Βόλεϊ-Γιαλένιου: Κάναμε προετοιμασία επιπέδου Α1 και περιμένουμε…

Ο προπονήτρια της ομάδας μας, Κυριακή Γιαλένιου, μίλησε για την προετοιμασία που ακολούθησαν οι «Λιονταρίνες» μας, τους στόχους του Πανσερραϊκού στο φετινό πρωτάθλημα αλλά και για την διακοπή των προπονήσεων και όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: 

Για την κατάσταση με τον Covid-19: «Είναι στενάχωρα τα πράγματα για όλες τις ομάδες, όχι μόνο για το βόλεϊ και τον Πανσερραϊκό. Νομίζω πως η προετοιμασία που κάναμε ήταν πολύ καλά. Ήταν επιπέδου Α1 ομάδας, όχι τοπικού ή Β Εθνικής που είμαστε εμείς για δεύτερη χρονιά. Κάναμε πρωινές προπονήσεις για ένα μήνα και δώσαμε τρία φιλικά. Το τρίτο ήταν και το πιο δυνατό φιλικό, καθώς αντιμετωπίσαμε την Γαία Δράμας εκτός έδρας. Μετά τα έκτακτα μέτρα που παρουσιάστηκαν στις Σέρρες, σταματήσαμε τις προπονήσεις ακολουθώντας τις οδηγίες της Πολιτείας.

Για τις κορασίδες που θα έχουν συμμετοχές με την κανονική ομάδα: «Υπάρχουν τρεις γενιές φέτος στον Πανσερραϊκό. Η πρώτη γενιά είναι από 35 εώς 50 χρονών, είναι οι φοιτήτριες και έχουμε και 6 μαθήτριες. Έχουμε δεθεί σαν γενιές πολύ καλά μεταξύ μας και θα χρησιμοποιθούν όλες οι γενιές στους αγώνες. Σε κάθε παιχνίδι θα χρησιμοποιώ και από 2-3 μαθήτριες».

Για την συνέχεια των προπονήσεων: «Δεν υπάρχει κάποιο νεότερο. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Η μόνη ενημέρωση που έχουμε, είναι αν θα αρχίσουν τα πρωταθλήματα σε Α1 και Premier League, αλλά και πάλι δεν το βλέπω να αρχίζουν ούτε εκεί. Εμείς περιμένουμε να τελειώσει η καραντίνα και από εκεί και πέρα αναμένουμε την απόφαση που θα πάρουν οι από πάνω μας, γιατί δεν είναι τίποτα στο δικό μας χέρι. Εμείς σαν βόλεϊ Πανσερραϊκού, τηρούσαμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, στο γήπεδο μπαίναμε με μάσκες, πλέναμε τακτικά τα χέρια μας, τηρούσαμε τις προβλεπόμενες αποστάσεις – όσο μπορείς να τηρήσεις τις αποστάσεις στο βόλεϊ- αλλά και πάλι ακολουθούσαμε πιστά τις οδηγίες από την Πολιτεία και τον ΕΟΔΥ. Υπήρχαν αντισηπτικά, χρησιμοποιούσαμε μάσκες και γενικότερα τηρούσαμε τα πάντα».

Για την πορεία της προετοιμασίας: «Με τα 36 χρόνια που ασχολούμαι με το βόλεϊ, με τους προπονητές που έχω αλλάξει και με την εμπειρία μου, βλέπω και νομίζω πως κάναμε μια πολύ καλή προετοιμασία. Βέβαια, φάνηκε κιόλας όλη η δουλειά που κάνουμε σαν ομάδα, ενώ και το κλίμα που υπάρχει ανάμεσα στις αθλήτριες, είναι εξαιρετικό. Όλα τα κορίτσια όλων των ηλικιών είναι δεμένες μεταξύ τους. Ότι ασκήσεις κάναμε στις προπονήσεις, τις ακολουθούσαν όλες οι αθλήτριες, καθώς το πρόγραμμα ήταν κοινό για όλες, χωρίς να υπάρχει κάτι περισσότερο για τις πιο εμπείρες και κάτι λιγότερο για τις μικρότερες ηλικίες».

Για τους φετινούς στόχους του Πανσερραϊκού: «Ο στόχος του Πανσερραϊκού είναι να κάνουμε μια πολύ καλή πορεία. Υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία, αλλά μέχρι εκεί. Γιατί ότι ανεβαίνει, κατεβαίνει και πολύ γρήγορα μάλιστα. Αργά και σταθερά βήματα και ότι έρθει είναι καλοδεχούμενο».

newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter του Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός, για να μαθαίνετε πρώτοι, τα νέα του συλλόγου μας!