Παγκόσμια ημέρα γυναίκας!

Το 2023 είναι μια τεράστια χρονιά για το γυναικείο ποδόσφαιρο. Καθώς γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (IWD), το Football Victoria (FV) αναλογίζεται μερικά από τα βασικά επιτεύγματα, πρωτοβουλίες και ευκαιρίες για γυναίκες και κορίτσια στο παιχνίδι μας. 

Sarah Zadrazil (Αυστρία/Μπάγερν Μονάχου) : «Πρέπει να ανοίξουμε το δρόμο για την επόμενη γενιά, να τους δείξουμε ότι είναι δυνατό να παίζεις σε μεγάλα γήπεδα, σε sold-out γήπεδα, ότι είναι δυνατό να γίνεις επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ακόμα κι αν είσαι κορίτσι. Ειδικά αν είσαι κορίτσι. Είναι δυνατόν».

Ada Hegerberg (Νορβηγία/Λυών) : «Είμαι αρκετά πεπεισμένη ότι αν αρχίσεις να διδάσκεις ένα εξάχρονο κορίτσι πώς να παίζει μια πάσα, αντί όταν είναι 15 ετών, το επίπεδο θα είναι αρκετά διαφορετικό σε μερικά χρόνια .”

Magdalena Eriksson (Σουηδία/Τσέλσι) : “Το να δώσουμε ίσες ευκαιρίες σε κορίτσια και αγόρια να ξεκινήσουν είναι εξαιρετικά σημαντικό.”

Alexia Putellas (Ισπανία/Μπαρτσελόνα) : «Μπορείτε να δείτε τους συμβιβασμούς, πώς όλοι κυνηγάμε τον ίδιο στόχο και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να τον πετύχουμε».

https://www.uefa.com/womenseuro/news/027d-170740910aa9-0ee98199ae11-1000–watchequalsonuefatv/

Στον μαγικό κόσμο του ποδοσφαίρου γυναικών είναι η ΠΑΕ Πανσερραϊκός από  την έναρξη της χρονιά  2023 , η οποία ανακοίνωσε  την ίδρυση τμημάτων υποδομής για κορίτσια ηλικίας 6 έως 16 ετών!

Τα «λιοντάρια» των Σερρών – σε συνεργασία με την ομάδα της Πανσερραϊκής η οποία ήδη μετέχει στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα γυναικών – επιδιώκουν να μάθουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου σε όσα κορίτσια επιθυμούν να ασχοληθούν με τη στρογγυλή θεά.

Η οικογένεια του ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΥ με την συμμετοχή της ΕΠΣ Σερρών προωθεί την ημέρα με όλους τους Παγκόσμιους φορείς του ποδοσφαίρου στο πλαίσιο των 17 Global Goals -Στόχος 5 Ισότητα των φύλων-.

 

newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter του Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός, για να μαθαίνετε πρώτοι, τα νέα του συλλόγου μας!