Μπάσκετ Ανδρών: Το πλάνο ανάκαμψης του Σερραϊκού μπάσκετ

Το εγχείρημα της συμπόρευσης στο σερραϊκό μπάσκετ, η οποία ανακοινώθηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε με πρωτοβουλία του προέδρου του ΜΓΣ Πανσερραϊκός Τάσου Παναγιώτου,  προχωρά με σταθερά βήματα στην υλοποίηση του.

Η σύλληψη του εγχειρήματος ξεκινά, το 2015, όταν  σε συνάντηση του Οικονομολόγου Κωνσταντίνου  Βέρρου με τον Τάσο Παναγιώτου συζητήθηκε το σχέδιο συνεργασίας των ομάδων των Σερρών με στόχο να δημιουργηθεί ένας ισχυρός μηχανισμός Διοικητικής και Τεχνικής υποστήριξης, που θα έβαζε τα θεμέλια μια υγιούς ανάπτυξης του σερραϊκού μπάσκετ, από τις υποδομές ως τα αγωνιστικά τμήματα και τη δημιουργία ιδιόκτητων εγκαταστάσεων.

Το σχέδιο μπορεί τότε να μην τελεσφόρησε, με τους εμπνευστές του εγχειρήματος  να ακολουθούν τον δρόμο τους, όμως έξι χρόνια αργότερα, ως Πρόεδρος πλέον του ΜΓΣ Πανσερραϊκός, ο Τάσος Παναγιώτου, και έχοντας αναλάβει  τα ηνία του συλλόγου τα τελευταία 2 χρόνια, βάζει ως στόχο την οργάνωση του συλλόγου σε σύγχρονα πρότυπα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο τμήμα μπάσκετ.

Ξεκινούν νέες συζητήσεις, με αποτέλεσμα την συνεργασία  των διοικήσεων του ΜΓΣ Πανσερραϊκού και της ΑΕΣ, που επαναφέρουν τον στόχο υλοποίησης της συμπόρευσης σε επίπεδο πλέον Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση σε όλες της ομάδες του νομού.

Στην πρόσκληση ανταποκρίνονται ο ΓΣ Σέρρες 2017, η Αθλητική Ακαδημία Λευκώνα, με αρωγούς τις ομάδες, Ρούπελ Σιδηροκάστρου, Βισάλτη Νιγρίτας και ΑΟ Ηράκλειας.

Το σχέδιο προβλέπει την δημιουργία μιας ενιαίας Ακαδημίας υπό τον ΜΓΣ Πανσερραϊκό, από τα σωματεία ΑΕΣ, ΓΣ Σέρρες 2017 και Αθλητική Ακαδημία Λευκώνα, που στόχο θα έχει την ένταξη όλο και περισσότερων παιδιών στους κόλπους της και θα διέπεται από την ευγενή άμιλλα, αλλά και το «λιονταρίσιο» πνεύμα του νικητή, ώστε και μέσω της ευρύτερης συνεργασίας το όφελος να είναι αμφίδρομο και να ξαναδοθεί το απαραίτητο εκείνο κίνητρο που θα κρατάει τα παιδιά του μπάσκετ κοντά μας.

Έφορος της Ακαδημίας αναλαμβάνει ο Χρήστος Κηπουρός.

Επικεφαλής της Ακαδημίας τίθεται ο προπονητής Παναγιώτης Σπανός με μεγάλη εμπειρία σε τμήματα υποδομών, ο οποίος πλαισιώνεται από μια πλειάδα άξιων συνεργατών.

Η ομάδα της ΑΕΣ που τα τμήματά της (ανδρικό, εφηβικό, παιδικό) αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ , θα αποτελεί τον ενδιάμεσο κρίκο στην εξέλιξη των μικρών αθλητών της Ακαδημίας του ΜΓΣ Πανσερραϊκού, με διοικητικό υπεύθυνο τον Ματζαρίδη Μιλτιάδη και με προπονητή τον Γιάννη Κακιούζη.

Ο ΓΣ Σέρρες 2017 με πρόεδρο τον Άγγελο Μπετιχαβά, θα αποτελεί την δεύτερη αναπτυξιακή ομάδα του εγχειρήματος με προπονητή τον Γιάννη Μπουτάκογλου.

Η Αθλητική Ακαδημία Λευκώνα με πρόεδρο τον Γιάννη Αρχοντίδη αποτελεί άλλον έναν πόλο του εγχειρήματος, με την αξιοποίηση του παιδικού αγωνιστικού τμήματος και με προπονητή τον Μπίλιο Γεώργιο.

Στην κορυφή της αγωνιστικής πυραμίδας βρίσκεται η ανδρική ομάδα Πανσερραϊκός ΚΡΙ ΚΡΙ, με προπονητή τον Στέργιο Ποργιόπουλο, η οποία αγωνίζεται φέτος στο Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Μπάσκετ, με άμεσο στόχο μια αξιόλογη πορεία στο πρωτάθλημα και απώτερο την επάνδρωση της ομάδας από παίκτες, που θα προέρχονται από τις ακαδημίες και τις αναπτυξιακές ομάδες.

Επικεφαλής και κύριοι υποστηρικτές του εγχειρήματος είναι ο Τάσος Παναγιώτου Πρόεδρος του ΜΓΣ Πανσερραϊκός, και ο Κωνσταντίνος Βέρρος Πρόεδρος της ΑΕΣ που αναλαμβάνει και καθήκοντα Γενικού Αρχηγού του εγχειρήματος, ως πρόσωπο κοινής αποδοχής από τους συμμετέχοντες.

Ο κύριος στόχος της διοίκησης είναι η προώθηση της κοινωνικοποίησης των παιδιών-αθλητών μέσα από το μπάσκετ, με την παράλληλη ανάδειξη των ταλέντων, παρέχοντάς τους την απαραίτητη στήριξη (υλικοτεχνική, προπονητική, υγειονομική, ψυχολογική) που θα τους βοηθήσει να εξελιχθούν αθλητικά.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η δημιουργία ιδιόκτητων εγκαταστάσεων που θα περιλαμβάνουν ένα νέο σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο, όπου θα φιλοξενούνται όλα τα τμήματα των συλλόγων.

newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter του Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός, για να μαθαίνετε πρώτοι, τα νέα του συλλόγου μας!