Μπάσκετ Ανδρών: Πρόκριση στο κύπελλο ΕΚΑΣΑΜΑΘ με σκορ 57-40 τον ΓΣ Σέρρες

Στην πρώτη επίσημη εμφάνιση, εύκολα η ομάδα του Πανσερραϊκού ΚΡΙ ΚΡΙ Κ21 πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ «Τάσος Χαραλαμπίδης» με αντίπαλο τον ΓΣ Σέρρες 2017 με σκορ 40-57.

Το απόγευμα του Σαββάτου 25/9 στα πλαίσια της Β’ φάσης, του Α’ ομίλου, στο κλειστό γυμναστήριο της Ομόνοιας, η ομάδα που κοουτσάρισε χθες ο Στέργιος Ποργιόπουλος, πήρε από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ και δεν απειλήθηκε σε καμιά στιγμή από την ομάδα του Γιάννη Μπουτάκογλου.

Στο πρώτο δεκάλεπτο τα “λιοντάρια” είχαν ήδη μια διαφορά 10 πόντων (8-18) την οποία διατήρησαν και στο δεύτερο δεκάλεπτο 19-30.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, από την μια η αστοχία των «ταύρων» απέναντι στην ζώνη των «λιονταριών» (ο Ποργιόπουλος αναγκάστηκε να γυρίσει σε ζώνη το παιχνίδι κάτι που δεν συνηθίζει, αλλά λόγω τραυματισμού του Χαρίτογλου έμεινε με 2 παίκτες στον πάγκο) και από την άλλη το εύκολο καλάθι των «λιονταριών», εκτόξευσε την διαφορά στο +21 (28-49), δίνοντας την δυνατότητα στον κόουτς των λιονταριών να δώσει χρόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο και σε δύο αθλητές από την παιδική ομάδα (Ντανατσίδη, Δεδούση)  

Τον Ποργιόπουλο προβληματίζει ο τραυματισμός του Χαρίτογλου, ο οποίος  χτύπησε στο δεξί πόδι, σε κάποια ανύποπτη φάση, κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.

Ο παίκτης μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών για ακτινογραφία, η οποία μεν δεν έδειξε κάποιο κάταγμα, αλλά θα εκτιμηθεί εκ νέου η κατάστασή του.

Μετά τις εξετάσεις επέστρεψε στο γήπεδο.

  • Δεκάλεπτα: 8-18, 19-30 (ημ.), 28-49, 40-57
  • Γ.Σ. Σερρών 2017 (Μπουτάκογλου): Γκολογκίνας 7 (1), Δαγκούλας 5 (1), Δάφκος, Λαδιάς 2, Παλιαχάνης 12 (2), Παγωνίδης 1, Χασάπης 5, Χατζηανδρέου 7.
  • Πανσερραϊκός (Ποργιόπουλος): Γούνας 8 (1), Δατσιάδης 7 (1), Δεδούσης, Κεραμάρης 16 (2), Ντανατσίδης, Ντίνος 14 (2), Χαρίτογλου 6 (2),  Χριστοδούλου 6.

newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter του Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός, για να μαθαίνετε πρώτοι, τα νέα του συλλόγου μας!