Μπάσκετ Ανδρών: Συνέντευξη του προπονητή Γιάννη Κακιούζη στο WEB Radio της ΕΟΚ

«Ο Πανσερραϊκός θέλει να αφήσει το στίγμα του»

Ο Πανσερραϊκός επιβλήθηκε με 84-57 του Φίλιππου Βέροιας, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της National League 1 και ο προπονητής της ομάδας των Σερρών, Γιάννης Κακιούζης, μίλησε στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» του EOK WebRadio με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη. Αναλυτικά είπε:

Για τη νίκη επί του Φίλιππου Βέροιας: «Προετοιμαστήκαμε γι’ αυτό το παιχνίδι γιατί θέλαμε να συνεχίσουμε όπως σταματήσαμε, προπονηθήκαμε αρκετά σκληρά μέσα στη διακοπή των Χριστουγέννων και το αποτέλεσμα ήταν κάτι που το περίμενα. Ένιωθα ότι τα παιδιά βρίσκονται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και ψυχολογική και σωματική. Είναι πάρα πολύ σημαντική η ψυχολογία».

Για τις τέσσερις σερί νίκες τους: «Κάπου εδώ περιμέναμε ότι η ομάδα μας θα αρχίσει να… στρώνει, γιατί είχαμε αρκετούς τραυματισμούς, κάποια προβλήματα που δε μάς επέτρεπαν να είμαστε όλοι μαζί για ν’ αποκτήσουμε τη συνοχή και τη χημεία που χρειάζεται μια ομάδα. Οι τρεις συνεχόμενες νίκες που κάναμε λίγο πριν τα Χριστούγεννα μάς έδωσαν και πάρα πολύ καλή ατμόσφαιρα και θετική ψυχολογία για τη συνέχεια. Ήρθε και η μεταγραφική περίοδος που ενισχυθήκαμε με τον Ηλία Τσιώγκα και τον Ντιέγκο Κάπελαν, όπου αμφότεροι είναι πάρα πολύ σημαντικοί για την ομάδα μας. Επομένως, είναι ένας συνδυασμός καλού κλίματος και καλής ψυχολογίας. Η διοίκηση έδειξε ότι στηρίζει την ομάδα με τις μεταγραφές που κάνει».

Για το επερχόμενο (13/01) εκτός έδρας παιχνίδι με τη Γέφυρα: «Η Γέφυρα είναι μια ομάδα περίπου σαν κι εμάς, που ξεκίνησε για να πάει ψηλά. Πέρυσι για μία νίκη δεν ανέβηκε στην Elite League. Είναι δύσκολη έδρα και η ομάδα είναι σε καλό “φεγγάρι”. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για ‘μας και για τη Γέφυρα».

Για τον φετινό στόχο του Πανσερραϊκού: «Η αρχή οφείλεται σε πάρα πολλούς παράγοντες, οι τραυματισμοί, η συνοχή. Μέχρι να βρεθούμε κάναμε κάποια άσχημα αποτελέσματα. Όσο περνάει ο καιρός η ομάδα θα βρίσκει ρυθμό και σίγουρα είναι παράγοντας και η νίκη. Έχουμε φτιάξει την ψυχολογία μας. Απ’ την αρχή ο στόχος μας είναι να μπούμε στα play-offs και να διεκδικήσουμε μια θέση για την Elite League. Τώρα ξεκίνησε ο 2ος γύρος και έχει πολύ δρόμο το πρωτάθλημα. Πάμε παιχνίδι με παιχνίδι, δε θέλουμε να νομίζουμε ότι φτιάξαμε τη σούπερ ομάδα επειδή κάναμε τέσσερις σερί νίκες. Μέρα με τη μέρα να δουλεύουμε και να διεκδικούμε τη νίκη σε κάθε παιχνίδι».

Για την απόκτηση του Ντιέγκο Κάπελαν: «Είχε προταθεί ο Κάπελαν απ’ την αρχή της χρονιάς στην ομάδα μας. Η διοίκηση γενικά θέλει να δώσει ένα στίγμα, “ψαχνόμαστε” σαν ομάδα. Οι συγκυρίες έφεραν τον Κάπελαν να βρίσκεται ελεύθερος μες στα Χριστούγεννα. Χρειαζόμασταν μια προσθήκη, έγινε ξανά η πρόταση, τη δέχτηκε κι έτσι έγινε το deal. Για ‘μας δεν είναι έκπληξη, γιατί είχαμε κάνει πάλι συζήτηση το καλοκαίρι με τον μάνατζερ του Ντιέγκο. Είναι μια χώρα που τον ενδιέφερε να έρθει σε αυτήν, του αρέσει να είναι στην Ελλάδα. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ που ήρθε, γιατί είναι ένας παίκτης που θα μάς βοηθήσει σε όλους τους τομείς. Θέλουμε δίπλα στον Ντιέγκο να δουν και τα άλλα παιδιά πώς δουλεύει ένας επαγγελματίας, να συσπειρωθούν γύρω απ’ αυτόν και να μάθουν».

Για το ντεμπούτο του με τον Φίλιππο Βέροιας: «Το παιδί είχε έρθει δύο μέρες πριν το παιχνίδι και ήταν μόλις μερικές ώρες κοντά στην ομάδα μας. Την προηγούμενη μέρα είχε κάνει κάποια σουτ στην προπόνηση. Όταν μπήκαν οι δύο νέοι παίκτες, δε φάνηκε ότι είναι μόνο κάποιες ώρες μαζί μας, αλλά πολύ καιρό. Αυτό ήταν επιτυχία της ομάδας μες στο παιχνίδι και των υπόλοιπων παιδιών. Είναι ένας παίκτης που έχοντας το σουτ απελευθερώνεται και απελευθέρωσε και τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας».

 

newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter του Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός, για να μαθαίνετε πρώτοι, τα νέα του συλλόγου μας!