Ο ΜΓΣ Πανσερραϊκός ο πρώτος περιφερειακός πολυ-αθλητικός σύλλογος της χώρας!

Ανακοινώθηκε απο το Υπουργείο πολιτισμού και αθλητισμού, η φετινή λίστα για τα αναγνωρισμένα σωματεία της χώρας που ανήκουν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και επισημοποιήθηκε η κατανομή της φετινής χρηματοδότησης στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Ο Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός ο ιστορικός Σερραϊκός σύλλογος που εγγράφηκε αρχικά με 11 αθλήματα, ολυμπιακά ή μη, είναι πλέον και επίσημα ο πρώτος περιφερειακός σύλλογος της Ελληνικής επικράτειας με τα περισσότερα αναγνωρισμένα τμήματα σε όλα τα σπορ, αφού διαθέτει 15 ενταγμένα, 4 υπο προϋποθέσεις σε ένταξη και 1 υπο ένταξη, διαθέτοντας, 16 προπονητές και 1.935 αθλητές.

Τα «Λιοντάρια» είναι ο πρώτος περιφερειακός πολυ-αθλητικός σύλλογος στην Ελλάδα!

Η επιτυχημένη προσπάθεια της διοίκησης Μ.Γ.Σ. Πανσερραικός και του Μ.Γ.Σ.Π-ΑμεΑ, συνεχίζεται χρόνο με τον χρόνο τόσο, για την ένταξη στο αθλητικό μητρώο της Γ.Γ.Α., όλων των τμημάτων που διαθέτει ο σύλλογος αλλά και στο όραμα και την δημιουργία νέων.

Ο Πανσερραϊκός έχει αναγνωρίσει επίσημα μέχρι στιγμής 15 αθλήματα, αφήνοντας πίσω του συλλόγους όπως ο Άρης και ο Πανιώνιος και ανήκει στα μεγαλύτερα πολυ-αθλητικά κλαμπ της χώρας μας, μαζί με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ, και την ΑΕΚ.

Η λίστα με τους «μεγάλους» που έχουν εγγραφεί επιτυχώς στο μητρώο

Τα σωματεία που καλλιεργούν τα περισσότερα αθλήματα, με την απαιτούμενη Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, είναι τα εξής:

ΠΑΟΚ με 19 αθλήματα (35 προπονητές, 1.974 αθλητές)
Παναθηναϊκός με 18 αθλήματα (35προπονητές, 2.388 αθλητές)
AEK με 17 αθλήματα (19 προπονητές, 1.237 αθλητές)
Ολυμπιακός με 16 αθλήματα (36προπονητές, 1.567 αθλητές)
Πανσερραϊκός με 15 αθλήματα (16 προπονητές, 1.935 αθλητές)

Η Αθλητική Ρομποτική τα E sports, οι Δρομείς Υγείας, το Teqball και το Beach Volley

Τέσσερα ακόμα τμήματα του Πανσερραϊκού, προετοιμάζουν το έδαφος, ώστε σύντομα, να ανοίξει ο δρόμος και σε άλλες ομοσπονδίες, για να ενταχθούν στο μητρώο της ΓΓΑ και τα μέλη τους, να πιστοποιηθούν απο την πολιτεία.

Το δραστήριο τμήμα των Δρομέων Υγείας, εκπροσωπείται επίσημα απο την ΕΟΣΛΜΑΥ (Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων, Λαϊκού, Μαζικού, Αθλητισμού, Υπεραποστάσεων) και η κοινωνική και αθλητική του δράση είναι τεράστια. Ακόμη όμως, δεν υπάρχει εκπροσώπηση της ομοσπονδίας στην ΓΓΑ αλλά με αφορμή το νέο μητρώο, είναι ευκαιρία, ώστε να πάρουν αναγνώριση τμήματα όπως αυτά των δρομέων, με μεγάλη προσφορά.

Το νέο σπορ που αναπτύσσεται συνεχώς το teqball και έχει φανατικούς υποστηρικτές και στην Ελλάδα και τις Σέρρες.

Ενώ η καινοτομία και η τεχνολογική εξέλιξη στον αθλητισμό, είναι πλέον ένα ανοιχτό μονοπάτι παγκοσμίως, με τα «λιοντάρια» να πρωτοπορούν και σε αυτόν τομέα, με το επιτυχημένο τμήμα αθλητικής ρομποτικής, με παγκόσμιες διακρίσεις, βραβευμένες απο την Ελληνική πολιτεία, καθώς και με τα e-sports, που έχουν καταφέρει να φτάσουν μέχρι και σε Ευρωπαϊκό τελικό.

Τέλος το beach volley μόλις συστάθηκε ως τμήμα απο τον Πανσερραϊκό, επομένως πολύ σύντομα θα αναγνωριστεί και αυτό.

Τα «λιοντάρια» σύμφωνα με τον παρακάτω νόμο, προσπαθούν να κάνουν επίσημα και τα σπορ που αναφέραμε στο ρεπορταζ.

ΝΟΜΟΣ 2725/1999 / Άρθρο 8

Με απόφαση του αρμόδιου οργάνου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού μπορεί να παρέχεται ειδική αθλητική αναγνώριση, εφόσον συντρέχουν και οι προϋποθέσεις των περ. β΄, γ΄ και δ΄ της παρ. 1, σε αθλητικό σωματείο που καλλιεργεί άθλημα ή κλάδο άθλησης, το οποίο δεν υπάγεται σε ειδικώς αναγνωρισμένη ομοσπονδία.

* Τμήμα   “E-sports.

* Τμήμα Αθλητικής Ρομποτικής.

* Τμήμα “TEQBALL”.

* ΤμήμαΔρομέων Υγείας.

Η σπουδαιότητα των αναγνωρισμένων τμημάτων του Πανσερραϊκού, εντοπίζεται και στους 1935 αθλητές με ενεργό δελτίο, συν τους αθλητές, απο τα 5 σπορ υπο ένταξη, που συνολικά ξεπερνούν τους 2000 και αγγίζει σε αριθμούς, τους συλλόγους του Πειραιά, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όπου είναι και οι μεγαλύτεροι της χώρας!

Η διείσδυση στην τοπική κοινωνία με αξίες και η προσφορά στον αθλητισμό απο τον «κόκκινο» σύλλογο είναι σημαντική για την πόλη και το νομό Σερρών.

newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter του Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός, για να μαθαίνετε πρώτοι, τα νέα του συλλόγου μας!