Δρομείς υγείας – Νότης Καφεστίδης : Η ρουτίνα του αθλητισμού και η περιγραφή των δρομικών εμπειριών!

Η δρομική ζωή και οι μοναδικές αναμνήσεις που τη συνοδεύουν, αποτελούν σημαντικό κομμάτι του βίου ενός αθλητή. Το ίδιο ισχύει και για τον Νότη Καφεστίδη, αθλητή των δρομέων υγείας του ΜΓΣ Πανσερραϊκού που διηγείται τις πτυχές της αθλητικής εμπειρίας του και υπογραμμίζει τα οφέλη του αθλητισμού, του εθελοντισμού και της Κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων στη πόλη των Σερρών.

Η ταυτότητα του αθλητή: Γεννήθηκα στις Σέρρες το 1974. Είμαι Πολιτικός Μηχανικός ελεύθερος επαγγελματίας, παντρεμένος και έχω δύο κόρες.

Αθλητισμός και εθελοντισμός, δύο έννοιες συνώνυμες. Σε τι βαθμό επιδρούν στη ζωή σου;

“Στη ζωή πρέπει να έχουμε ισορροπία σε όλους τους τομείς. Σημαντικό κομμάτι της ζωής μας πρέπει να είναι και ο εθελοντισμός και ο αθλητισμός. Εθελοντικά ασχολούμαι με τα δρώμενα των μηχανικών του νομού μας τα τελευταία 20 χρόνια, όπου προσφέρω και βοηθάω με όποιον τρόπο μπορώ τους συναδέλφους. Ο αθλητισμός αποτελεί και αυτός μέρος της καθημερινότητάς μου, κυρίως με την ενασχόλησή μου με τον περίπατο/χαλαρό τρέξιμο.”

Αγαπημένος προορισμός η κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων; Πόσο ωφέλιμη είναι για τους πολίτες των Σερρών;

“Η κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων είναι από τα πιο όμορφα μέρη της πόλης μας, για να κάνει κάποιος ένα περίπατο ή και για να γυμναστεί. Ειδικά την τρέχουσα περίοδο με τα καταστήματα εστίασης κλειστά, έχει αναδειχθεί στον κορυφαίο προορισμό χαλάρωσης των Σερραίων. Μετά τις τελευταίες πλημμύρες, απαραίτητες είναι κάποιες αποκαταστάσεις των ξύλινων γεφυρών που ένωναν τις δύο όχθες. Επίσης ως μέλος του ΤΕΕ έχουμε κάνει πρόταση για επέκταση και δημιουργία ποδηλατικής και περιπατητικής διαδρομής προς την περιοχή της Σιγής.”

Οι εμπειρίες από τον μεγαλύτερο αγώνα της δρομικής ζωής σου και η περιγραφή των συναισθημάτων που σου πρόσφερε:

“Πραγματικά η εμπειρία συμμετοχής σε ένα τέτοιο event όπως τα 10 χλμ. της Αθήνας είναι ανεπανάληπτη και μοναδική. Ο κόσμος έχει τόσο θετική διάθεση και το βλέπεις αυτό όλο το τριήμερο των εκδηλώσεων με αποκορύφωση τον Αυθεντικό μαραθώνιο. Η είσοδος στο τέλος του αγώνα των 10 χλμ. στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο σου δημιουργεί απερίγραπτα συναισθήματα χαράς και ενθουσιασμού, με τον κόσμο να πανηγυρίζει και να αισθάνεσαι έστω και για λίγο όπως οι μεγάλοι αθλητές του στίβου. Στόχος μου πλέον είναι αν μπορώ να συμμετέχω κάθε χρόνο.”

Πώς αξιολογείς το κοινωνικό έργο των δρομέων υγείας του ΜΓΣ Πανσερραϊκού;

“Οι Δρομείς Υγείας Πανσερραϊκού είναι μια παρέα, με στόχο να προσφέρει και να βοηθήσει αυτούς που αγαπάνε το τρέξιμο. Δεν περιορίζεται όμως σε αυτό, καθώς προσφέρει εθελοντικά όπου μπορεί ενώ οργανώνει δράσεις δρομικές όπως αυτή του Santa Claus Run, ή το Serres Trail Races. Ειδικά η δράση με τους ΑγιοΒασίληδες το Δεκέμβριο του 2019 να τρέχουν στην πόλη έχει μείνει στη μνήμη των κοριτσιών μου, καθώς συμμετείχαν και αυτές. Ελπίζω φέτος να το επιτρέψουν οι συνθήκες να επαναληφθεί και να καθιερωθεί.”

newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter του Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός, για να μαθαίνετε πρώτοι, τα νέα του συλλόγου μας!