Δρομείς υγείας – Γιώργος Ρίζος: Ένας λάτρης των αγώνων δρόμου με έμφυτη την αγάπη για τον αθλητισμό!

Ο Γιώργος Ρίζος γεννήθηκε στην πόλη των Σερρών την 1η Απριλίου του 1982, όπου και έκανε τα πρώτα του βήματα στον αθλητισμό, από πολύ μικρή ηλικία. Κατά περιόδους ασχολήθηκε με πολλά αθλήματα, όπου και διακρίθηκε αρκετές φορές. Η σχέση και η αγάπη του για τον αθλητισμό υπήρχε πάντα, συνεχίζει να υπάρχει μέχρι και σήμερα, αλλά, όπως φαίνεται από τον τρόπο που μιλάει γι’ αυτόν, το ίδιο θα συμβεί και στο μέλλον. Είναι λάτρης της φύσης και των αγώνων δρόμου, κυρίως μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, και τον ενθουσιάζει να συμμετέχει σε αγώνες Μαραθωνίου Δρόμου, όπου κάποιος μπορεί να φτάσει στα όριά του. Πιστεύει πως ο αθλητισμός βελτιώνει την ποιότητα ζωής του ανθρώπου, εκτονώνει το άγχος του, βοηθάει στη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής του υγείας, αυξάνει την αυτοπειθαρχία και βελτιώνει τη σχέση του με τους συνανθρώπους του.

Πως ξεκίνησες τον αθλητισμό και ιδιαίτερα το τρέξιμο;

“Ο αθλητισμός, μέσα από διάφορους συλλόγους, μπήκε στη ζωή μου από την ηλικία των 4 ετών, όταν ξεκίνησα τη κολύμβηση και τη συνέχισα για αρκετά χρόνια. Τα επόμενα χρόνια ασχολήθηκα με το τένις, το μπάσκετ, το στίβο, ώσπου κάποια στιγμή κατάλαβα πως είχα μια ιδιαίτερη αδυναμία στους αγώνες δρόμου και έτσι συνέχισα με αυτούς μέχρι και σήμερα.”

Ποια είναι η πιο σημαντική και όμορφη δρομική σου εμπειρία;

“Υπάρχουν πολλές σημαντικές στιγμές στην ζωή ενός αθλητή, όπως και στη δική μου, και επίσης, κάθε αγώνας είναι ξεχωριστός και μοναδικός. Τις στιγμές όμως που ξεχωρίζω και δε θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου είναι όταν συμμετείχα για πρώτη φορά στον “Authentinc Athens Marathon” αλλά και στον “Olympus Marathon”. Οι τόσο διαφορετικές εμπειρίες, ομορφιές και δυσκολίες, μεταξύ των δύο αυτών αγώνων ήταν ανεπανάληπτες, αξέχαστες και ακόμα βαθιά χαραγμένες μέσα στη μνήμη μου. Ελπίζω βέβαια να ζήσω και άλλες τέτοιες ανάλογες στιγμές στο μέλλον.”

Ποιο είναι το αγαπημένο σου μέρος για να τρέχεις;

“Επειδή η αγάπη και η ευαισθησία μου για τη φύση και γενικότερα για το περιβάλλον είναι μεγάλη και επειδή δίπλα από την πόλη μας έχουμε πολλές φυσικές ομορφιές, συνήθως, τα αγαπημένα μου μέρη που επιλέγω για την προπόνησή μου αλλά και για τρέξιμο με την παρέα μου είναι: η κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων και πανέμορφες διαδρομές προς τον Ελαιώνα, τη Χρυσοπηγή ή τη Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου.”

Μιας και είσαι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Τμήματος Δρομέων Υγείας του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού, θα μπορούσες να μας πεις δυο λόγια γι’ αυτό;

“Πρόκειται για ένα νέο τμήμα που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2019, με πολύ μεράκι και συνεχή δουλειά από τον εμπνευστή, δημιουργό και νυν έφορο του τμήματος Γιώργο Θεοχάρη, και που έχει ως κύριο σκοπό να διαδώσει το ελεύθερο τρέξιμο σε άτομα κάθε ηλικίας αλλά και την ανάπτυξη κοινών δράσεων. Είναι εύκολο να διακρίνει κανείς σε όλα του τα μέλη, την κοινή αγάπη για το άθλημα και τη φύση, την ομαδικότητα και την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο, όπως και το πνεύμα του εθελοντισμού. Θεωρώ μεγάλη μου τιμή που ανήκω σε μια τέτοια ομάδα με κοινούς στόχους και όραμα!”

Τι θα συμβούλευες σε κάποιον που δεν αθλείται;

“Ο αθλητισμός είναι κάτι μαγικό και συγχρόνως μοναδικό! Θα έλεγα λοιπόν σε όλους εκείνους που δεν αθλούνται, ανεξαρτήτως ηλικίας, να μη διστάσουν να τον δοκιμάσουν γιατί, μέσα από την άθληση, θα ανακαλύψουν πρωτόγνωρα και ξεχωριστά συναισθήματα, θα δουν να αυξάνει η ενέργεια, η δύναμη, η θέληση και η αυτοπεποίθησή τους, ενώ παράλληλα θα νιώσουν εμπιστοσύνη προς τον εαυτό τους και θα δουν να βελτιώνεται η υγεία τους. Τέλος, θα μπορούσα ανεπιφύλακτα να πω, πως ο αθλητισμός είναι κάτι που σου προσφέρει την ευκαιρία για να κάνεις πολλά από τα όνειρά σου πραγματικότητα…”

newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter του Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός, για να μαθαίνετε πρώτοι, τα νέα του συλλόγου μας!