Γρ.Παπαδόπουλος: Μένουμε πιστοί στο πλάνο που θα κάνει σημαντικό το Χάντμπολ στις Σέρρες!

Ο εκσυγχρονισμός με πλάνο ουσίας, βασισμένο σε πολλά νέα πρόσωπα που αγαπούν το άθλημα και η εμπιστοσύνη στα νέα παιδιά αποτελούν τα κατάλληλα συστατικά για να γίνει ξανά το χάντμπολ του Πανσερραϊκού ΜΓΣ, πρωταγωνιστής!

Η πανδημία…φρενάρει για λίγο τα σχέδια του εφόρου Γρηγόρη Παπαδόπουλου και των υπόλοιπων παραγόντων της ομάδας αλλα σύντομα η διαδρομή θα αρχίσει ξανά να χαράσσεται προς την κορυφή!

Το σχέδιο της σταδιακής αναβάθμισης του τμήματος άλλωστε, επιτυγχάνεται μέσα από την επένδυση στα νιάτα και το μεράκι αρκετών ανθρώπων, που παραμένουν ακμαίο ηθικό στις δυσκολίες της εποχής.

Μεθοδικά οι ιθύνοντες του τμήματος υλοποιούν, με όσα εφόδια και αρετή διαθέτουν, όλους τους στόχους που έχουν θέσει, για να απολαμβάνει το κοινό των Σερρών, θελκτικό χάντμπολ, τόσο αγωνιστικά όσο και οργανωτικά. Ένα σπορ που ευρωπαϊκά κάνει άλματα προόδου, ανεβάζοντας κατακόρυφα την εμπορικότητα του.

“Το Χάντμπολ αυτή την στιγμή σε παγκόσμιο επίπεδο και κυρίως στην Ευρώπη, ίσως είναι το δεύτερο άθλημα, σε δημοφιλία. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Αίγυπτο που ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες, χωρίς κόσμο αλλά με χορηγούς απο το πάνω ράφι, είναι ένα δυνατός δείκτης ανόδου του σπορ. Επίσης τα εισιτήρια που κόβονται στις τελευταίες δυο ολυμπιάδες σε επίπεδο ομαδικών σπορ, έχουν αυξηθεί τρομερά, γεγονός που αναδεικνύουν την χειροσφαίριση,  σε ένα άθλημα της πρώτης δυάδας. Στο ελληνικό έδαφος, η είσοδος των τριών μεγάλων ομάδων (ΑΕΚ, Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ) ήταν θετική, διότι ανεβάζουν το επίπεδο και το ενδιαφέρον του κόσμου.”

Η έλευση της πανδημίας ωστόσο αιφνιδίασε άπαντες και ανάγκασε μεταξύ άλλων και τους ανθρώπους του Πανσερραϊκού να χαράξουν μια νέα στρατηγική, διατηρώντας ωστόσο αναλλοίωτα τα μελλοντικά τους σχέδια για το τμήμα.

“Ηταν μια χρονιά σαν Πανσερραικός που ποντάραμε πολλά, για την άνοδο στην Α2. Πριν τρία χρόνια όταν αναλάβαμε την ομάδα, από την προηγούμενη διοίκηση, βάλαμε έναν στόχο για να αναβαθμίσουμε το τμήμα και το άθλημα γενικότερα που πιο παλιά έφερε μεγάλες διακρίσεις για χρόνια στις Σέρρες.

Παλιοί αθλητές σε Εθνικό επίπεδο όπως, οι Βασίλης Παπαδόπουλος, Κώστας Αλεξιάδης, Κώστας Μαργαρίτης, Νικήτας Καρανικήτας, Νίκος Μαστόρου και Σάκης Καζακίδης και Αλέξης Φουντουκίδης, έχουν αναδείξει το σπορ και πλέον θέλουμε να δημιουργήσουμε κάτι πολύ δυνατό.”

Το “στοίχημα” των ακαδημιών και η τροφοδότηση του ανδρικού τμήματος – Οργάνωση, επίτευξη στόχων και “σμίλευση” των δικών του παιδιών!

“Όταν αναλάβαμε, βασικός μας στόχος ήταν να δημιουργήσουμε κάτι απο την αρχή, χωρίς να πάρουμε τίποτα από τον σύλλογο. Αυτή την στιγμή που μιλάμε, έχουμε σημαντικές ακαδημίες, ενεργά 80 παιδιά, 60 αγόρια και 20 κορίτσια και όλα τα τμήματα είναι αγωνιστικά και κατεβαίνουν σε πρωταθλήματα. Γίνεται μια καλή και οργανωμένη δουλειά. Σε βάθος 5ετιας θέλουμε να έχουμε μια καλή ομάδα να εδραιωθεί στην Α2 και έπειτα να κοιτάξουμε την Α1, όπου η ομάδα μας, θα τροφοδοτείται βασικά από τις ακαδημίες και φυσικά με όποιες μεταγραφικές προσθήκες χρειάζονται. Πρότυπες ομάδες, ο Φίλιππος Βέροιας και η Δράμα, με τους γείτονες μας, να έχουν εξελιχθεί πάρα πολύ, έχοντας 3-4 καλές ομάδες στο νομό τους, όπου χωρίς υπερβολή, δίπλα μας… παίζουν χάντμπολ, περισσότερα από 1000 παιδιά!

Οι γονείς των παιδιών που έχουμε στις ακαδημίες, ασχολούνται ενεργά με την διοίκηση και αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι μαθαίνουν να αγαπούν πλέον το άθλημα απο τον πυρήνα. Παραγοντικά στο τμήμα είμαστε τρεις άνθρωποι εγώ και ο αδερφός μου ο Βασιλης διοικητικά μαζί με τον Αλέξη Φουντουκιδη κι έπειτα είναι οι υπεύθυνοι: Κώστας Παυλής, Κική Αϊβατόγλου, Λάκης Χατζηδήμος, Σταυρούλα Τσικράκη, Κώστας Παπαδόπουλος, Γρηγόρης Ζηκρίκας και Μάκης Σταυρακούδης.

Οι γονείς ακολουθούσαν την ομάδα, έδειχναν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έγινε πρόταση από εμάς να ασχοληθούν και παραγοντικά. Δέχτηκαν αμέσως να συμμετέχουν, έχοντας ξεκάθαρους ρόλους και αυτή την στιγμή σαν λειτουργία τμήματος, είμαστε άψογα και ως προς τον μητρικό σύλλογο αλλά και έχουμε διευθετημένα τα οικονομικά μας ζητήματα.”

Πώς κυλάει ωστόσο η ζωή του τμήματος και των αθλητών με την έλευση της πανδημίας; – Ποιες είναι οι προτεραιότητες και πώς σχεδιάζεται το μέλλον;

“Τελευταία φορά που παίξαμε ήταν πέρυσι στην διακοπή του πρωταθλήματος στην καραντίνα του Μαρτίου. Ξεκινήσαμε ξανά προπονήσεις ανάμεσα στην πρώτη και την δεύτερη καραντίνα, τον Σεπτέμβριο κάναμε προετοιμασία. Και ενώ ήταν να παίξουμε τέλος Οκτωβρίου, όλα μπήκαν στον πάγο. Αυτή την στιγμή είμαστε 1 χρόνο πίσω. Λυπηρό αλλά αναγκαίο.

Η ομάδα μας, λειτουργεί ως οικογένεια αυτή την περίοδο, διότι στηρίζουμε ψυχολογικά τα παιδιά και τους γονείς, προκειμένου να είμαστε ενεργοί πνευματικά. Είμαστε ενωμένοι και προσπαθούμε και με φυσικό και ασφαλές τρόπο, με ατομικές προπονήσεις. Το κυριότερο μέλημα μας μαζί με την ΟΧΕ, είναι να είμαστε κοντά στα παιδιά και τους αθλητές μας.

Επίσης όλο αυτό που συμβαίνει είναι σημαντικό να τονιστεί οτι γίνεται, δωρεάν χωρίς καμιά επιβάρυνση προς τους γονείς, διότι έτσι θέλουμε και έτσι πρέπει αυτή την περίοδο. Προσπαθούμε να είναι ο σύλλογος αυτάρκης και σε διοικητικό επίπεδο και θέλουμε να μεγαλώσουμε μέσα απο τις επιτυχίες,  ώστε οι χορηγίες και το μάρκετινγκ να βοηθούν στον ετήσιο προϋπολογισμό και πολύ λιγότερο, οι συνδρομές των ακαδημιών.

Ήταν και παραμένει δυσάρεστο το γεγονός να μην ξεκινήσουμε καθόλου, διότι υπάρχει κίνδυνος να χαθούν παιδιά αλλά είμαστε αισιόδοξοι, θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα ξεκινήσουμε τουλάχιστον τις προπονήσεις, έστω προς το Πάσχα.

Είναι λάθος το σκεπτικό να θεωρούμε ότι ο αθλητισμός είναι εστία μετάδοσης. Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δεν παίζουμε στα πρωταθλήματα. Ακόμα και σε ερασιτεχνικό επίπεδο μπορεί να διατηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο! Εμείς για παράδειγμα, όταν υπήρχαν κρούσματα στα σχολεία τηρήσαμε το πρωτόκολλο επιτήρησης και ότι έπρεπε να συμβεί για να διασφαλίσουμε την ομαλή συνέχεια του τμήματος και μάλιστα αυτό έγινε με επιτυχία. Δεν έχει εξήγηση το γεγονός, ότι κάποια σπορ μπορούν να παίξουν και όχι κάποια αλλά όχι αυτή την δύσκολη εποχή.

Είναι κρίμα!

Ευτυχώς εμείς δεν αντιμετωπίζουμε, θέμα οικονομικό, διότι είμαστε ερασιτέχνες αλλά είναι άδικο για το σύνολο του αθλητισμού. Οικονομικά δε, για τους επαγγελματίες αθλητές και τις ομάδες, είναι καταστροφικό και πρέπει να δοθεί αμέσως λύση.

Κλείνοντας, θέλω να εκφράσω ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σαν χάντμπολ στις Σέρρες και σαν Πανσερραϊκός. Το θέμα της έλλειψης υποδομών και εγκαταστάσεων. Όπως οι περισσότεροι σύλλογοι στην πόλη έτσι κι εμείς…’Άλλες ομάδες πονάνε οικονομικά, εμείς με το γήπεδο! Επειδή ο αγωνιστικός μας χώρος, διαθέτει μεγαλύτερες διαστάσεις από τα υπόλοιπα σπορ του κλειστού, έχουμε μεγαλύτερο πρόβλημα.

Αναγκαζόμαστε τον χειμώνα να κάνουμε προπονήσεις σε γήπεδα του ΤΕΦΑΑ ή στις εγκαταστάσεις του Λεύκωνα, που είναι πιο κοντά στις προδιαγραφές χάντμπολ… αλλά δεν είναι και φυσικά επωμιζόμαστε και το κόστος. Συνωστιζόμαστε για προπονήσεις στο κλειστό της Κοιλάδας, με λίγες ώρες στην διάθεση μας και με τα γνωστά προβλήματα. Πλέον με την βοήθεια του Δήμου μέσω του ΟΠΑΚΠΑ και την πρωτοβουλία του προέδρου Τάσου Παναγιώτου, ανοίξαμε και πάλι το γήπεδο Χάντμπολ του Σκουτάρεως που ναι μεν έχει γήπεδο κανονικών διαστάσεων αλλά αποτελεί μια εγκατάσταση χωρίς συντήρηση για πολλά χρόνια και έχει βασικά προβλήματα, όπως η μη λειτουργία των αποδυτηρίων.

Παρόλα αυτά όμως συνεχίζουμε να παλεύουμε με ψυχή!

Περιμένουμε και νέα παιδιά να έρθουν και να γνωρίσουν το άθλημα, μέσα απο την σελίδα μας στο facebook «lions handball panserraikos» και φυσικά μέσα απο την ιστοσελίδα του συλλόγου!

newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter του Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός, για να μαθαίνετε πρώτοι, τα νέα του συλλόγου μας!