Επίσημα ανεβαίνουν κατηγορία τα «λιοντάρια» σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ!

Στο ποδόσφαιρο

Ο Πανσερραϊκός, μετά την φετινή περιπέτεια στην χαμηλότερη ποδοσφαιρικά κατηγορία του Ελληνικού πρωταθλήματος, ανεβαίνει κατηγορία και μάλιστα με την αξία του, αφού πριν την διακοπή λόγω της πανδημίας, βρισκόταν και μαθηματικά στην πρώτη θέση της Γ΄ Εθνικής. Ο προβιβασμός είναι μια δικαίωση για την εξελικτική πορεία του τμήματος, την τελευταία διετία.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ προχώρησε στην τροποποίηση του κανονισμού πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής και επικύρωσε την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία και των οχτώ ομάδων που πρώτευσαν στους αντίστοιχους ομίλους της Γ’ Εθνικής.

Μετά από αυτήν την απόφαση, οι Πανσερραϊκός, Αλμωπός Αριδαίας, Πιερικός, ΑΕΠ Κοζάνης, Καλλιθέα, Ρόδος, Αστέρας Βλαχιώτη και Επισκοπή, προβιβάζονται και επίσημα στην παραπάνω κατηγορία.

Μένει πλέον να φανεί αν τη νέα σεζόν θα αγωνιστούν στη Football League ή σε μία νέα Β’ Εθνική, με δύο ομίλους (Νότιο-Βόρειο) και 32 ομάδες, εφόσον βέβαια προκριθεί η λύση της αναδιάρθρωσης.

Σε ό,τι αφορά τον υποβιβασμό, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε να υποβιβαστούν από τη Γ’ Εθνική στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, μόνο οι ομάδες που δεν είχαν μαθηματικές ελπίδες σωτηρίας τη στιγμή που διεκόπησαν τα πρωταθλήματα.

Στο μπάσκετ

Ο Πανσερραϊκός ανεβαίνει σερί , δύο κατηγορίες, σε δυο χρονιές. Από το τοπικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ στην Β’ Εθνική, σε μια χρονιά με περιπέτεια αλλα αίσιο τέλος, καθώς η οργάνωση που έδειξε, πριν την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος, κινδύνευσε εξαιτίας δύο άτυχων αποτελεσμάτων.

Η Ε.Ο.Κ. ανακοίνωσε τις αποφάσεις της σχετικά με την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων για την αγωνιστική περίοδο 2020-21, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω της υγειονομικής κρίσης με τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού, που οδήγησαν στην ματαίωση όλων των Πρωταθλημάτων.

Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι τη νέα αγωνιστική περίοδο 2020-2021 στην Β’ Εθνική κατηγορία θα συμμετέχουν 50 ομάδες (18 περισσότερες σε σχέση με τη φετινή χρονιά) , οι οποίες θα χωριστούν σε 4 ομίλους (έναντι 2 την φετινή χρονιά)

Σύμφωνα με την τροποποίηση του άρθρου 12 της Ειδικής Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής κατηγορίας ανδρών δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα στα τοπικά Πρωταθλήματα εκτός αυτών που αποχώρησαν για την αγωνιστική περίοδο 2020 -2021.

Η Επιτροπή εισηγείται ότι ομάδα που θα δηλώσει αδυναμία συμμετοχής ή θα αποχωρήσει ή δεν θα αποδεχτεί άνοδο με σχετική πτώση σε κατηγορία δεν θα αντικατασταθεί από άλλη ομάδα για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021:

  1. ΑΟ ΑΙΟΛΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ               ΑΟ ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
  2. ΓΣ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ                          ΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ
  3. ΣΚ ΙΩΑΝΝΙΝΑ                               ΜΓΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ
  4. ΓΑΣ ΜΕΛΙΚΗΣ                               ΜΕΝΤ
  5. ΑΜ ΙΚΑΡΟΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ                 ΑΟΚ ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ
  6. ΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ      ΑΣ ΕΛΠΙΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
  7. ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ                           ΔΕΚΑ
  8. ΓΣ ΤΙΤΑΝΕΣ ΠΑΛΑΜΑ                   ΑΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
  9. ΚΣ ΑΕΤΟΙ ΒΕΡΟΙΑΣ                     ΜΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
  10. ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937    ΑΠΣ ΑΣΠΙΣ ΞΑΝΘΗΣ
  11. ΦΣΦ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ    ΓΣ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
  12. ΦΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ                              ΑΣΑΑ ΖΕΦΥΡΟΣ 02
  13. ΚΕ ΦΑΙΑΚΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ             ΜΑΣ ΕΥΑΓ. ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

Η Επιτροπή εισηγείται οι πέντε (5) πρώτοι του 3ου και 4ου  Ομίλου: ΑΟ ΑΙΟΛΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΓΣ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ, ΣΚ ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΓΑΣ ΜΕΛΙΚΗΣ, ΑΜ ΙΚΑΡΟΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΑΟ ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΞΑΝΘΗΣ, ΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ, ΜΓΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ, ΜΕΝΤ, ΑΟΚ ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ αντίστοιχα ανέρχονται στην  Β’ Εθνική Κατηγορία.

Σύμφωνα με την τροποποίηση του άρθρου 12 της Ειδικής Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής κατηγορίας ανδρών δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα στα τοπικά Πρωταθλήματα εκτός αυτών που αποχώρησαν για την αγωνιστική περίοδο 2020 -2021.

newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter του Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός, για να μαθαίνετε πρώτοι, τα νέα του συλλόγου μας!