Εντυπωσιακή σεζόν για τον μπασκετικό Πανσερραϊκό σε άνδρες και γυναίκες!

Το τμήμα μπάσκετ του Πανσερραϊκού, διένυσε μια σημαντική διαδρομή την φετινή σεζόν, γεμάτη νίκες και ροζ φύλλα αγώνα σε άνδρες και γυναίκες. Με κοινή διοίκηση, οι Τάσος Παναγιώτου, Θεόδωρος Καντάς και Χρήστος Κηπουρός, προετοίμασαν, δυο ικανές και ελκυστικές ομάδες, που έφτασαν μια ανάσα απο την άνοδο στην Α2 και την Α1 αντίστοιχα. Μπορεί αυτό να μην συνέβη φέτος, για λόγους που δεν ήταν καθαρά αγωνιστικοί, αφού τα προβλήματα τραυματισμών, δεν έλειψαν σε καθοριστικά σημεία του πρωταθλήματος, όμως μπήκαν οι βάσεις, για κάτι σπουδαίο στο μέλλον. Ένα απο αυτά είναι η συμμετοχή 5 Σερραίων νεαρών παικτών, απο την θυγατρική της ΑΕΣ, που διεκδίκησε και εφάρμοσε ο Πανσερραϊκός και αγωνίστηκαν στην Β´ Εθνική προετοιμάζοντας τον κορμό του αύριο.

Πορεία πρωταθλητισμού, 3η θέση και κορυφαία άμυνα στον 4ο όμιλο της Β’ Εθνικής ο Πανσερραϊκός STIHL!

Η αγωνιστική περίοδος ολοκληρώθηκε στις 8/4 για το αντρικό τμήμα του Πανσερραϊκού STIHL και κρίνεται με θετικό πρόσημο, αφού η 3η θέση και οι δύσκολες συνθήκες που προέκυψαν κατά την διάρκεια της χρονιάς καθιστούν την πορεία των “λιονταριών” επιτυχημένη. Οι “κόκκινοι” έκαναν πορεία πρωταθλητισμού με “όπλο” την άμυνα, αλλά ο σοβαρός τραυματισμός του έμπειρου SG, Νικολόπουλου στην αρχή της χρονιάς (δεν αγωνίστηκε με την φανέλα του Πανσερραϊκού σε κανένα επίσημο παιχνίδι και η εμπειρία του ήταν τεράστια) και ο εξίσου σοβαρός τραυματισμός του PG, Μιλόσεβιτς λίγες εβδομάδες πριν τα playoffs άλλαξαν τις ισορροπίες και τις χαμήλωσαν τις προσδοκίες. Οι παίκτες του Γιάννη Κακιούζη έχασαν στο “νήμα” το πρώτο παιχνίδι playoffs στην Γέφυρα χωρίς μάλιστα και τον αρχηγό, Παντελή Γεωργιανό ενώ στο δεύτερο παιχνίδι οι Θεσσαλονικείς “σφράγισαν” την πρόκριση, με τα “λιοντάρια” να καταλαμβάνουν την 3η θέση του 4ου ομίλου της Β’ Εθνικής.

Με 2 ήττες σε ισάριθμα ντέρμπι, οι “κόκκινοι” έπρεπε να αντιδράσουν και να απαντήσουν στους εαυτούς τους και στον κόσμο που περίμενε την ομάδα για μεγάλα πράγματα. Το σύνολο του Γιάννη Κακιούζη αντέστρεψε σύντομα το κλίμα με 3/3, αλλά η δεύτερη εντός έδρας απώλεια σε ντέρμπι (Γέφυρα, Πεύκα) άφησε πίσω στον βαθμολογικό πίνακα τον Πανσερραϊκό STIHL. Η εκκωφαντική συνέχεια με 7/7 και αήττητο σερί για 2 μήνες και μια εβδομάδα, θορύβησαν πολλούς και τα “λιοντάρια” έπιασαν κορυφή και έδειχναν ικανά για το μεγάλο βήμα.

Η άσχημη εμφάνιση και η ήττα στον Λαγκαδά “φρέναρε” τον Πανσερραϊκό, ο οποίος γνώρισε και δεύτερη σερί ήττα από την ΧΑΝΘ (τρίτη στο ΔΑΚ) σε ένα κακό “φεγγάρι” σε ένα κομβικό σημείο της χρονιάς. Το μεγάλο διπλό στα Πεύκα “εξασφάλισε” την είσοδο στα playoffs και με 3/4 στο φινάλε, η ομάδα του Γιάννη Κακιούζη ολοκλήρωσε την χρονιά με 14 νίκες και 6 ήττες. Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα “λιοντάρια” κατείχαν την καλύτερη άμυνα του 4ου ομίλου (δέχονταν μόλις 58.7 π. μ.ο) ενώ είχαν την ίδια συγκομιδή εντός και εκτός έδρας (7-3 / 7-3).

Στην μίνι διαδικασία συνάντησε με μειονέκτημα έδρας την Γέφυρα (1-1 η σειρά) και παρά την μεγάλη προσπάθεια όλων, οι Θεσσαλονικείς προκρίθηκαν με 3-1 και παίζουν στους τελικούς ανόδου με τον Έσπερο Λαμίας.

Χαρακτηριστική ήταν και η πορεία του Πανσερραϊκού STIHL στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου τα «λιοντάρια» πέτυχαν τρεις προκρίσης, επι σημαντικών ομάδων και αποκλείστηκαν απο την Ελευθερούπολη, μια ομάδα που διεκδικεί την άνοδο της στην Α1 κατηγορία.

Στατιστικά στοιχεία…

Ρεκόρ: 14-6

Εντός έδρας: 7-3

Εκτός έδρας: 7-3

Συν. Επίθεση: 66.2 πόντοι

Συν. Άμυνα: 58.7 πόντοι

Ο Άρης ανέκοψε την καταπληκτική πορεία των γυναικών του Πανσερραϊκού, που κατέλαβαν την 2η θέση του 4ου ομίλου της Α2 !

Η αγωνιστική δράση ολοκληρώθηκε στις 2/4 για τις γυναίκες του Πανσερραϊκού, οι οποίες τερμάτισαν στην 3η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, για να αποκλείσουν με μειονέκτημα έδρας τον Πιερικό (3-1 νίκες) και να προκριθούν στην ημιτελική φάση των playoffs. Εκεί, η ομάδα του Πασχάλη Ρούλη πέρα από το πρώτο ημίχρονο στο ΔΑΚ Σερρών “Ιωάννης Τσιντσάρης”, δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί τον ισχυρό Άρη, που με 2 νίκες προκρίθηκε στον τελικό ανόδου. Για την ιστορία, ο Ηρακλής πανηγύρισε την άνοδο στην Α1 Εθνική κατηγορία. Οι “λιονταρίνες” τερμάτισαν συνολικά στη 2η θέση του 4ου ομίλου και έκαναν μια σπουδαία χρονιά παρά τους τραυματισμούς και τις συγκυρίες.

Χαρακτηριστική ήταν και η πορεία του Πανσερραϊκού στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου τα «λιοντάρια» πέτυχαν τρεις προκρίσης, επι σημαντικών ομάδων και αποκλείστηκαν απο τα Γιάννενα μια ομάδα που ανήκει στην Α1 κατηγορία.

Στατιστικά στοιχεία

Ρεκόρ κανονική διάρκεια: 11-5

Εντός έδρας: 6-2

Εκτός έδρας: 5-3

Συν. Επίθεση: 971π. (60.7 π. μ.ο)

Συν. Άμυνα: 780π. (48.7 π. μ.ο)

 

Ρεκόρ playoffs: 2-2

Εντός έδρας: 1-1

Εκτός έδρας: 1-1

Συν. Επίθεση: 191π.  (47.7π. μ.ο)

Συν. Άμυνα:  228π.  (57 π. μ.ο)

newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter του Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός, για να μαθαίνετε πρώτοι, τα νέα του συλλόγου μας!