Ο Τ. Παναγιώτου οραματίζεται τον Πανσερραϊκό της σύγχρονης εποχής!56 χρόνια Μ.Γ.Σ.

Στην ΕΡΤ Σερρων και τον αθλητικό συντάκτη Βασίλη Αναστασιάδη μίλησε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Πανσερραϊκού Τάσος Παναγιώτου, που σήμερα στα γενέθλια του συλλόγου (1964-2020) συμπληρώνει τον πρώτο χρόνο, από την ανάληψη της προεδρίας του. Ο πρόεδρος του Μ.Γ.Σ, που επιλέγει να μιλά κυρίως με τις πράξεις του, έκανε τον απολογισμό της χρονιάς, που δεδομένων των συνθηκών της πανδημίας, κρίνεται επιτυχημένη για τον σύλλογο των «λιονταριών», με τις ανόδους σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, την είσοδο στην EMCA (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πολυαθλητικών Συλλόγων) που δίνει για πρώτη φορά Ευρωπαϊκή προοπτική, καθώς και την δημιουργία νέων τμημάτων, όπως αυτά των Δρομέων Υγείας και το βόλεϊ γυναικών. Βέβαια δεν γινόταν να μην βάλει και τα πράγματα σε τάξη…σχετικά με το αίτημα του συλλόγου για την παραχώρηση έκτασης απο τον δήμο και την πρόθεση δημιουργίας με ίδια κεφάλαια του προπονητικού κέντρου στην περιοχή του αθλητικού πάρκου της ομόνοιας. Ο Τάσος Παναγιώτου εκφράζοντας συνολικά την φωνή των μελών του Πανσερραϊκού, απαντά στους φιλάθλους της ομάδας και στους Σερραϊούς δημότες, για όλα τα σύννομα που επιθυμεί να κάνει ο σύλλογος μαζί με τις υπηρεσίες της δημοτικής αρχής, την στιγμή που κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι και παρατάξεις…πετούν την μπάλα στην εξέδρα!

Ο Πρόεδρος του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών για:

-Για τα γενέθλια του Πανσερραϊκού:

«Η σημερινή μέρα είναι μια ξεχωριστή μέρα για τον Πανσερραϊκό. Είναι μια μέρα που γιορτάζουμε τα γενέθλια του συλλόγου. Προσωπικά, νιώθω μεγάλη τιμή και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η μέρα των γενεθλίων του Πανσερραϊκού συμπίπτει με την συμπλήρωση ενός χρόνου της θητεία μου στην προεδρία αυτού του ιστορικού συλλόγου. Ο Πανσερραϊκός είναι συνώνυμο του τόπου μας.  Σε αυτά τα πενήντα έξι χρόνια υπήρξαν στο σύλλογο σπουδαίοι άνθρωποι που κατάφεραν να τον φτάσουν σε αυτό το σημείο, να έχει τόσες διακρίσεις και να είναι διαχρονικά ο καλύτερος πρεσβευτής του Νομού μας.  Εύχομαι σε όλους, στην οικογένεια του Πανσερραϊκού χρόνια πολλά».

-Για το πώς νιώθει για την συμπλήρωση ενός χρόνου από τότε ανέλαβε πρόεδρος στον Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκό:

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα να είμαι πρόεδρος σε αυτό το μεγάλο και ιστορικό σωματείο. Θέλω να ευχαριστήσω, εκπροσωπώντας όλους στο σύλλογο, δύο ανθρώπους που διετέλεσαν πρόεδροι στον ΜΓΣ Πανσερραϊκό με σημαντική προσφορά, τον Γιώργο Σιδέρη και τον Βασίλη Χατζημιχαηλίδη, οι οποίοι συνεχίζουν να προσφέρουν στο σύλλογο με την εμπειρία τους και τις γνώσεις τους, παραμένουν ενεργοί και προσφέρουν, όπου και όταν χρειαστεί, τις υπηρεσίες τους».

-Για τον απολογισμό του πρώτου χρόνου της θητείας του;

«Το πιο σημαντικό είναι ότι με συντονισμένες ενέργειες κι έχοντας κάνει εδώ και καιρό μια διεργασία, καταφέραμε να πετύχουμε την ένταξη του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πολυαθλητικών Συλλόγων (EMCA). Το επίτευγμα αυτό, είναι πρωτοπόρο για την ιστορία του συλλόγου καθώς για πρώτη φορά ο Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός ξεπερνά τα Ελληνικά σύνορα, δείχνοντας το Ευρωπαϊκό όραμα του σωματείου, για τα επόμενα χρόνια. Ο Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός είναι η μοναδική ομάδα της περιφέρειας στην Ελλάδα που το κατάφερε αυτό, να βρισκόμαστε ανάμεσα σε κορυφαίους συλλόγους από όλη την Ευρώπη όπως ο Ολυμπιακός, η Λάτσιο, η Μπάγερ Λεβερκούζεν, η Λέφσκι Σόφιας, η Χασκ Μλάντοστ, η Σπόριτνγκ, ο Ερυθρός Αστέρας και το ΑΠΟΕΛ. Τα οφέλη αυτής της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πολυαθλητικών Συλλόγων είναι πολλά. Τα μέλη της Ένωσης συμμετέχουν ενεργά στα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προγράμματα ποικίλου περιεχομένου που αποσκοπούν στην ανάδειξη της πολυαθλητικής εκπαίδευσης, την βελτίωση της καλής διακυβέρνησης στον αθλητισμό και την κοινωνική ενσωμάτωση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων μέσω αθλητικών δραστηριοτήτων. Αποκτούμε τεχνογνωσία, προοπτικές συνεργασίας με μεγάλους συλλόγους, προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα του Παγκόσμιου αθλητικού κινήματος δίνοντας προτεραιότητα στη νέα γενιά, στα παιδιά που έρχονται στον αθλητισμό και αποτελούν την ελπίδα για το αύριο».

-Για το αίτημα του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού στο Δήμο Σερρών για την παραχώρηση έκτασης στο αθλητικό πάρκο της ομόνοιας:

«Καταρχήν, να μιλήσουμε επί της ουσίας. Το πρώτο ζήτημα που προκύπτει είναι αυτό των αθλητικών εγκαταστάσεων στις Σέρρες. Είναι πολύ σημαντικό θέμα το οποίο όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει αναδειχθεί. Εμείς ως Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός πήραμε αυτήν την πρωτοβουλία γιατί πιστεύουμε ότι ένας σύλλογος του μεγέθους και της ιστορίας του Πανσερραϊκού μπορεί να συμβάλλει και να προσφέρει στο πρόβλημα των αθλητικών εγκαταστάσεων. Ως Νομός έχουμε μείνει πίσω στο θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων. Είναι ευτυχής συγκυρία το ότι μπήκε στην τελική ευθεία η κατασκευή του νέου πρότυπου βιοκλιματικού κολυμβητηρίου Σερρών.  Ένα κολυμβητήριο που θα αποτελέσει «στολίδι» για τον τόπο μας. Είναι πολύ σημαντικό το ότι στο θέμα του κολυμβητηρίου είχαμε την άμεση, αποφασιστική και αποτελεσματική παρέμβαση του Υπουργού κ. Καραμανλή και της Δημοτικής αρχής του κ. Χρυσάφη για να υπάρξει αυτή η θετική κατάληξη κι έχοντας από την πλευρά τους την διορατικότητα να κατασκευαστεί ένα κολυμβητήριο που θα είναι λειτουργικό αλλά και το ότι με την κατασκευή του θα προκύψουν νέες ανάγκες για την περεταίρω αξιοποίηση του αθλητικού πάρκου Ομόνοιας. Όσον αφορά αυτό το αθλητικό πάρκο Ομόνοιας, πρέπει επιτέλους να αποσαφηνιστεί στην κοινή γνώμη ότι ο συγκεκριμένος χώρος είναι χαρακτηρισμένος ως αθλητικό πάρκο. Αυτό πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε ότι εκεί είναι μόνο για αθλητική χρήση»

-Για τα 17 στρέμματα που είχε πάρει το 2017 ο ΜΓΣ Πανσερραϊκός:

«Ο Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός έχει μεγάλη παράδοση στον υγρό στίβο, μεγάλες επιτυχίες στην κολύμβηση εντός κι εκτός συνόρων, η συγχρονισμένη κολύμβηση στην Ελλάδα ξεκίνησε από τον Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκό, οι ομάδες υδατοσφαίρισης του συλλόγου αγωνίστηκαν σε υψηλό επίπεδο και τα τμήματα υποδομής παίρνουν κάθε χρόνο μέρος στις τελικές φάσεις των Πανελληνίων πρωταθλημάτων ενώ στην τεχνική κολύμβηση τη φετινή περίοδο δύο αθλητές μας αναδείχθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές. Κι όλα αυτά με ένα κολυμβητήριο με 25αρα πισίνα και χωρίς πισίνα εκμάθησης.  Με βάση όλα τα παραπάνω και με δεδομένο το πρόβλημα των αθλητικών εγκαταστάσεων στις Σέρρες, ο Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός ζήτησε και του παραχωρήθηκαν το 2017 από το Δήμο  Σερρών 17 στρέμματα στο αθλητικό πάρκο ομόνοιας. Ίσως να μην γνωρίζουν πολλοί Σερραίοι και θεωρώ ότι δεν το γνωρίζουν ούτε και Δημοτικοί σύμβουλοι αλλά εμείς ενεργήσαμε άμεσα. Ο Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός έκανε μία μελέτη, καταθέσαμε φάκελο στην ΑΝΕΣΕΡ και μάλιστα μέσα στον Απρίλιο μας ζητήθηκαν πρόσθετα στοιχεία για να προχωρήσει το πρόγραμμα. Όμως, στη διάρκεια των ενεργειών μας για να καταθέσουμε το φάκελο ήταν σε εξέλιξη οι διαδικασίες ολοκλήρωσης της κατασκευής του νέου κολυμβητηρίου. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι για το νέο κολυμβητήριο ήταν σημαντική η συμβολή θεσμικών παραγόντων του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού, του επίτιμου προέδρου Γιώργου Σιδέρη και του Γενικού Γραμματέα και υπεύθυνου του υγρού στίβου του συλλόγου Ζήση Γκράτζιου, για να έχουμε αυτήν την ευχάριστη εξέλιξη. Ήταν οι άνθρωποι που πίστεψαν και δραστηριοποιήθηκαν για να μετράμε τώρα εμείς αντίστροφα τη μέρα που θα ξεκινήσουν τα έργα για την κατασκευή του.  Αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει και η τέως και η νυν Δημοτική αρχή. Με το δεδομένο ότι το νέο κολυμβητήριο θα γίνει, εμείς ως Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός θα αποσύρουμε το φάκελο. Αυτό δείχνει ότι εμείς δεν είμαστε εκεί για να πάρουμε αλλά για να δημιουργήσουμε. Αν θέλαμε να περιοριστούμε στο στενό συμφέρον του συλλόγου, θα μέναμε στα 17 στρέμματα, θα συνεχίζαμε με το φάκελο, θα κατασκευάζαμε ένα κολυμβητήριο ιδιοκτησίας του συλλόγου και δεν θα κάναμε αυτές τις ενέργειες για το καλό όλων των Σερραίων. Να γίνει ένα κολυμβητήριο για ολόκληρη την περιοχή των Σερρών».

-Για την έκταση στον Λευκώνα:

«Γιατί πρέπει να ενημερώσουμε τους Σερραίους, να ξεκαθαρίσω κάτι, εμείς ως Πανσερραϊκός ουδέποτε μας παραχωρήθηκε η έκταση στο Λευκώνα, ούτε σε κάποια από τις προηγούμενες ΠΑΕ, ούτε στον Ερασιτέχνη. Είχε ξεκινήσει μια διαδικασία, η οποία όμως δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αυτός ο χώρος δεν μας ανήκει και δεν τον πήραμε ποτέ»

-Για την πορεία του αιτήματος:

«Το αίτημα για να μας παραχωρηθεί έκταση στο συγκεκριμένο πάρκο της ομόνοιας, για να κάνουμε ένα προπονητικό κέντρο του ποδοσφαιρικού τμήματος, το είχαμε υποβάλλει και πέρυσι αλλά αυτό δεν έφτασε καν στο Δημοτικό συμβούλιο. Επανήλθαμε φέτος με ένα νέο αίτημα, με μια μικρή διαφοροποίηση όσον αφορά τους χώρους και ζητάμε σε αυτόν τον αθλητικό χώρο, που ήδη δραστηριοποιείται  η ποδοσφαιρική ομάδα του Πανσερραϊκού και η οποία με δικές της δαπάνες, δίχως να της ανήκει ο χώρος, τον έχει αναμορφώσει και τον χρησιμοποιεί για τις προπονήσεις της. Μάλιστα αυτά τα χρόνια ο Πανσερραϊκός ήταν πάντα ανοιχτός όποια Σερραϊκή ομάδα ήθελε να χρησιμοποιήσει τα γήπεδα που ουσιαστικά δημιούργησε ο ίδιος. Για να πάμε τώρα στο θέμα μας. Εμείς καταθέσαμε την αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία, στον ΟΠΑΚΠΑ του Δήμου Σερρών ο οποίος την εξέτασε και έθεσε 18 αυστηρούς όρους. Θεωρώ ότι όποιος ήθελε να μπει στην ουσία του ζητήματος, διαβάζοντας τους 18 αυτούς όρους, θα είχε πάρει τις απαντήσεις σε σχέση με το αν εμείς έχουμε καταθέσει ελλιπή ή πρόχειρη αίτηση».

-Για τις αντιρρήσεις που εκφράστηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου:

«Καταρχάς, οι 18 όροι του ΟΠΑΚΠΑ, διασφαλίζουν τον ίδιο τον οργανισμό, όσον αφορά τη νομιμότητα και τη διασφάλιση της δημόσιας περιουσίας. Ο ΟΠΑΚΠΑ στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, στην οποία συμμετείχαν οι δύο μεγαλύτερες παρατάξεις του Δήμου, ομόφωνα γνωμοδότησε θετικά βάζοντας τους όρους. Αυτοί οι όροι δεν μπήκαν έτσι. Κάτι λένε. Παρακολουθώντας τη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου θεωρώ ότι, πιθανότατα, κάποιοι δεν μπήκαν στον κόπο ούτε καν να διαβάσουν τη γνωμοδότηση και τους όρους  του ΟΠΑΚΠΑ ή διαβάζοντας τους δεν τους κατανόησαν πλήρως.  Η αίτηση μας αφορά έργα υποδομών όσον αφορά την ανάπτυξη του αθλήματος και πάντα μιλάμε για προπονητικό κέντρο. Εμείς σε πρώτη φάση ζητάμε το χώρο, στον οποίο ήδη δραστηριοποιούμαστε. Με την παραχώρηση του χώρου στον Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκό, θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες ενέργειες και διαδικασίες, όπως κάναμε και με τα 17 στρέμματα που προανέφερα, θα υποβάλλουμε πλήρη φάκελο,  ο οποίος μόλις  εγκριθεί, θα διαβιβαστεί σε όλες τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, όπως ρητά αναφέρεται στους όρους του ΟΠΑΚΠΑ, θα το παρουσιάσουμε σε όλο το Δημοτικό συμβούλιο, για να ξεκινήσει η κατασκευή του έργου που είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου προπονητικού κέντρου. Ένα αθλητικό κέντρο που ο Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός είναι ανοιχτός στο να το παραχωρεί για τις ανάγκες, όταν χρειαστεί, κι άλλων συλλόγων του Δήμου. Η απάντηση σε αυτούς που προέβαλλαν τέτοιου είδους προσχήματα όπως «τι; που; και πως;» και τέτοιο είδους εμπόδια είναι ότι εμείς θέλουμε να κάνουμε ένα προπονητικό κέντρο, στο τοπογραφικό που προσκομίσαμε» και το «πώς» δεν μπορώ να το κατανοήσω τι εννοούνε. Δεν σας κρύβω ότι ενοχλήθηκα παρακολουθώντας τη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου από την τοποθέτηση Δημοτικού συμβούλου που είπε ότι «μας είναι αδιάφορη η γνώμη του Πανσερραϊκού» που και μόνο για λόγους ευγένειας θα έπρεπε να δοθεί ο λόγος και η δυνατότητα να τοποθετηθεί ο εκπρόσωπος του συλλόγου. Με ενόχλησε που δεν αντέδρασε κανείς σε αυτό. Για όλους αυτούς που ισχυρίζονται ότι πραγματικά αγαπούν τον Πανσερραϊκό. Με τέτοια οπτική αντίληψη κάποιων ανθρώπων δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το αύριο του Σερραϊκού αθλητισμού, ότι αυτό το τεράστιο πρόβλημα με την έλλειψη σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων στο Δήμο μας θα λυθεί. Ο Πανσερραϊκός δεν μπορεί να είναι απολογούμενος όταν κάνει προτάσεις ανάπτυξης σε ένα χώρο που είναι χαρακτηρισμένος ως αθλητικό πάρκο και είναι αποκλειστικά για αθλητικές χρήσεις. Ο Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός έρχεται να σταθεί  αρωγός σε μια τέτοια προσπάθεια, ως συνοδοιπόρος του Δήμου και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό κι όχι να  αντιμετωπίζεται με καχυποψία. Αυτές οι αντιλήψεις κάποιων ανθρώπων πρέπει να ξεπεραστούν, να βρεθούν οι πόροι, να δημιουργηθούν σύγχρονες εγκαταστάσεις γιατί αν δεν ενεργοποιηθεί ένας σύλλογος οργανωμένος με το μέγεθος και την ιστορία του Πανσερραϊκού, με μέθοδο και πρόγραμμα να δώσει σε αυτούς τους χώρους ζωντάνια και πνοή, αυτοί οι χώροι και οι εγκαταστάσεις, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τα Ολυμπιακά έργα θα ρημάξουν και θα βλέπουμε, όπως βλέπαμε τόσα χρόνια με το κολυμβητήριο στην ομόνοια, αντί για αθλητική εγκατάσταση, κουφάρια. Και αν δεν πάρει πρωτοβουλία στον τόπο μας, στις Σέρρες ο Πανσερραϊκός, τότε ποιος θα πάρει;».

-Για τις ανόδους δύο τμημάτων:

«Η οικογένεια του Πανσερραϊκού είναι χαρούμενη γιατί βρίσκεται στην ευχάριστη θέση τη μέρα των γενεθλίων του συλλόγου να μιλάμε για δύο ανόδους στα πιο λαοφιλή αθλήματα, το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες. Εύχομαι στο μέλλον πολλές χαρές μέσα από διακρίσεις και επιτυχίες».

newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter του Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός, για να μαθαίνετε πρώτοι, τα νέα του συλλόγου μας!