Παγκόσμια ημέρα Γυναίκας! Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες του Πανσερραϊκού ΜΓΣ!

Πολύ σημαντική μέρα η σημερινή, αφού τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η 8η Μαρτίου είναι αφιερωμένη στις γυναίκες και στους αγώνες τους για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους.

Ο Πανσερραϊκός ΜΓΣ στέλνει το δικό του μήνυμα:

Από αθλητές έως στελέχη, οι ηγέτες του αθλητισμού εμπνέουν γυναίκες και κορίτσια από όλα τα κοινωνικά στρώματα για να αγωνιστούν για τα όνειρά τους.

Αψηφούν τα στερεότυπα του φύλου και αλλάζουν στάσεις σχετικά με τους ρόλους των φύλων, παρέχουν ασφαλείς και δίκαιες θέσεις για γυναίκες και κορίτσια και τους διδάσκουν για ομαδική εργασία και επιμονή.

Χωρίς την ηγεσία των γυναικών, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο 2021 δεν θα γίνονταν ποτέ. Είναι οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες ίσοι με το φύλο, με τη συμμετοχή της αθλήτριας σχεδόν στο 49%. Παρά την πρόοδο και πολλά ρεκόρ, οι γυναίκες εξακολουθούν να αποκλείονται σε ορισμένα αθλήματα και πληρώνονται πολύ λιγότερα από τους αντίστοιχους άνδρες, σε μισθούς και χρηματικά έπαθλα παγκοσμίως.

Περισσότερες γυναίκες με ηγεσία = Καλύτερο αύριο

Από την πολιτική, στην επιχείρηση, στον αθλητισμό και στην επιστήμη, διεκδικήσετε το χώρο σας ως ηγέτης! Δείτε πώς μπορείτε να συμμετάσχετε: http://unwo.men/G9ks50DN3G4

Πέντε τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε τις γυναίκες να διεκδικήσουν ηγετικές θέσεις στον αθλητισμό:

Αυξήστε την ευαισθητοποίηση, αλλάξτε τις αντιλήψεις – Σε όλο τον αθλητισμό και ένα γυναικείο άθλημα.

Ζητήστε ίση αμοιβή και χρηματικά έπαθλα για τις εκδηλώσεις γυναικών και ανδρών.

Παρακολουθήστε, διαβάστε και υποστηρίξτε γυναίκες αθλητές και ομάδες.

Χρησιμοποιήστε τον αθλητισμό ως πλατφόρμα για να μιλήσετε για την ισότητα και ως εργαλείο για την ενδυνάμωση των γυναικών και των κοριτσιών.

Αποτρέψτε τον σεξισμό σε αθλητικές εκδηλώσεις και γιορτάστε τις επιτυχίες των γυναικών αθλητών.

newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter του Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός, για να μαθαίνετε πρώτοι, τα νέα του συλλόγου μας!