Οι 5 νέες προτάσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την συμμετοχή του Πανσερραϊκού!

Ο Πανσερραϊκός Μ.Γ.Σ., ενημερώνει τους φίλους του συλλόγου και τα ΜΜΕ, για τις πέντε κατατεθειμένες προτάσεις κοινωνικών δράσεων μέσω του αθλητισμού, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Βρυξελλών, μέσω της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πολυαθλητικών Συλλόγων (EMCA), όπου συμμετέχει για 2η χρονιά ως μέλος της.

Ο σύλλογος μας, εντάχθηκε πέρυσι για πρώτη φορά στην EMCA και παραμένει ο μοναδικός πολυαθλητικός σύλλογος της Βόρειας Ελλάδας και ο δεύτερος μετά τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. (ιδρυτικό μέλος),  σε όλη την χώρα, που συμμετέχει ενεργά στην διαδικασία εγγραφής προγραμμάτων και πραγμάτωσης τους, μέσα απο αθλητικές δραστηριότητες που υποστηρίζουν, σημαντικά κοινωνικά ζητήματα και όχι μόνο θέματα του αθλητικού κόσμου.

Το 2020, χρονιά ένταξης του συλλόγου μας στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, η ομάδα μας συμμετείχε ως υποψήφιος εταίρος, σε 8 Ευρωπαϊκά προγράμματα. Ο Πανσερραϊκός Μ.Γ.Σ., μαζί με άλλους τέσσερις συλλόγους (Ολυμπιακός, Λάτσιο, Λέφσκι, Βίνερ), αξιολογήθηκαν επιτυχημένα απο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και προχωρούν έστω και με δυσκολίες, λόγω της πανδημίας, στην υλοποίηση του προγράμματος, κατά της επιθετικής συμπεριφοράς των παιδιών στα σχολεία.

Το φετινό ‘Erasmus+Sport 2021’, εξελίσσεται με φυσιολογική δυσκολία λόγω των συνθηκών αλλά και πάλι, τόσο τα «λιοντάρια» όσο και οι υπόλοιποι Ευρωπαϊκοί σύλλογοι είναι διατεθειμένοι να συνεισφέρουν στο κοινωνικό σύνολο μέσω του αθλητισμού με τις αιτήσεις για 5 νέα προγράμματα που αφορούν:

α) Την προώθηση του ολυμπισμού με καινοτόμες δράσεις στις μικρές ηλικίες,  β) την ενημέρωση, για τα πλεονεκτήματα της υγείας στον αθλητισμό, γ) την δραστηριοποίηση των παιδιών στα αθλήματα του στίβου μέσα απο αθλητικά παιχνίδια, δ) την ένταξη όλων των ηλικιών στα σπορ και ε) την συμμετοχή των πολιτών σε αθλητικές δράσεις στις γειτονιές κάθε πόλης.

Τα αποτελέσματα των αιτήσεων αναμένεται να ανακοινωθούν τον προσεχή Σεπτέμβριο, έπειτα από την αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και είναι διάρκειας 12 ή 18 μηνών. ​

Οι 5 κατατεθειμένες προτάσεις στην Commission:

 

newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter του Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός, για να μαθαίνετε πρώτοι, τα νέα του συλλόγου μας!