Μ.Γ.Σ.Π. ΑΜΕΑ: Επιτυχία για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Άρσης Βαρών σε πάγκο

Πρόκριση στο παγκόσμιο της Τυφλίδας ο Θανάσης Βαγενάς του ΜΓΣ Πανσερραϊκός ΑμεΑ, μαζί με άλλους τρεις αθλητές

Οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία είχαν οι αγώνες του Πανελληνίου πρωταθλήματος Αρσης Βαρών σε πάγκο που διοργανώθηκαν στις Σέρρες το Σάββατο 23/10/2021 στο κλειστό γυμναστήριο Κοιλάδας Αγίων Αναργύρων, μετά από πρόταση της κυρίας Θωμαής Θεοδωρίδου έφορο του τμήματος ΑμεΑ του ΜΓΣ Πανσερραϊκός.

Στους αγώνες συμμετείχαν κορυφαίοι εκπρόσωποι της ελληνικής άρσης βαρών σε πάγκο, αλλά και αθλητών από την Κύπρο, οι οποίοι αποτελούσαν πρόβα τζενεράλε ενόψει του Παγκοσμίου που θα πραγματοποιηθεί από 27 Νοεμβρίου έως και 6 Δεκεμβρίου στην Τιφλίδα της Γεωργίας.

Τέσσερις προκρίσεις αλλά και δύο πανελλήνια ρεκόρ σημάδεψαν τη διοργάνωση, η οποία ήρθε λίγους μήνες μετά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπου η Ελλάδα πανηγύρισε την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου με τον Δημήτρη Μπακοχρήστο.

Παρών στη διοργάνωση της Τιφλίδας θα είναι οι Κωνσταντίνος Δήμου (+107κ.), Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης (-80κ.), Πασχάλης Κουλούμογλου (-59κ.) και Αθανάσιος Βαγενάς (-80κ.), ενώ τα πανελλήνια ρεκόρ σημείωσαν οι Γρηγόρης Μοσχοβίδης (-49κ.) και Χριστίνα Παβιτσού (-79κ.), με την ίδια ακριβώς επίδοση (75κ.), στην ίδια ακριβώς προσπάθεια (2η).

«Οργανωτικά η διοργάνωση ήταν φανταστική. Συγχαρητήρια στον Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκό-ΑμεΑ, στην ομοσπονδία και σε όσους συνέβαλαν σε αυτό. Όλα ήταν άψογα. Η κ. Θωμαή Θεοδωρίδου έκανε εξαιρετική δουλειά. Στο αγωνιστικό μέρος είχαμε πολλές συμμετοχές νέων αθλητών που είχαν πολύ καλή παρουσία. Η εθνική ομάδα ήταν εδώ αλλά είμαστε σε μια μεταβατική περίοδο αφού τα παιδιά προέρχονται από τη συμμετοχή τους στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο και δεν είναι στην καλύτερη τους κατάσταση. Εμείς θα πάμε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Τυφλίδα. Η συμμετοχή σε αυτήν τη διοργάνωση είναι στην διαδικασία πρόκρισης στους Παραολυμπιακούς που θα γίνουν το 2024 στο Παρίσι», είπε στην ΕΡΤ Σερρών, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Δημήτρης Ιωαννίδης.

Αργυρό μετάλλιο ο Βαγενάς και πρόκριση στην Τιφλίδα

Τη δεύτερη θέση στην Ελλάδα στην κατηγορία του και το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο αθλητής του  Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκου ΑμεΑ Αθανάσιος Βαγενάς. «Ο Θανάσης έκανε ατομικό ρεκόρ κι έδειξε για ακόμη μια φορά ότι είναι το μέλλον του αθλήματος στην Ελλάδα» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ιωαννίδης υπογραμμίζοντας ότι ο Σερραίος πρωταθλητής έχει μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη κι έχουν πλέον την ευκαιρία να προπονούνται μαζί για να φέρουν ακόμα περισσότερες διακρίσεις.

Τους αγώνες τίμησε με την παρουσία του ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο οποίος έκανε και απονομές μεταλλίων στους νικητές.

Την μουσική στους αγώνες επιμελήθηκε ο dj Πάνος Πιπερτζής.

Ευχαριστίες της Εφόρου του τμήματος ΜΓΣ Πανσερραϊκός ΑμεΑ

Η κυρία Θεοδωρίδου σε δηλώσεις της ευχαρίστησε για την συνεισφορά τους στην πραγματοποίηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος άρσης βαρών σε πάγκο, την Αντιπεριφέρεια Σερρών και τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Σπυρόπουλο και την παρουσία του στους αγώνες, τον Δήμο Σερρών για την παραχώρηση του ΔΑΚ, τις επιχειρήσεις ΚΡΙ ΚΡΙ, ΓΑΤΙΔΗΣ και ποτοποιία Αλεξανδρίδη, καθώς και την Ελληνική Ομοσπονδία ΑμεΑ που σε συνεργασία με τον ΜΓΣ Πανσερραϊκό διοργάνωσαν τους αγώνες στις Σέρρες.

newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter του Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός, για να μαθαίνετε πρώτοι, τα νέα του συλλόγου μας!