Κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος της Ελληνικής περιφέρειας ο ΜΓΣ Πανσερραϊκός!

Ο ιστορικός Σερραϊκός σύλλογος του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός, είναι και φέτος ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος της Ελληνικής περιφέρειας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου πολιτισμού και αθλητισμού, ο Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός, διατηρεί τα περισσότερα αναγνωρισμένα αθλητικά τμήματα (17) που ανήκουν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Παράλληλα τα «λιοντάρια» είναι ο δεύτερος σύλλογος, με τους περισσότερους αθλητές (2.457) και προπονητές.

Η δυναμική του «ερυθρόλευκου» συλλόγου των Σερρών, ενισχύεται χρόνο με τον χρόνο, μέσα απο την επιτυχημένη προσπάθεια της διοίκησης του Μ.Γ.Σ. Πανσερραικός και του Μ.Γ.Σ.Π-ΑμεΑ, που φροντίζει για την αξιοποίηση όλων των τμημάτων, καλλιεργώντας το αθλητικό ιδεώδες, στους αθλητές και τις αθλήτριες, με οργάνωση και όραμα.

Ο Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός συναγωνίζεται τα μεγάλα κλαμπ της χώρας

Ο Πανσερραϊκός έχει αναγνωρίσει επίσημα μέχρι στιγμής 17 αθλήματα, αφήνοντας πίσω του συλλόγους όπως ο Άρης και ο Πανιώνιος και ανήκει στα μεγαλύτερα πολυ-αθλητικά κλαμπ της χώρας μας, μαζί με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ, και την ΑΕΚ.

Στην σχετική λίστα, με τα δελτία των αθλητών που αγωνίζονται με τα χρώματα των «λιονταριών», ο Σερραϊκός σύλλογος φιγουράρει στην 2η θέση, πίσω μόνο απο τον ιστορικό Πανελλήνιο.

Τα σωματεία που καλλιεργούν τα περισσότερα αθλήματα, με την απαιτούμενη Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, είναι τα εξής:

  • Παναθηναϊκός, με 22 αθλήματα (33 προπονητές, 1.404 αθλητές)
  • ΠΑΟΚ, με 21 αθλήματα (24 προπονητές, 2.120 αθλητές)
  • AEK, με 19 αθλήματα (16 προπονητές, 1.410 αθλητές)
  • Ολυμπιακός, με 18 αθλήματα (41 προπονητές, 1.603 αθλητές)
  • Πανσερραϊκός, με 17 αθλήματα (16 προπονητές, 2.457 αθλητές)
  • Πανελλήνιος, με 15 αθλήματα (15 προπονητές, 2.549 αθλητές)
  • Άρης, με 15 αθλήματα (22 προπονητές, 2.156 αθλητές)

Η Αθλητική Ρομποτική τα E sports, οι Δρομείς Υγείας, το Teqball και το Beach Volley

Πέντε ακόμα τμήματα του Πανσερραϊκού, προετοιμάζουν το έδαφος, ώστε σύντομα, να ανοίξει ο δρόμος και σε άλλες ομοσπονδίες, για να ενταχθούν στο μητρώο της ΓΓΑ και τα μέλη τους, να πιστοποιηθούν απο την Ελληνική πολιτεία.

Το δραστήριο τμήμα των Δρομέων Υγείας, εκπροσωπείται επίσημα απο την ΕΟΣΛΜΑΥ (Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων, Λαϊκού, Μαζικού, Αθλητισμού, Υπεραποστάσεων) και η κοινωνική και αθλητική του δράση είναι τεράστια. Ακόμη όμως, δεν υπάρχει εκπροσώπηση της ομοσπονδίας στην ΓΓΑ αλλά με αφορμή το νέο μητρώο, είναι ευκαιρία, ώστε να πάρουν αναγνώριση τμήματα όπως αυτά των δρομέων, με μεγάλη προσφορά.

Η καινοτομία και η τεχνολογική εξέλιξη στον αθλητισμό, είναι πλέον ένα ανοιχτό μονοπάτι παγκοσμίως, με τα «λιοντάρια» να πρωτοπορούν και σε αυτόν τομέα, με το επιτυχημένο τμήμα αθλητικής ρομποτικής, με παγκόσμιες διακρίσεις, βραβευμένες απο την Ελληνική πολιτεία και την επίσημα αναγνωρισμένη Ελληνική ομοσπονδία καθώς και με τα e-sports, που έχουν καταφέρει να φτάσουν μέχρι και σε Ευρωπαϊκό τελικό.

Το νέο σπορ που αναπτύσσεται συνεχώς το teqball και έχει φανατικούς υποστηρικτές και στην Ελλάδα και τις Σέρρες, αναμένεται να αναγνωριστεί σύντομα, όπως και το δημοφιλές σπορ του beach volley.

Απο τις Σέρρες σε όλη την Ευρώπη ο Πανσερραϊκός πρωτοστατεί στον αθλητισμό

Ο πολυαθλητικός σύλλογος του Μ.Γ.Σ. Πανσερραικός και του Μ.Γ.Σ.Π-ΑμεΑ, μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πολυαθλητικών Συλλόγων, έχει καταφέρει να διεισδύσει στην Σερραϊκή κοινωνία, μέσω του αθλητισμού, δημιουργώντας όλες τις προϋποθέσεις στους νεαρούς αθλητές να πρωταγωνιστήσουν σχεδόν σε όλα τα Ολυμπιακά σπορ.

Παράλληλα όμως προσφέρει στην περιοχή μας και σε σημαντικές Ευρωπαϊκές πόλεις, όλες τις αξίες που πρεσβεύει ο αθλητισμός και ο πολιτισμός μέσω των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων που εκπονεί κάθε χρόνο, στα σχολεία, στις ακαδημίες και στις ευπαθείς ομάδες.

newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter του Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός, για να μαθαίνετε πρώτοι, τα νέα του συλλόγου μας!