Πόλο γυναικών: Η τελική φάση του 2018 στην Αθήνα

‘Ηταν να μην γίνει η αρχή. Οι «γοργόνες» του Πανσερραϊκού μας, έδωσαν το παρών, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στην τελική φάση του πρωταθλήματος που διεξήχθει στην Αθήνα, κάνοντας και πάλι την.. υπέρβαση από τα προκριματικά στη Θεσσαλονίκη.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η «γοργόνες» μας κατάφεραν να φτάσουν στην τελική φάση του πρωταθλήματος, στην κατηγορία κορασίδων και να εκπροσωπήσουν για ακόμη μια φορά τις Σέρρες. Όπως και την πρώτη φορά, έτσι και το 2018, οι «Λιονταρίνες» του Δημήτρη Μπαχτσεβανίδη ξεκίνησαν το ταξίδι τους για την τελική φάση που διεξήχθει στην Αθήνα, από τη Θεσσαλονίκη, παίρνοντας με εμφατικό τρόπο την πρόκριση για τα τελικά του πρωταθλήματος.

Στην Αθήνα, η ομάδα μας αντιμετώπισε τον Ν.Ο. Βουλιαγμένης, Ν.Ο. Ρεθύμνου, Α.Ο Νηρέας Χαλανδρίου και τον Γ.Σ. Περιστερίου.

Ίδια αφετηρία με το 2017, ίδια κατάληξη.

Η προσπάθεια μας για τελική φάση, ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη και τα προκριματικά, όπου παίξαμε με την ομάδα του ΠΑΟΚ, του Άρη και τον ΕΑΤΕΚ. Οι «γοργόνες» μας, έχοντας πάρει φόρα από την προκριματική φάση του 2017, σημείωσαν δύο νίκες και μια ήττα. Νικήσαμε την ομάδα του Άρη και την ομάδα του ΕΑΤΕΚ και γνωρίσαμε την ήττα από τον ΠΑΟΚ, χώρις όμως αυτό να μας επηρεάζει, καθώς είχαμε πάρει την πρόκριση και ετοιμάζαμε τα μαγιό μας για τα κολυμβητήρια της πρωτεύουσας.

Η πορεία στην τελική φάση.

Οι αγώνες της τελική φάσης πραγματοποιήθηκαν το 2ήμερο 22-23 Ιουνίου, με την ομάδα μας να δίνει τέσσερα παιχνίδια. Ένα το πρωί και ένα το απόγευμα.

Η πρώτη βουτιά, έγινε στις 22 Ιουνίου, στο κολυμβητήριο της Βουλιαγμένης, όταν αντιμετωπίσαμε τον Ν.Ο. Βουλιαγμένης, με την ομάδα της Αττικής να παίρνει τη νίκη με 21-7. Μετά από λίγες ώρες, οι «Λιονταρίνες» μας, αντιμετώπισαν τον Ν.Ο. Ρεθύμνου στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης, γνωρίζοντας την ήττα με 18-4.

Η ομάδα μας με αυτήν του Ν.Ο. Βουλιαγμένης

 

Η ομάδα μας με αυτήν του Ν.Ο. Ρεθύμνου

 

Την επόμενη μέρα, τα κορίτσια μας πήγαν στο κολυμβητήριο του Χαλανδρίου για να αντιμετωπίσουν τον Νηρέα Χαλανδρίου, γνωρίζοντας την τρίτη τους ήττα σε αυτήν την τελική φάση, με 24-3. Αφού όλα είχαν κριθεί για την ομάδα μας, βρεθήκαμε στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης για να αντιμετωπίσουμε τον Γ.Σ. Περιστερίου, οπου ολοκληρώσαμε την παρουσία μας σε αυτήν την τελική φάση. Ο Νηρέας Χαλανδρίου επικράτησε με 18-1, με τα κορίτσια μας να γυρνάνε στις Σέρρες, γεμάτες εμπιερίες και παραστάσεις από πολύ υψηλό επίπεδο.

Η ομάδα μας με αυτήν του Νηρέα Χαλανδρίου
Η ομάδα μας με αυτήν του Γ.Σ. Περιστερίου

 

Άξιο αναφοράς, το γεγονός πως αγωνιστήκαμε σε μεγαλύτερη κατηγορία από την δική μας, πράγμα που σημαίνει πως ηλικιακά, οι αθλήτριες των αντιπάλων μας, ήταν 2-3 χρόνια μεγαλύτερες. Τα κορίτσιας μας, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό σε αυτήν την πολύ δύσκολη τελική φάση, έχοντας στο πίσω μέρους του μυαλού τους, πως τα συγκεκριμένα παιχνίδια υπήρχε κλιμάκιο από την Εθνική ομάδα Κορασίδων.

Οι «γοργόνες» του Πανσερραϊκού μας που πήραν μέρος στην τελική φάση του 2018:

1) Κελεσιενλή Μαρία
2) Τσακαλοφίδου Ελένη (C)
3) Δημητριάδου-Κεσούλη Βασιλική
4) Σαρηπαναγιώτη Πασχαλία
5) Κατριτζόγλου Στέλλα
6) Χατζηζαχαρίου Θωμαή
7) Τσακαλοφίδου Αθήνα
8) Σαββοπούλου Μαρία – Ζωή
9) Λαμπίδου Ευσταθεία
10) Μάλαμα Θεοδώρα

Προπονητής: Μπαχτσεβανίδης Δημήτρης

* Οι αριθμοί είναι αντίστοιχοι με τα σκουφάκια που φορούσαν οι αθλήτριες μας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής της ομάδας μας, Δημήτρης Μπαχτσεβανίδης:

«Το πρώτο παιχνίδι το παίξαμε άυπνοι γιατί ταξιδεύαμε από Σέρρες. Η κατηγορία που αγωνιστήκαμε ήταν μεγαλύτερη από την ηλικία μας. Συγκεκριμένα, οι αντίπαλες ομάδες, ήταν 2 χρόνια μεγαλύτερες σε ηλικία από εμάς. Επίσης, η συμμετοχή μας στην τελική φάση ήταν κουραστική, καθώς δώσαμε 4 παιχνίδια σε δύο μέρες (πρωί και απόγευμα) και τα δώσαμε όλα σε διαφερτικά κολυμβητήρια. Πράγμα που συνεπάγεται πως είχαμε έξτρα κούραση, μετακινήσεις και ταλαιπωρία. Έπρεπε εκτός από τα παιχνίδια να… νικήσουμε και αυτά.

Παρόλα αυτά, δώσαμε τα παιχνίδια μας και το καλύτερο μας εαυτό. Γνωρίσαμε 4 ήττες , όμως τα κορίτσια κέρδισαν εμπειρίες, καθώς οι ομάδες που αντιμετωπίσαμε είχανε μεγαλες διακρίσεις τα επόμενα χρόνια και τα κορίτσια που συμμετείχαν σε αυτές, αγωνίζονται πλέον σε μεγαλύτερο επίπεδο».

Η άφιξη της ομάδας μας στην Αθήνα:

newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter του Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός, για να μαθαίνετε πρώτοι, τα νέα του συλλόγου μας!