Δρομείς υγείας – Κων/νος Μπέγος: Η στάση ζωής στο τρέξιμο και τον εθελοντισμό!

Ο Κωνσταντίνος Μπέγος στην συνέντευξη της εβδομάδας. Ο αθλητής των δρομέων υγείας του ΜΓΣ Πανσερραϊκού που ξεκίνησε τον αθλητισμό ερασιτεχνικά από παιδική ηλικία και πλέον έχει γίνει τρόπος ζωής, διηγείται τις όμορφες δρομικές εμπειρίες του και πτυχές της εθελοντικής ζωής του.

Το προφίλ του: Γεννημένος το 1974, παντρεμένος με δύο παιδιά και υπάλληλος τα τελευταία 20 χρόνια στην Τράπεζα Πειραιώς στις Σέρρες.

Ποια είναι η σχέση του με τον αθλητισμό; “Η σχέση μου με τον αθλητισμό είναι ερασιτεχνική. Ξεκίνησα από παιδική ηλικία με ενασχόληση στην ομάδα καλαθοσφαίρισης ΑΕΣ Σερρών. Η ερωτική σχέση με το τρέξιμο ξεκίνησε το 2013. Τα πρώτα αγωνιστικά βήματα έγιναν στο πιο όμορφο μέρος των Σερρών την κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων.

Ποια είναι η πιο όμορφη δρομική εμπειρία που έχει ζήσει; “Ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη μου έχει μείνει η συμμετοχή στον πρώτο ορεινό αγώνα 10 χιλιομέτρων στα λουτρά Πόζαρ με το δρομικό μου “ταίρι” Διδασκάλου Δημήτρη.

Πώς αξιολογεί τις πεζοπορίες στο βουνό; “Η ομορφιά του βουνού είναι αξεπέραστη. Η ετήσια συμμετοχή μου ως μέλος της ομάδας που αναλαμβάνει τον σταθμό τροφοδοσίας στον ορεινό αγώνα Olympus Marathos αποτελεί επίσης από τις πιο όμορφες δρομικές μου εμπειρίες. Οι στιγμές που έχω ζήσει με τον οργανωτή του τμήματος και φίλο Γιώργο Θεοχάρη είναι μοναδικές και χαραγμένες στην καρδιά και το μυαλό.”

Ποια είναι η γνώμη του για τον εθελοντισμό; “Ο εθελοντισμός είναι μια στάση ζωής με ιδιαίτερες αξίες όπως η αλληλεγγύη, η κοινωνική συμμετοχή και δικαιοσύνη. Η ανιδιοτελή προσφορά του ελεύθερου χρόνου σου προς όφελος των άλλων αποτελεί αρετή. Η συμμετοχή μου εθελοντικά στο ΚΕΘΙΣ Σερρών, με έχει βοηθήσει να γίνω καλύτερος άνθρωπος, προσφέροντας αγάπη σε συνανθρώπους που τη χρειάζονται.”

Πώς αισθάνεται που αποτελεί μέρος της οικογένειας των δρομέων υγείας: “Πρόκειται για έναν νέο σύλλογο δρομέων και μη που ξεκίνησε τη δράση του το 2019 με οραματιστή και δημιουργό τον Γιώργο Θεοχάρη. Η αγάπη για τη φύση, το τρέξιμο, την αλληλεγγύη, την ομαδικότητα είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον εν λόγω σύλλογο.

Και τέλος η δραστηριότητα που μας κρατάει σε φόρμα τις μέρες της καραντίνας: “Στις δύσκολες μέρες που ζούμε στην Covid-19 εποχή, η ενασχόληση με το τρέξιμο στην πόλη και τη φύση αποτελεί τη μοναδική διέξοδο για τη διατήρηση της φυσικής και ψυχικής μας υγείας.”

newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter του Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός, για να μαθαίνετε πρώτοι, τα νέα του συλλόγου μας!