Δρομείς υγείας – Ευλαμπία Βασάκη: Η αναζωογονητική καθημερινότητα μιας εθελόντριας!

Το έργο της προσφοράς και της αλληλεγγύης στο χώρο του αθλητισμού διατελεί η κ.Ευλαμπία Βασάκη που ανήκει ως εθελόντρια στην οικογένεια των δρομέων υγείας του συλλόγου, από την ίδρυσή του. Η κ.Βασάκη ζει στο έπακρο κάθε στιγμή της εθελοντικής ζωής, λαμβάνοντας ώθηση από τους αθλητές και αναζωογονώντας τον εαυτό της.

“Η σχέση μου με τον εθελοντισμό υπήρχε πάντα. Μου αρέσει να οργανώνω πράγματα, καταστάσεις, ειδικά γιορτές και συγκεντρώσεις. Τα τελευταία χρόνια λόγω του συζύγου μου που έγινε μαραθωνοδρόμος, ξεκίνησα κι εγώ να ασχολούμαι με τον εθελοντισμό στον τομέα του αθλητισμού. Θεωρώ ότι είναι κάτι που έχει άξια, επηρεάζει θετικά τους ανθρώπους και μου δίνει ώθηση να συμμετέχω κι εγώ σε αυτό. Δεν ξεχνώ την πιο όμορφη στιγμή, που ήταν όταν πήγα εθελόντρια στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Το έζησα στο έπακρο!”

Η ζωή του εθελοντή προϋποθέτει και μια αγαστή σχέση με το περιβάλλον, για το οποίο η κ.Βασάκη δίνει χρήσιμες συμβουλές:

“Το περιβάλλον είναι το σπίτι που μας φιλοξενεί. Όπως δεν καταστρέφουμε το σπίτι που μένουμε, έτσι πρέπει να κάνουμε και για το περιβάλλον. Το φροντίζουμε παντού και πάντα! Την κοιλάδα την αγαπώ. Φροντίζω να περπατώ εκεί τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα. Με κάθε περίπατο εκεί, παίρνω ενέργεια και αλλάζει η διάθεση μου. Η κοιλάδα είναι αναζωογονητική και είμαστε πολύ τυχεροί που την έχουμε δίπλα μας.”

Ποια είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν σε έναν εθελοντή που συμβάλλει στην άρτια διεξαγωγή ενός δρομικού event;

“Εγώ δεν τρέχω ούτε 100 μέτρα, οπότε δεν γνωρίζω τα συναισθήματα ενός δρομέα. Έχω μπει όμως τόσο πολύ στο δρομικό κλίμα, που κάθε φορά θέλω με ενθουσιασμό να συμμετέχω στην οργάνωση ενός αγώνα. Προσπαθώ να πάνε όλα καλά και να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι. Ξέρω ότι οι αθλητές θέλουν το χειροκρότημα μας και την ενθάρρυνση γενικότερα. Γι αυτόν τον λόγο, η οργάνωση ενός αγώνα μου δίνει δύναμη, χαρά και ικανοποίηση ειδικά στον τερματισμό και στις απονομές. Ακόμα και μετά το τέλος ενός αγώνα, στον απολογισμό, σκέφτομαι τι πρέπει να διορθώσουμε και τι να κάνουμε καλύτερα στην επόμενη διοργάνωση.”

Η κ.Βασάκη αποτελεί μέλος των δρομέων από τη πρώτη στιγμή και σημειώνει όλα τα στοιχεία που δίνουν ζωή στο τμήμα και τους ανθρώπους που το ακολουθούν!

“Ήμουν από την πρώτη στιγμή στη δημιουργία του τμήματος των Δρομέων Υγείας του ΜΓΣ Πανσερραϊκός. Είναι μια πολύ όμορφη προσπάθεια να έρθει ο καθένας σε επαφή με το τρέξιμο, το περπάτημα, με τη φύση και γενικά με κάτι έξω από το σπίτι και τον καναπέ του. Είναι ένας καλός σκοπός. ΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ!”

newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter του Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός, για να μαθαίνετε πρώτοι, τα νέα του συλλόγου μας!