60 Χρόνια Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός!

Σαν σήμερα στις 31 Μαΐου 1964 ιδρύθηκε στις Σέρρες ο Μουσικογυμναστικός Σύλλογος Πανσερραϊκός, μετά από συμφωνία των ομάδων του Απόλλωνα και του Ηρακλή Σερρών, έγινε μετακίνηση παικτών από τον έναν σύλλογο στον άλλον και ο Ηρακλής Σερρών μετονομαστηκε σε Μουσικογυμναστικός Σύλλογος Πανσερραϊκός, ο δε Απόλλων Σερρών  μετονομάστηκε σε Ατρόμητο Σερρών. Έτσι   δημιουργήθηκε μια ομάδα, με μεγαλύτερη δυναμική και ευρεία αποδοχή από όλο τον Σερραϊκό κόσμο, που κατάφερε να γιγαντωθεί.

Στην πορεία των ετών, ο ΜΓΣ Πανσερραϊκός,  με έμβλημα το «Λεοντάρι της Αμφιπόλης», έχει αναπτύξει σπουδαία αθλητική δράση, σε δεκάδες σπορ, στα 60 χρόνια λειτουργίας του.

Σήμερα ο ΜΓΣ Πανσερραϊκός, ως ο μαζικότερος σύλλογος του νομού, είναι σύμφωνα με τα στοιχεία της Γ.Γ.Α, ανάμεσα σε 6.509 αθλητικά σωματεία της Ελλάδος, πέμπτος (5ος) σε αριθμό αθλητικών τμημάτων, τρίτος (3ος) σε αριθμό αθλητών (2.429 αθλητές) και είναι μέλος της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών ΠολυαθλητικώνΣυλλόγων (European Multisport Club Association, EMCA).

Τα 23 αθλητικά τμήματα που διαθέτει ο ΜΓΣ Πανσερραϊκός χαρακτηρίζονται από μεγάλες διακρίσεις, Πανελλαδικές,  Πανευρωπαϊκές και Παγκόσμιες.

Το 2004 δημιουργήσαμε το θυγατρικό σωματείο Μ.Γ.Σ. ΠανσερραϊκκόςΑμεΑ (άτομα με αναπηρία), με επτά (7) επιτυχημένα τμήματα όπως : η καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο, ο στίβος, η κολύμβηση, η επιτραπέζια αντισφαίριση, η άρση βαρών σε πάγκο, η καλαθοσφαίριση νοητικής αναπηρίας και το μπότσια (Boccia), με συνολικά παραπάνω από 120 αθλούμενους.

Ο ΜΓΣ Πανσερραϊκός ευχαριστεί όλο τον Σερραϊκό λαό και τις Τοπικές αρχές για την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθειά τους, που για 60 χρόνια ήταν και συνεχίζουν να είναι ο μοχλός της μεγάλης ανάπτυξης του συλλόγου και τους υπόσχεται ότι η ανοδική πορεία μας θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια με ακόμη μεγαλύτερους ρυθμούς εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης, έτσι ώστε να προσφέρει  την δυνατότητα ενασχόλησης με τον αθλητισμό σε όλο τον κόσμο του Νομού.

newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter του Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός, για να μαθαίνετε πρώτοι, τα νέα του συλλόγου μας!