάλη στεναχώρια όλων των δρομέων της χώρας.

Τα προπονητικά πλάνα όλων έχουν αλλάξει άρδην, πλέον έχουμε μπει σε μια λογική συντήρησης-ξεκούρασης ώστε να είμαστε έτοιμοι με την επανέναρξη των αγώνων να μπούμε σε αγωνιστική περίοδο, βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε ερασιτέχνες αθλητές και τρέχουμε γιατί μας αρέσει γενικότερα το τρέξιμο και μέσα από αυτό προκύπτουν και οι συμμετοχές μας σε αγώνες.”

-Την 1η Δεκεμβρίου ανοίγουν οι συμμετοχές για το Serres Trail. Ποιες είναι οι προσδοκίες για την ποσότητα και την ποιότητα των δρομέων που θα πάρουν μέρος;

“Στις 1 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι εγγραφές για τους 3 αγώνες που θα πραγματοποιηθούν το 3ημερο 16-18 Απριλίου
α)SERRES ULTRA TRAIL 86,7km 4000+
β)VOREIA BEER SERRES TRAIL 21km 1000+
γ)SERRES JUICY FUN n RUN 5km.

Τα μηνύματα που παίρνουμε από αθλητές από όλη την Ελλάδα είναι πολύ ενθαρρυντικά όσον αφορά τις συμμέτοχες και μπορώ να πω με απόλυτη βεβαιότητα ότι οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν κάθε προσδοκία και σε αριθμό αλλά και σε ποιότητα αθλητών.”

newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter του Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός, για να μαθαίνετε πρώτοι, τα νέα του συλλόγου μας!