Δρομείς υγείας – Ιωάννης Πασσιάς: Η εθιστική συνήθεια της άθλησης και η ψυχική ευφορία!

Στην συνέντευξη της εβδομάδας μάς συστήνεται ο Ιωάννης Πασσιάς. Ο αθλητής των δρομέων υγείας του ΜΓΣ Πανσερραϊκού παρουσιάζει την αθλητική του ταυτότητα, την πορεία που ακολούθησε από νεαρή ηλικία και την έκπληξη όταν αντιλήφθηκε ότι η άθληση προσφέρει πολλά οφέλη.

Η ταυτότητα του αθλητή: Γεννήθηκα στη Σέρρες το 1976, είμαι παντρεμένος, έχω δύο παιδάκια και εργάζομαι ως δημοτικός υπάλληλος.

Ποιες αρχές και συναισθήματα πρεσβεύει ο εθελοντισμός, τα οποία ακολουθείς: “Ο εθελοντισμός είναι μία ανώτερη έννοια. Σημαίνει την ανιδιοτελή προσφορά του ανθρώπου προς τον συνάνθρωπο και την κοινωνία γενικότερα. Σίγουρα το αποτέλεσμα της ανιδιοτελής προσφοράς του καθενός μας είναι αμφίπλευρο. Πέρα της χαράς που δίνεις σε κάποιους ανθρώπους προσφέροντας κάποιο υλικό ή άλλου είδους αγαθό, μας κάνει και εμάς καλύτερους ανθρώπους.”

Ποια ήταν η αφορμή να ασχοληθείς με τον αθλητισμό και πώς έγινε εθιστική συνήθεια;

“Η σχέση μου με τον αθλητισμό ξεκινάει από τα παιδικά μου χρόνια, παίζοντας ποδόσφαιρο, μπάσκετ όπως και οι περισσότεροι της ηλικίας μας, στις αλάνες του χωριού μας ή στα πάρκα της πόλης μας. Δυστυχώς ή ευτυχώς η τεχνολογία δεν είχε χτυπήσει τότε ακόμα την πόρτα μας, με αποτέλεσμα μετά το σχολείο να περνάμε πολλές ώρες με τους φίλους μας, παίζοντας παιχνίδια όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ κλπ.

Τα τελευταία 10 χρόνια ξεκίνησα ερασιτεχνικά το τρέξιμο, με πρωταρχικό σκοπό να χάσω κάποια παραπανήσια κιλά. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, διαπίστωσα ότι το τρέξιμο σου προσφέρει πολλά περισσότερα ψυχικά οφέλη από το να χάσεις λίγο βάρος. Στο τέλος κάθε run σε πλημμυρίζουν συναισθήματα χαράς, ευφορίας και ικανοποίησης. Γεμίζεις με θετική ενέργεια με αποτέλεσμα να περνάνε και ευχάριστα οι στιγμές της ημέρας σου. Παροτρύνω τον καθένα μας να ασχοληθεί με τον κάθε είδους αθλητισμό, ακόμα και το να βγει έστω και για λίγο να περπατήσει. Η πόλη μας άλλωστε προσφέρει αυτή τη δυνατότητα. Γινόμαστε παράλληλα και πολύ καλό παράδειγμα για τα παιδιά μας. Το βλέπω στα δικά μου παιδιά. Κάθε αρχή και δύσκολη βέβαια, αλλά η συνέχεια είναι τελείως εθιστική.”

Ποια δρομικά μονοπάτια των Σερρών επιλέγεις για την προπόνηση ή αποφόρτισή σου;

“Όπως ανέφερα παραπάνω, η πόλη των Σερρών σου προσφέρει πολλές δυνατότητες για να αθληθείς. Η πανέμορφη κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων, η εκκλησία του Αγίου Νικολάου στον Κουλά, η κοιλάδα του Αγίου Γεωργίου, ο Οβάς νότια της πόλης μας, ακόμα και μια βόλτα μέσα στην πόλη είναι αρκετή. Επίσης ο ημιορεινός όγκος βόρεια της πόλης και ο ορεινός όγκος του Λαιλιά με τα αμέτρητα καταπράσινα μονοπάτια, σου δίνει τη δυνατότητα να περπατήσεις, να χαλαρώσεις και να ξεχάσεις έστω και για λίγο τα προβλήματα της ημέρας. Αγαπημένο μέρος για άθληση, είναι η κοιλάδα της Αγίας Βαρβάρας με τα πολλά πευκόφυτα μονοπάτια που οδηγούν στους οικισμούς του Μετοχίου ή της Χρυσοπηγής.

Επόμενος αθλητικός στόχος, είναι ο δρομικός αγώνας Serres Voreia trail run που διοργανώνει ο σύλλογος των δρομέων υγείας Πανσερραικού, τον Μάιο.”

Πώς θα περιέγραφες το έργο που επιτελεί το τμήμα των δρομέων υγείας;

“Ο σύλλογος των δρομέων υγείας Πανσερραικού, στον οποίο έχω την τιμή να είμαι μέλος, είναι ένας νέος και πολύ δραστήριος σύλλογος, με άρτια οργανωμένους δρομικούς αγώνες, όσο επιτρέπονται στις μέρες μας, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στο site του συλλόγου, με συμμετοχή αθλητών από όλη την Ελλάδα.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε και τις εθελοντικές δράσεις του συλλόγου, όπως ήταν ο καθαρισμός από σκουπίδια της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι πίσω από όλη αυτή την προσπάθεια, η οποία εκτός από χρόνο απαιτεί και κόπο, βρίσκεται ο υπεύθυνος του συλλόγου, Γιώργος Θεοχάρης. Τον ευχαριστώ για τη χαρά που μου έδωσε να μιλήσω γι’ αυτά τα σπουδαία θέματα. Πολλά συγχαρητήρια, φίλε Γιώργο και συνέχισε την αξιοζήλευτη δουλειά που κάνεις.”

newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter του Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός, για να μαθαίνετε πρώτοι, τα νέα του συλλόγου μας!