Δρομείς υγείας – Χρήστος Καρελάκης: Οι όμορφες εμπειρίες ενός all around αθλητή!

Ο Χρήστος Καρελάκης στην συνέντευξη της εβδομάδας. Το μέλος των δρομέων υγείας του ΜΓΣ Πανσερραϊκού έχει αναπτύξει από μικρή ηλικία μια σχέση πάθους με τον αθλητισμό, δοκιμάζοντας πολλά σπορ. Όπως δηλώνει και ο ίδιος μέσω της άσκησης επιχειρεί να διατηρήσει την συγκέντρωσή του, γεμίζοντας παράλληλα ενέργεια.

-Ποια η σχέση σου με τον αθλητισμό;

Η σχέση μου με τον αθλητισμό ξεκινά από τα παιδικά μου χρόνια. Αγωνιστική κολύμβηση από τα 10 μου χρόνια και υδατοσφαίριση έως τα 22. Έπειτα υπήρξε μία μακροχρόνια διακοπή στη διάρκεια των σπουδών μου και όταν μετακόμισα στις Σέρρες το 2009 ξεκίνησα το ποδήλατο με το οποίο και συνεχίζω μέχρι σήμερα, κάνοντας παράλληλα τα 3 τελευταία χρόνια και τρέξιμο (ορεινό και δρόμου). Πλέον, η άσκηση, με οποιονδήποτε τρόπο, έχει γίνει καθημερινότητά μου και τρόπος ζωής για να διατηρώ τη φυσική μου κατάσταση, τη συγκέντρωσή μου, αλλά και να έχω ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας. Energy is even more valuable than intelligence.

-Ποια στιγμή αποτελεί την πιο όμορφη της αθλητικής σου ζωής;

Σίγουρα, όλα τα χρόνια που ασχολήθηκα με το κολύμπι ήταν ιδιαίτερα, ενώ στο τρέξιμο, οι αγώνες μου ήταν περιορισμένοι, αλλά ο κάθε ένας ξεχωριστός. Εντούτοις, μιας και τα τελευταία χρόνια η ποδηλασία κατέχει τη μερίδα του λέοντος στις προπονήσεις μου, η ομορφότερη αθλητική στιγμή ήταν ο τερματισμός στην 1η θέση στην κατηγορία μου σε έναν αγώνα σιρκουί 50χλμ, υπό βροχή το 2018. Το σημαντικό ήταν ότι τον αγώνα παρακολουθούσε ο πατέρας μου, ο οποίος μάλιστα δεν ήθελε να περιμένουμε την απονομή των μεταλλίων, αλλά τελικά αποζημιώθηκε και η χαρά του ήταν απερίγραπτη στο τέλος. Να είμαστε υγιείς για να ζήσουμε και άλλους υπέροχους τερματισμούς γιατί κάθε τερματισμός είναι όμορφος.

-Ποια η άποψή σου για τη φύση και τον εθελοντισμό;

Οι Σέρρες είναι ευλογημένος τόπος καθώς σε δέκα λεπτά από την κατοικία μου βρίσκομαι στο βουνό, απομονωμένος από τους ήχους της πόλης. Προσπαθώ, όσο μου επιτρέπουν οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις, να τρέχω στο βουνό, στα μονοπάτια, απολαμβάνοντας τις ομορφιές του. Θλίβομαι που κόσμος συνεχίζει να ρίχνει σκουπίδια, ακόμη και στα πιο απίθανα σημεία του βουνού. Η φύση του βουνού μας δίνει απλόχερα ομορφιά και ηρεμία για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη, γι’ αυτό πρέπει να διατηρούμε την ομορφιά της. Εθελοντικά, προσπαθώ να συμμετέχω σε διάφορες κινήσεις για το περιβάλλον και την άθληση στην πόλη, ως απλή συνεισφορά, χωρίς κάποιο αντάλλαγμα, χωρίς κάποιο προσωπικό όφελος. Ανεπιφύλακτα, ο εθελοντισμός μπορεί να συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής μέσα από την μεγαλύτερη σύνδεση των κατοίκων της πόλης, την αλληλοβοήθεια και την αλληλοϋποστήριξη. Είναι ένας βασικός λόγος που είμαι μέλος των Δρομέων Υγείας του Πανσερραϊκού.

-Τι σημαίνουν για σένα οι Δρομείς Υγείας;

Όντας βασικά ποδηλάτης δεν περίμενα ότι με τη σύντομη ενασχόλησή μου με το τρέξιμο θα γίνω και ενεργό μέλος ενός συλλόγου. Οι Δρομείς Υγείας είναι για μένα ένας σύλλογος που αντιπροσωπεύει τα ιδανικά της ομαδικότητας, της συντροφικότητας, του εθελοντισμού και γενικά την ιδέα ότι «κάνουμε αυτό που αγαπάμε» με μεράκι, υγιή ανταγωνισμό και ανιδιοτέλεια. Γνώρισα υπέροχο κόσμο στο σύλλογο. Κόσμο που, ό,τι κάνει το κάνει με χαμόγελο, με αγάπη, χωρίς πολλά λόγια και είναι εκεί να σε βοηθήσουν σε ότι χρειάζεσαι. Νιώθεις πραγματικό μέλος Ομάδας.

newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter του Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός, για να μαθαίνετε πρώτοι, τα νέα του συλλόγου μας!