Καλλιτεχνική Κολύμβηση: Χρυσή και ασημένια η Καραμανίδου στο παγκόσμιο!

Χρυσό Ντουέτο στο παγκόσμιο, με τις Καραμανίδου / Θάνου και ασημένιο μικτό κόμπο με την Σερραία κολυμβήτρια του Πανσερραϊκού, να διαπρέπει!

Μια μέρα μετά την 4η θέση (το χάλκινο μετάλλιο χάθηκε για χιλιοστά του βαθμού) στο σόλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Η Εστέλλα Καραμανίδου, επιβεβαίωσε την εξαιρετική της κατάσταση, κατακτώντας αρχικά το αργυρό μετάλλιο με την εθνική ομάδα στο μικτό κόμπο.

Στο φινάλε των αγώνων κατέκτησε το ιστορικό χρυσό στο ντουέτο μαζί με την Βασιλική Θάνου.

Το εκπληκτικό ελληνικό Ντουέτο έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση την τελευταία ημέρας της διοργάνωσης, εκτέλεσε άψογα το πρόγραμμά του στον Τελικό, βαθμολογήθηκε με 262,3962 β. και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Είναι το πρώτο χρυσό στην ιστορία σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία και δεύτερο μετάλλιο συνολικά. Και τα δυο επιτεύχθηκαν στη συγκεκριμένη διοργάνωση (θυμίζουμε, το ασημένιο κατέκτησε η Εθνική στο Μικτό Κόμπο).

ΝωρίτεραΗ Σερραία πρωταθλήτρια του Πανσερραϊκού, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο με την Εθνική ομάδα μας, όπου έκανε μια καταπληκτική εκτέλεση του προγράμματός της και βαθμολογήθηκε με 229,7063 β. που την έφερε στη δεύτερη θέση στον κόσμο, αφήνοντας πίσω ομάδες από παγκόσμιες παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος. Είναι το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία για την Ελλάδα σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας. Αν δεν είχαν, μάλιστα, έναν βαθμό βάσης, τα κορίτσια μας θα έπαιρναν χρυσό, αλλά η διάκριση παραμένει τεράστια με την άνοδο στο δεύτερο σκαλί του παγκόσμιου βάθρου.

Την τρομερή ομάδα μας αποτελούσαν οι εκπληκτικές Αντωνία Μπόκου, Νικολέττα Καλτσογιάννη, Εστέλλα Καραμανίδου, Ισμήνη Μαρία Καραβασίλη, Αργυρίνα Κοντού, Άρτεμη Κουτράκη, Ηλέκτρα Ράπτη, Βασιλική Θάνου, Δανάη Τσαπραλή, Γεωργία Μυρτώ Ζαγκανά.

 

newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter του Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός, για να μαθαίνετε πρώτοι, τα νέα του συλλόγου μας!