Μπάσκετ Ανδρών: Πανσερραϊκός ΚΡΙ ΚΡΙ – ΜΑΣ ΕΡΜΗΣ Λαγκαδά 67-71

Εντυπωσιακή η παρουσία του κόσμου και η αγωνιστική παρουσία των νεαρών παικτών

Η πρώτη εμφάνιση των «λιονταριών» εντός έδρας, δεν συνοδεύτηκε από νίκη, καθώς η αναμέτρηση του Πανσερραϊκός ΚΡΙ ΚΡΙ με τον Ερμή Λαγκαδά, έληξε με 67-71.

Ο κόσμος στην κερκίδα και οι νεαροί παίκτες του Πανσερραϊκού ΚΡΙ ΚΡΙ, που αγωνίστηκαν στο τελευταίο δίλεπτο  έκλεψαν τις εντυπώσεις στο Κλειστό Γυμναστήριο της Κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων, το απόγευμα της Κυριακής 17/10/2021 στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής κατηγορίας.

Οι παίκτες του Ποργιόπουλου μπήκαν με δυνατά στο παρκέ, πιέζοντας τους φιλοξενούμενους, αναγκάζοντας τους σε άστοχες επιθέσεις και πήραν προβάδισμα στο σκορ φτάνοντας στο 10-5 (6’.25’’). Ο ΕΡΜΗΣ Λαγκαδά μπορεί να ήταν άστοχος στα σουτ, όμως εκμεταλλεύτηκαν το ύψος των παικτών και με πόντους κάτω από το καλάθι μείωσαν αρχικά σε 13-10, ενώ η κόρνα της λήξης του 1ου δεκαλέπτου τους βρήκε σε απόσταση αναπνοής 15-14.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Ερμή να κατορθώνει για πρώτη φορά να βρεθεί μπροστά στο σκορ με 15-17. Τα «λιοντάρια» αφυπνίστηκαν και με εύστοχα σουτ από την περιφέρεια έκαναν ένα σερί 11-0 παίρνοντας προβάδισμα 26-17 στα μισά της περιόδου. Συνεχίζοντας με αυτό τον ρυθμό, η διαφορά έφτασε τους 11 πόντους με τον Ερμή με σουτ σε νεκρό χρόνο να τον μειώνει στους 9 και οι δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το ταμπλό στο γήπεδο να γράφει 37-28 (το σκορ της περιόδου ήταν 22-12).

Το δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Κυρούδη μπήκαν δυνατά στο παρκέ και κατάφεραν σε 2’13’’ να μειώσουν στο καλάθι (37-35) και στο 24’:30’’ στον ένα πόντο (41-40), φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα. Το παιχνίδι έγινε αμφίρροπο με τους παίκτες του Ερμη να παίρνουν κεφάλι στο σκορ με 43-44, οι «κόκκινοι» να αντιδρούν και να ανακτούν το προβάδισμα με 47-44 τρία λεπτά πριν την λήξη του δεκαλέπτου.

Οι παικτες του Ερμή ανταπάντησαν με ένα 0-4 που τους έφερε ξανά μπροστά στο σκορ (47-48) στο 28’:20’’, όμως η κόρνα της λήξης της τρίτης περιόδου βρήκε τον Πανσερραϊκό οριακά να προηγείται στο σκορ με 51-50. (το επιμέρους σκορ του 3ου δεκαλέπτου ήταν 14-24)

Η 4η περίοδος ξεκίνησε με τον Πανσερραϊκό να πετυχαίνει καλάθι, από εκείνο το σημείο μια σειρά από άστοχες επιλογές στο σουτ από μακρινή απόσταση δώσανε το δικαίωμα στους έμπειρους παίκτες του ΕΡΜΗ να σημειώσουν ένα σερί 0-13 και το σκορ στο ταμπλό να γράφει 53-63 στο 34’:20’’ αποκτώντας μια διαφορά ασφαλείας +10 πόντους ενώ συνεχιζόταν τα λάθη σε επίθεση και άμυνα. Ετσι στο 38’ το σκορ διαμορφώθηκε σε 56-69.

Ο Ποργιόπουλος σε αυτό το σημείο αποφάσισε να αλλάξει το σχήμα περνώντας στο παρκέ τους νεαρούς Γούνα, Κεραμάρη και Κουμανιώτη οι οποίοι πίεσαν σε όλα το γήπεδο τους αντιπάλους υποχρεώνοντάς τους σε λάθη και λίγο έλειψαν γυρίσουν το παιχνίδι καθώς οι «κόκκινοι» μείωσαν την διαφορά στους 5 πόντους στο 39’:14’’.

Στο σημείο αυτό μετά από κλέψιμο της μπάλας επιχειρήθηκε σουτ τριών πόντων  από τον Στεφανίδη το οποίο όμως ήταν άστοχο και στο ρημπάουντ κερδήθηκε φάουλ, με τον Δατσιάδη να πετυχαίνει την 1 από τις δύο βολές και να μειώνει σε 65-69.

Ο Ερμής στην επίθεση που ακολούθησε παρά το ασφυκτικό πρέσιγκ έβγαλε το δίποντο με λέι άπ κάτω από το καλάθι κάνοντας το 65-71. Στην τελευταία επίθεση ο Πανσερραϊκός πέτυχε το δίποντο μειώνοντας τη διαφορά στο τελικό 67-71.

Διαιτητές: Ντούρας – Παπαγεωργίου – Ζαχαριάδης

Δεκάλεπτα: 15-14, 37-28 (ημ.), 51-50, 67-71

ΜΓΣ Πανσερραϊκός – ΜΑΣ Ερμής Λαγκαδά 67-71

Τα Δεκάλεπτα 15-14, 37-28ημιχ. 51-50, 67-71 ΤΕΛΙΚΟ

ΜΓΣ Πανσερραϊκός (Ποργιόπουλος) Στεφανίδης 20(3), Ντίνος 12(2), Δατσιάδης 11, Χριστοδούλου 8, Γκούτζιας 6, Γεωργιανός 3, Ασημάκης 2, Μπίλιος 2, Κεραμάρης 1, Γούνας, Κουμανιώτης

ΜΑΣ Ερμής Λαγκαδά (Κυρούδης): Μήνου 15(2), Χρυσόπουλος 15(2), Ταουσάνης 10, Λογοθέτης 9, Πλιούκας 8, Καμαριώτης 7, Μητρόπουλος 5(1), Γκέλιος 2, Καμπέρης, Μπακάλης, Πεχλιβανίδης

Παραλειπόμενα:

  • Οι νεαροί Κεραμάρης, Γούνας, Κουμανιώτης κέρδισαν στο τέλος του αγώνα τις εντυπώσεις, αφού χάρη στο ασφυκτικό και ενθουσιώδες πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο υποχρέωσαν σε λάθη τους αντιπάλους και παραλίγο να γυρίσει το παιχνίδι.
  • Η αστοχία των παικτών από την περιφέρεια (5 στα 27) είχε το μερίδιο της στην ήττα της ομάδας.
  • Ο Αλκης Στεφανής ήταν ο σκόρερ της ομάδας με 20 πόντους και ποσοστό ευστοχίας 50% (με 4/8 δίποντα, 3/6 τρίποντα και 3/3 ελεύθερες βολές)
  • Ρεκόρ συμμετοχής στον αγώνα από τον Λεωνίδα Ντίνο καθώς έπαιξε 34’:49’’ πετυχαίνοντας 12 πόντους.
  • Στον πάγκο λόγω τραυματισμού οι ΒαγγέληςΔημητρακάς και Νίκος Χαρίτογλου.
  • Η πολυπληθής παρουσία του κόσμου στις κερκίδες μετά από έναν χρόνο χωρίς αγώνες μπάσκετ στο Κλειστό γυμναστήριο. Το όριο των 180 θεατών (λόγω υγειονομικών μέτρων) καλύφθηκε ακριβώς.
  • Τα υγειονομικά μέτρα εφαρμόστηκαν με ευλάβεια από την διοίκηση του Πανσερραϊκός ΚΡΙ ΚΡΙ, καθώς η είσοδος των θεατών στο γυμναστήριο γινόταν από την πίσω πόρτα του Κλειστού, με την εταιρεία Νorth Ηellas Security να έχει τον έλεγχο της εισόδου και των πιστοποιητικών εμβολιασμού των θεατών.
  • Εντυπωσιακή και η υποστήριξη στην ομάδα με φωνές υποστήριξης τόσο από τους φιλαθλους, όσο και από τους οργανωμένους οπαδούς του Che Guevara Club, οι οποίοι ανήρτησαν και δυο μεγάλα πανό στα κάγκελα των κερκίδων, ενώ το τύμπανό τους έδινε πανηγυρικό κλίμα στο παιχνίδι.
  • Ο χορηγός ονόματος της ομάδας, ο κ.Παναγιώτης Τσινάβος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Γαλακτοβιομηχανίας ΚΡΙ ΚΡΙ παρακολούθησε το παιχνίδι, όντας φίλος του μπάσκετ.
  • Στις εξέδρες του Κλειστού Γυμναστηρίου και ο Πρόεδρος του ΜΓΣ Πανσερραϊκός Τάσος Παναγιώτου που κάθισε μαζί με τους οργανωμένους φίλους της ομάδας.
  • Σύσσωμη η Διοίκηση του ανδρικού τμήματος του Πανσερραϊκός ΚΡΙ ΚΡΙ στον πάγκο της ομάδας με επικεφαλής τον Γενικό Αρχηγό Βέρρο Κωνσταντίνο, τον Έφορο Παρασκευιώτη Αλέξανδρο και τον Επιμελητή Τσούλκα Βαλάντη που φρόντισαν για την εύρυθμη διεξαγωγή του αγώνα.
  • Ο ιατρός Νάσος Παπαδόπουλος και ο Φυσιοθεραπευτής Νίκος Κοφωτόλης ήταν έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, που ευτυχώς δεν χρειάστηκαν!
  • Ο Έφορος της ομάδας Αλέξανδρος Παρασκευιώτης καλωσόρισε την διοίκηση της αντίπαλης ομάδας προσφέροντάς τους τοπικά εδέσματα, προωθητικό υλικό του νομού μαζί με το λάβαρο της ομάδας.
  • Στις εξέδρες του γηπέδου οι Πρόεδροι κ.κ. Αγγελος Μπετιχαβάς του ΓΣ Σέρρες 2017 και Γιάννης Αρχοντίδης της Ακαδημίας Λευκώνα καθώς και παίκτες της αναπτυξιακής ομάδας της ΑΕΣ, στα πλαίσια υλοποίησης της συμπόρευσης. Παρών και ο Παναγιώτης Σπανός υπεύθυνος των Ακαδημιών.
  • Ο dj Πάνος Πιπερτζης στα διαλείμματα του παιχνιδιού έδινε από τα ντεκ τους δικούς του μουσικούς ρυθμούς στο Κλειστό Γυμναστήριο της Κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων.
  • Την φωτογραφική κάλυψη του παιχνιδιού είχε ο anexartitos.gr
  • Το παιχνίδι μεταδόθηκε ζωντανά μέσω livestreaming από το τεχνικό επιτελείο του serrespost.gr με περιγραφή του Σταύρου Τσιαούση.
  • Την επόμενη Κυριακή 24/10 στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής η ομάδα του Πανσερραϊκός ΚΡΙ ΚΡΙ θα ταξιδέψει στην Κομοτηνή όπου θα αντιμετωπίσει τον ΓΑΣ Κομοτηνής.

 

 

newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter του Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός, για να μαθαίνετε πρώτοι, τα νέα του συλλόγου μας!