Τεχνική Κολύμβηση-Θωμάς Κόκκινος: Έχουμε υψηλού επιπέδου αθλητές παρά τα προβλήματα!

Ο προπονητής του Πανσερραϊκού στο τμήμα Τεχνικής Κολύμβησης, κ. Θωμάς Κόκκινος, μιλά στην επίσημη ιστοσελίδα του Πανσερραϊκού ΜΓΣ, λίγες ημέρες μετά την επιτυχία των «λιονταριών» στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, όπου η ομάδα μας, συμμετείχε με έξι αθλητές και κατετάγη στην 10η θέση, ανάμεσα σε 25 σωματεία, αφήνοντας πίσω τις ομάδες, όπως ο ΠΑΟΚ, ο Άρης και ο Ολυμπιακός Βόλου. Στην κατηγορία των ανδρών το τμήμα τερμάτισε στην 8η θέση απο τις 20 συμμετοχές, ενώ δυο αθλητές μας, ο Δαβίτης Νικόλαος και ο Καρδάκος Ευάγγελος, κλήθηκαν στην Εθνική ομάδα Νεων για το Ευρωπαϊκό της Πολωνίας στις 20-26/6. Οι προπονητές των αθλητών και της αθλήτριας μας, είναι οι Θωμάς Κόκκινος και ο Δημήτριος Κόκκινος.

Οι δηλώσεις:

Παρά τα προβλήματα, λόγω έλλειψης διαδρομών, στο κολυμβητήριο των Σερρών, οι αθλητές μας, κατάφεραν να επιτύχουν τον βασικό τους στόχο, δηλαδή, την είσοδο στην Εθνική ομάδα και την συμμετοχή τους, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων – Νεανίδων.

Παρόλα αυτά, οι συνθήκες της προπόνησης είναι αρκετά δύσκολες, καθώς οι αθλητές προπονούνται σε 25αρα πισινά, ενώ αγωνίζονται σε 50αρα, στους επίσημους αγώνες. Ένα επιπλέον σημαντικό πρόβλημα, που αντιμετωπίζουμε είναι ο χρόνος που χάνεται, κατά την διάρκεια της προπόνησης, εξαιτίας της έλλειψης χώρου και διαδρομών, καθώς μέσα σε 2 ώρες καλούμαστε να προπονήσουμε αθλητές υψηλού επιπέδου και ταυτόχρονα, τις προαγωνιστικές κατηγορίες.

Η τεχνική κολύμβηση στις Σέρρες, συνεχίζει την παράδοση των τελευταίων ετών, με τον σύλλογο μας, να διαπρέπει, έχοντας αθλητές που συμμετέχουν σε διεθνείς διοργανώσεις, παρά τις δυσκολίες. Ευχή όλων, είναι να λυθούν τα προβλήματα αυτά και να ολοκληρωθεί επιτέλους το καινούριο κολυμβητήριο, με την 50αρα πισίνα, ώστε όλα τα αθλήματα του υγρού στίβου, να αναπτυχθούν περισσότερο.

Ο Θωμάς Κόκκινος, είναι προπονητής του Πανσερραικου στο τμήμα, Τεχνικής Κολύμβησης και πρώην αθλητής στην Εθνική ομάδα της χώρας μας τις σεζόν 2010-11 και απο το 2012 εως το 2014.

newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter του Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός, για να μαθαίνετε πρώτοι, τα νέα του συλλόγου μας!