Δρομείς υγείας: Μεγάλη επιτυχία για το 1ο Serres Trail Races!

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πρώτη μεγάλη δρομική εκδήλωση για τις Σέρρες, μετά την πανδημία. Το τμήμα δρομέων υγείας του Πανσερραϊκού Μ.Γ.Σ., διοργάνωσε άρτια, το πρώτο Serres Trail Races, με την διεξαγωγή δυο μεγάλων αγώνων, το Serres Ultra Trail 86,7km και το Serres Voreia Trail 21.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία δεδομένων των συνθηκών, και στα δρομικά γεγονότα των Σερρών αγωνίστηκαν 200 δρομείς απο όλη την Ελλάδα. Μια σπουδαία πρωτοβουλία του εφόρου του τμήματος μας, Γιώργου Θεοχάρη και των υποστηρικτών, Στέργιου Σαπαρδάνη και Βασίλη Μέτσκα.

Καθοριστική για την διεξαγωγή του αγώνα ήταν, η συμβολή των υπόλοιπων μελών του τμήματος, καθώς και των φορέων με τους χορηγούς.

Ο υπερμαραθώνιος των 86 χιλιομέτρων, ξεκίνησε στις 6:00 ξημερώματα, Σαββάτου 25/9, από το κέντρο των Σερρών και οι 100 συμμετέχοντες διένυσαν συνολικά μια απόσταση 86,7χλμ στον ορεινό όγκο του Λαϊλιά και επέστρεψαν στον τερματισμό.

Αφού περάσουν από τις κεντρικές πλατείες 4 ορεινών χωριών, Ελαιώνας στα 16,5χλμ,Χρυσοπηγή στο 24ο χλμ, Ορεινή στο 32ο χλμ, Ραχωβίτσα στο 65ο χλμ από το Χιονοδρομικό Κέντρο του Λαϊλια και την πίστα,θα περάσουν απο το Μπαλτά Τσαΐρ (πλατεία των βλάχων,από τον ιστορικό βράχο της Κατιγκος,

την Βυζαντινή Μονή του Τίμιου Προδρόμου στο 70ο χλμ,που χτίστηκε το 1270μ.χ αλλά και την Βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Νικολαου 85ο χλμ, που χτίστηκε τον 14ο αιώνα.

Να σημειωθεί πως ο αγώνας Serres Ultra Trail 86,7km έχει πιστοποιηθεί από την διεθνή ομοσπονδία ορεινού τρεξίματος ITRA (International Trail Running Associaton) με συντελεστή 4.

Οι νικητές του Ultra Trail 86km

Η Ασημινα Ιγγλεζου τερμάτισε στην 1η θέση στις γυναίκες και 19η, στην γενική κατάταξη του αγώνα Serres Ultra trail 86,7Km. Η διάσημη αθλήτρια μεγάλων ορεινών αποστάσεων σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο Ασημίνα Ιγγλέζου, ήταν μεταξύ των ελάχιστων αθλητριών που συμμετείχαν, στον επίπονο αγώνα.

Ο Φιλάρετος Μπούκης έκοψε πρώτος την κορδέλα του τερματισμού μετά από 9ώρες 52λεπτά και 48 δευτερόλεπτα.

Επιτυχία και στο Serres Trail Voreia Beer

Ο αγώνας SERRES VOREIA TRAIL ΒΕΕR 21km ήταν εξίσου σημαντικός και άρεσε σε όλο τον κόσμο που συμμετείχε. Η Σερραϊκή διαδρομή, εξίσου πανέμορφη και οργανωμένη απο το τμήμα δρομέων υγείας του Πανσερραϊκού Μ.Γ.Σ.

Οι πρώτοι στην κατηγορία των ανδρών: 1ος Κοσμάς Πλακετάς, 2ος Ανδρέας Μπαρούτας, 3ος Χρήστος Παρασκευάς με τον χορηγό του αγώνα Γιάννη Μαρμαρέλλη

Η εκκίνηση δόθηκε το πρωί της Κυριακής μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδος, στην οδό Κωνσταντίνος Καραμανλής με τους δρομείς να κατανέμονται σε blocks και με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Οι πρώτες στην κατηγορία των γυναικών 1η Ευγενία Πουργιαζόγλου, 2η Ναταλί Δημοσθένους, 3η Μαρία Λαμπούδη

Τα μέλη του τμήματος δρομέων υγείας του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού μαζί με μια έμπειρη ομάδα εθελοντών- οι περισσότεροι ενεργοί αθλητές, πεζοπόροι και γνώστες των βουνών με εμπειρία σε αγώνες- φρόντισαν την κάθε λεπτομέρεια κερδίζοντας τα εγκωμιαστικά σχόλια των δρομέων που πήραν μέρος στον αγώνα.

Ο μεγάλος νικητής του αγώνα, Κοσμάς Πλακετάς με τον έφορο του τμήματος δρομέων Υγείας του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού Γιώργο Θεοχάρη

Σημαντική η συμβολή των χορηγών, του Ερυθρού Σταυρού και της αστυνομίας.

Στον αγώνα πήραν μέρος δρομείς από όλη την Ελλάδα

Οι διοργανωτές που κατάφεραν να ανταπεξέλθουν με επιτυχία σε δύο σημαντικούς αγώνες το Σαββατοκύριακο, τον SERRES TRAIL RACES 86.7 χιλιομέτρων και τον SERRES VOREIA TRAIL 21 χιλιομέτρων έδωσαν ραντεβού για τη νέα χρονιά.

Πηγή Φωτο: anexartitos.gr, ΕΡΤ Σερρών.

newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter του Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός, για να μαθαίνετε πρώτοι, τα νέα του συλλόγου μας!