ΜΓΣ Πανσερραϊκός: 58 Χρόνια Ένδοξης Ιστορίας

O «Μουσικος Γυμναστικός Σύλλογος Πανσερραϊκός», ιδρύθηκε στις Σέρρες, στις 31 Μαΐου 1964, μετά από συγχώνευση των ποδοσφαιρικών ομάδων του Απόλλωνα και του Ηρακλή Σερρών. Η ιδέα της δημιουργίας μιας ομάδας, με μεγαλύτερη δυναμική και ευρεία αποδοχή από όλο τον Σερραϊκό κόσμο, κατάφερε να γιγαντώσει τον ποδοσφαιρικό Πανσερραϊκό, συνδυάζοντας ένδοξα, το κόκκινο με το λευκό χρώμα.

Στην πορεία των ετών, ο Μουσικός Γυμναστικός Σύλλογος Πανσερραϊκός, της Μακεδονικής γης, με τον «Λέοντα Αμφιπόλεως» ως έμβλημα, έχει αναπτύξει σπουδαία αθλητική δράση, σε δεκάδες σπορ, στα 58 χρόνια λειτουργίας του, σε όλη την Ελληνική επικράτεια.

Πρόσφατα, ο Πανσερραϊκός ΜΓΣ, ξεπέρασε τα Ελληνικά σύνορα, συμμετέχοντας ενεργά ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πολυαθλητικών Συλλόγων (ΕΜCA), επικοινωνώντας τα ιδεώδη του αθλητισμού, με σύγχρονες μεθόδους, προς τα παιδιά και την κοινωνία μας, μέσα απο Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Το ιστορικό «Λιοντάρι της Αμφίπολης», κοσμεί την «κόκκινη» φανέλα, σε όλα τα αθλητικά τμήματα του Μ.Γ.Σ: Ποδόσφαιρο, καλαθοσφαίριση(ανδρών-γυναικών), χειροσφαίριση(ανδρών-γυναικών), υδατοσφαίριση(ανδρών-γυναικών), πετοσφαίριση(γυναικών), χόκεΐ επί πάγου(ανδρών), υγρός στίβος(κολύμβηση-καλλιτεχνική κολύμβηση-τεχνική κολύμβηση-υποβρύχια κολύμβηση), δρομείς υγείας και μεγάλων αποστάσεων, τρίαθλο, ποδηλασία, αλπικό σκι και τον τελευταίο χρόνο τμήμα ρομποτικής & esports καθώς και τμήμα Teqball Table. Τελευταία προσθήκη στον σύλλογο είναι το τμήμα Μπάντμιντον.

Ξεχωριστή τιμή για τον σύλλογο αποτελεί o Μ.Γ.Σ.Πανσερραϊκός.-ΑμεΑ (άτομα με αναπηρία), με τέσσερα επιτυχημένα τμήματα: καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο, στίβου, κολύμβησης, μπότσια (Boccia) και τελευταία το τμήμα επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πινγκ-πονγκ).

Ο ερασιτέχνης Πανσερραϊκός έχει συνολικά περισσότερους από 1.800 αθλητές σε 16 αθλήματα, που συμμετέχουν στα εθνικά και περιφερειακά και τοπικά πρωταθλήματα.
Τη ναυαρχίδα του συλλόγου, αποτελεί το ποδοσφαιρικό τμήμα, που μετρά σημαντικές επιτυχίες κατά το παρελθόν στην πρώτη κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς και 7 πρωταθλήματα Β’ και Γ’ Εθνικής. Ακολουθεί το τμήμα της κολύμβησης (κολύμβηση, Καλλιτεχνική, Τεχνική) όπου ο ΜΓΣ Πανσερραϊκός συναγωνίζεται κορυφαίους συλλόγους της χώρας, με πρωτιές, ρεκόρ και συμμετοχές των αθλητών σε Ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα. Το τμήμα της καλλιτεχνικής κολύμβησης μετρά 6 Πανελλήνια πρωταθλήματα.

Τα τελευταία χρόνια το τμήμα καλαθοσφαίρισης αναγεννήθηκε με το γυναικείο τμήμα να αγωνίζεται σταθερά στην Α2 Εθνική κατηγορία, ενώ το ανδρικό τμήμα αγωνίζεται στην Β’ Εθνική. Την αγωνιστική χρονιά 2021-2022 η διοίκηση πρωτοστατεί στην συμπόρευση των Σερραϊκών ομάδων στο μπάσκετ, με στόχο την υγιή ανάπτυξη του αθλήματος και τα πρώτα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Τα τμήματα της υδατοσφαίρισης και χειροσφαίρισης, έχουν την δικιά τους ιστορία στα αθλήματα σε περιφερειακό και πανελλήνιο επίπεδο.

newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter του Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός, για να μαθαίνετε πρώτοι, τα νέα του συλλόγου μας!