Σημαντική συμμετοχή στη διήμερη αιμοδοσία του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός!

Αρκετός κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ‘Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός΄ και της διήμερης αιμοδοσίας, για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών, λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, στην αίθουσα «Κων. Καραμανλής» του Διοικητηρίου Σερρών. Ο Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός και η ΑΕΣ μετά το κάλεσμα του Υφυπουργείου Αθλητισμού για συμμετοχή στο πρόγραμμα “Ζήσε Αθλητικά” διοργανώσαν επιτυχημένα την Εθελοντική Αιμοδοσία με σκοπό την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.

Η αιμοδοσία ξεκίνησε την Τρίτη 05/5 και ολοκληρώθηκε σήμερα, ενώ τέθηκε υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Π.Ε. Σερρών, του Δήμου Σερρών και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και πραγματοποιήθηκε με την ενεργό συμμετοχή του Ιατρικού, Οδοντιατρικού, Φαρμακευτικού και Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα στο πανελλήνιο ότι ο αθλητισμός, ως κοινωνική έκφραση, αποτελεί, πάνω απ’ όλα, πρότυπο αλληλεγγύης, κοινωνικής προσφοράς και εθελοντισμού.

Βάσει τον αριθμό συμμετεχόντων, όπως δήλωσε η επιτροπή των ιατρών (Θάνος Μηλούσης Ειδικός Παθολόγος-Φυσιολόγος της Άσκησης PhD (Hons)–Msc  Νάσος Παπαδόπουλος Γενικός-Οικογενειακός Ιατρός MsC και Μάνθα Καραγεώργου Μικροβιολόγος-Βιοπαθολόγος) η αιμοδοσία, στέφθηκε με επιτυχία.

Κατερίνα Τζιούρα - Νάσος Παπαδόπουλος - Θάνος Μιλούσης

Σε αυτή την σπουδαία ενέργεια, συμμετείχαν και αθλητές, αθλήτριες του Πανσερραϊκού, απο διάφορα τμήματα καθώς και παράγοντες ή προπονητές! Ο ποδοσφαιρικός Πανσερραϊκός, συμμετείχε με αντιπροσωπεία ποδοσφαιριστών(Cyril Kali, Γιώργος Γεωργιάδης, Ζάχος Καβουσάκης, Χρήστος  Γιαννακίδης & Στέργιος Τσιμίκας) και επικεφαλής τον τεχνικό διευθυντή Απόστολο Λιβανό, απο το τμήμα Δρομέων Υγείας των «Λιονταριών» συμμετείχε ο έφορος Γιώργος Θεοχάρης και το μέλος Κώστας Αγγειοπλάστης, διακρίναμε και την Ελίζα Παναγιώτου γνωστή επιχειρηματία και φίλαθλο της ομάδας, τον βουλευτή Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου, τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο, που αγαπά το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό και χαιρέτησε την προσπάθεια του ‘Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός’, ενώ ο Πρόεδρος του ερασιτέχνη, κ. Τάσος Παναγιώτου, εξέφρασε στα ΜΜΕ, την ικανοποίηση του για την σημαντική προσπάθεια, όλων των συμμετεχόντων φορέων.

Η Διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Σερρών κ. Κατερίνα Τζιούρα και οι νοσηλεύτριες βοηθοί, φρόντισαν ώστε, κατά τη διάρκεια της εθελοντικής αιμοδοσίας να τηρηθούν, όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκες και γάντια) για την αποφυγή της διασποράς του ιού και προστασίας της υγείας των αιμοδοτών και των αιμοληπτών.

Δείτε το σχετικό βιντέο:

Στο βίντεο που ακολουθεί (ΔΙΚΤΥΟ ΤV) μιλούν για τη Δράση, η Διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Σερρών κ. Κατερίνα Τζιούρα και ο ιατρός και έφορος της ομάδας μπάσκετ του Πανσερραϊκού Θάνος Μιλούσης.

newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter του Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός, για να μαθαίνετε πρώτοι, τα νέα του συλλόγου μας!