Αθλητική Ρομποτική: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 25η Διεθνής Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Ελλάδα

«25η ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 16 – 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024» ΙRO – IN.TE.SO. και 1ο εθνικό πρωτάθλημα Ελλάδος HRSF League ΕΛ.Ο.Α.Ρ.Τ. Η χώρα μας ετοιμάζεται για τις αλλαγές που έρχονται στην τεχνολογία, την ρομποτική και την Τεχνητή Νοημοσύνη με τα πρωτοποριακά Αθλήματα Ρομποτικής – Robotic Sports ® .

Oι 25οι Διεθνείς Ολυμπιακοί Αγώνες ρομποτικής IRO®, το σημαντικότερο Διεθνές meta-αθλητικό ® γεγονός στον χώρο της Αθλητικής Ρομποτικής για νέους έως 18 ετών πραγματοποιήθηκε από την ομοσπονδία ΕΛ.Ο.Α.Ρ.Τ. με συν διοργανωτή το σωματείο IN.TE.SO. στην Ελλάδα 16-20 Ιανουαρίου 2024, στο Στάδιο Παλαιού Φαλήρου του Taekwondo, με τις αιγίδες του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, Δήμου Αθηναίων, του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Υπουργείου Οικονομίας, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της UNESCO.

Με ενέργειες όπου ξεκίνησε το 2019 ο οργανισμός ΙΝ.ΤΕ.SO. και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ΕΛ.Ο.Α.Ρ.Τ./H.R.S.F., Εμμανουήλ Τσελέπης, διεκδίκησαν επιτυχώς για την Ελλάδα την διεξαγωγή της 25ης Διεθνούς Ολυμπιάδας Ρομπότ. H Ελλάδα φιλοξένησε μέχρι τις 19 Ιανουαρίου 2024 τις αθλητικές αποστολές Ρομποτικής και Τεχνολογίας 36 κρατών με αθλητές ηλικίας 6 έως 18 χρονών με καταγεγραμμένους περισσότερους από 12.500 χιλιάδες επισκέπτες όπου τους δόθηκαν δωρεάν υφασμάτινες τσάντες , καπέλα, Dri-FIT επίσημες μπλούζες, μεταλλικά σήματα συμμετοχής-κονκάρδες , στυλό κ.α.

ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

Στην τελετή έναρξης η Νομική σύμβουλος της ομοσπονδίας, Γεωργία Λογγίτση-Καρνέση, εκφώνησε και
καλωσόρισε ένθερμα τους επίτιμους καλεσμένους.
-Η Έναρξη έγινε (για την Ν. Κορέα) παρουσία του Πρόεδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Jong-Hwan Kim (IROC / International Robot Olympiad Committee).
-Mr Ghun Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων, Mr Jung IROC Chief Academic Executive, εκπροσώπων καθηγητών του Korean Advanced Institute of Science and Technology,
-του Πρέσβη της Νότιας Κορέας στην Ελλάδα Τζονγκ Ιλ Λη.

Για την Ελλάδα έγινε παρουσία του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κυρίου Δημήτρη Παπαστεργίου, του Υφυπουργού κυρίου Κωνσταντίνου Κυρανάκη ως Εκπροσώπου του Πρωθυπουργού, της Μαρίας Πολύζου Ειδικής Συμβούλου του Υπουργού Αθλητισμού Ιωάννη Βρούτση, του Δήμαρχου Παλαιού Φαλήρου Ιωάννη Φωστηρόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Χρήστου Θεοδωρόπουλου, του Γενικού Διευθυντή του Σ.Ε.Γ.Α.Σ και Γενικού Συντονιστή του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας Σωτήρη Κυρανάκου.

Χώρες που Συμμετείχαν
Οι Χώρες που συμμετείχαν επίσημα στη Διοργάνωση είναι οι ακόλουθες: Ελλάδα, Ν.Κορέα, Γερμανία, Δανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Τουρκία, Ισραήλ, Αίγυπτος, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Σιγκαπούρη, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ταϊλάνδη, Καζακστάν, Αζερμπαϊτζάν, Παναμάς, Μαλαισία, Ιαπωνία, Φιλιππίνες, Μπαγκλαντές, Ινδία, Ινδονησία, Μεξικό, Αμερική, Βολιβία, Κολομβία, Ουζμπεκιστάν, Κίνα, Ιράν, Νιγηρία, Κένυα, Σαουδική Αραβία, Ρωσία.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Στις 17 με 18 Ιανουαρίου 2024 με ενέργειες του υπουργείου Πολιτισμού και της ομοσπονδίας ΕΛΟΑΡΤ-HRSF ξεναγήθηκαν στην Ακρόπολη ,περίπου 1.500 αθλητές και οι συνοδοί τους.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΣΗΜΩΝ & ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ
17 Ιανουαρίου 2024

Πραγματοποιήθηκε ημερίδα για τους επίτιμους καλεσμένους μας με θέμα «Η επιρροή της αρχαίας ελληνικής σκέψης στην ρομποτική, στην εξέλιξη της τεχνολογίας και την τέχνη». Επίσης έγινε για πρώτη φορά παρουσίαση στο νέο μοντέλο εκπαίδευσης στην ρομποτική και το AI από 8 ετών όπου ανέπτυξε ο Prof. Jong-Hwan Kim.

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ 25ης ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ IRO HELLAS

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 9:30 έως 14:30 στο Στάδιο TAEKWONDO πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης όπου απονεμήθηκαν τα μετάλλια.
Ταυτόχρονα υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της ομοσπονδίας ΕΛ.Ο.Α.Ρ.Τ. , του οργανισμού
ΙΝ.ΤΕ.SΟ. και την **International Robot Olympiad Committee (IROC)** με περιεχόμενο την στρατηγική
διάδοση της ρομποτικής στην Ελλάδα , την δημιουργία νέου εκπαιδευτικού υλικού από το IROC για τους Έλληνες, δημιουργία ολοκληρωμένου προπονητικού εξοπλισμού για τους νέους όπου ασχολούνται με τα ρομποτικά αθλήματα.

Για την εκτέλεση του MοU υπέγραψαν ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Jong-Hwan Kim (IROC / International Robot Olympiad Committee) και ο Πρόεδρος της ΕΛ.Ο.Α.Ρ.Τ. – HRSF Emmanouil Tselepis ως επίσημος εκπρόσωπος Ελλάδος IROC Hellas – (International Robot Olympiad Committee).

Στη τελετή λήξης πραγματοποιήθηκε επίδειξη ελληνικών παραδοσιακών χορών από το Λύκειο Ελληνίδων. Τους ευχαριστούμε θερμά.

Παρόντες ήταν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, της Περιφέρειας Αττικής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό στις 10:30πμ
Τέλος, καθοριστική στη διοργάνωση ήταν η συνδρομή των πολυτάλαντων και ακούραστων μελών: Γρηγόρη Καλογιαντσίδη, Μαρία Τσιαπαρίδου, Φώτη Ροδόπουλου, Χρήστου Τσιατούρα, Χρυσούλας Αργυροπούλου , Ελένης Μαστροπέτρου, Ηλιάνας Ασπροποταμίτη, Ματίνας Κουρκούλη, Γεωργίου Ξανθόπουλου και Σπυρίδωνος Αλειφέρη.

 

newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter του Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός, για να μαθαίνετε πρώτοι, τα νέα του συλλόγου μας!