Δρομείς υγείας – Δράσεις: Η μέρα που ενέπνευσαν για ένα ευοίωνο μέλλον!

Η Κυριακή (22/11/2020) συγκαταλέγεται στις σημαντικές ημέρες της ιστορίας του ΜΓΣ Πανσερραϊκού και του τμήματος δρομέων υγείας. Πιστοί στις αρχές τους, συνέχισαν το κοινωνικό τους έργο επιχειρώντας να εμπνεύσουν όλους αυτούς που δοκιμάζονται και έχουν χάσει το κουράγιο τους.

Οι δρομείς είναι πάντα εκεί για να στηρίξουν έμπρακτα έναν δύσκολο αγώνα, μια δοκιμασία όπως αυτή που βιώνουμε από τον περασμένο Μάρτιο. Οι δράσεις τους, από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής τους, έχουν ως μοναδικό σκοπό να εμφυσήσουν, φέρνοντας την ευμάρεια κοινωνικά, αθλητικά και περιβαλλοντικά.

Έτσι λοιπόν, με τη δύναμη της αλληλεγγύης κατάφεραν μέσα από μία επίπονη διαδικασία να στείλουν το μήνυμα της ελπίδας και της θαλπωρής. Ο έφορος του τμήματος, Γιώργος Θεοχάρης, όπως και ο αθλητής μπάσκετ με αμαξίδιο του συλλόγου μας, Απόστολος Βαφειάδης, συμμετείχαν στον virtual Μαραθώνιο της Αθήνας, τρέχοντας περιμετρικά του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, την αυθεντική απόσταση των 42,195 μέτρων.

Τα μηνύματα ευγνωμοσύνης ήταν πολλά και για τους αθλητές των δρομέων ένα παράσημο που πέτυχαν το στόχο τους, δίνοντας ελπίδα και θάρρος στους μαχητές στο μέτωπο της πανδημίας.

Η δύναμη της πίστης είναι από τα μεγάλα τους ατού, όπως και οι δράσεις που δεν σταματούν εδώ!

Θυμηθείτε το μήνυμα του Γιώργου Θεοχάρη μετά τον σπουδαίο αγώνα που έδωσαν:

“Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μπορέσαμε έστω και λίγο, ότι με το να τρέξουμε έναν μαραθώνιο (42,195μ) μέσα στον προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, δώσαμε δύναμη σε όλους του νοσηλευτές, γιατρούς, ανθρώπους του ΕΚΑΒ που δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα αντιμετωπίζοντας το Covid. Επίσης να δώσαμε ελπίδα σε αυτούς που νοσηλεύονται και κουράγιο σε όλους αυτούς που έχασαν έναν δικό τους άνθρωπο λόγω της πανδημίας.

Μια δρομική εμπειρία που όμοια της δεν έχω ξαναζήσει. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους αυτούς που μέσα από το νοσοκομείο μας χειροκροτούσαν, αλλά θέλω να τους πω ότι το χειροκρότημα ανήκει σε αυτούς.

Δεν μπορώ να παραλείψω την τεράστια βοήθεια που είχαμε από το Μοντεσσοριάνο Παιδικό Κολέγιο, ειλικρινά χωρίς εσάς τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα. Ευχαριστούμε τέλος τον Δήμο Σερρών, την διοίκηση του Νοσοκομείου Σερρών αλλά και την οργανωτική επιτροπή του Athens Marathon για την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε.

Τα καλύτερα 42195μ της ζωής μου!”

newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter του Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός, για να μαθαίνετε πρώτοι, τα νέα του συλλόγου μας!