Καλλιτεχνική: Τα κορίτσια μας στέλνουν το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού

25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού Μία ημέρα σύμβολο.

Μια ημέρα αφορμή για ένα σημαντικό μήνυμα – ας αγαπήσουμε τον εαυτό μας και ας κάνουμε την πρόληψη στάση ζωής μας! Το τμήμα Καλλιτεχνικής κολύμβησης του Μ.Γ.Σ Πανσερραικού για μία ακόμη χρονιά στηρίζει και συμμετέχει στις δράσεις πρόληψης του καρκίνου του μαστού. Φέτος τα κορίτσια μας βρίσκονται σε καραντίνα έτσι με τις ζωγραφιές μας δίνουν το σύνθημα – Μάθε, Πρόλαβε, Αντιμετώπισε.

Μάθε :

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί το συχνότερο κακοήθες νεόπλασμα των γυναικών στον δυτικό πολιτισμό και τη δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο, μετά τον καρκίνο του πνεύμονα. Υπολογίζεται ότι μία στις 8 γυναίκες θα διαγνωστεί με καρκίνο μαστού σε κάποια φάση της ζωής της. Στην Ελλάδα η συχνότητά του έχει αυξηθεί επίσης σημαντικά και υπολογίζεται σε 4500 νέες περιπτώσεις ετησίως. Ο καρκίνος του μαστού είναι η 3η αιτία θανάτου από καρκίνο στο σύνολο του πληθυσμού Το ποσοστό πρώιμης διάγνωσης της ασθένειας στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά χαμηλό σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που φτάνει έως και το 60%.

Πρόλαβε :

Δυστυχώς δεν υπάρχει εξασφαλισμένος τρόπος για να αποφύγουμε τον καρκίνο του μαστού. Ωστόσο, μία καλή καθημερινότητα , η σωστή διατροφή, η καθημερινή άσκηση βελτιώνουν τη γενική μας υγεία. Ως γνωστόν, η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, γι΄ αυτό δεν πρέπει να παραλείπουμε τον προληπτικό μας έλεγχο, ανάλογα με την ηλικία μας.

Αντιμετώπισε :

• Γυναίκες 20-40 ετών πρέπει να πραγματοποιούν κλινική εξέταση μαστών κάθε 3 χρόνια • Γυναίκες 35-40 ετών δεν πρέπει να παραλείπουν την 1η μαστογραφία αναφοράς • Γυναίκες άνω των 40 δε θα πρέπει να ξεχνούν μία μαστογραφία και κλινική εξέταση κάθε χρόνο. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να συμβουλευόμαστε ειδικό χειρουργό μαστού.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ Η ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ. ΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΜΙΑ ΙΑΣΙΜΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ, ΕΑΝ ΑΝΙΧΝΕΥΘΕΙ ΕΓΚΑΙΡΑ.

newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter του Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός, για να μαθαίνετε πρώτοι, τα νέα του συλλόγου μας!