Ποδόσφαιρο:Τα παιδιά ΠΑΝΩ από όλα! Συμμετέχουμε στην Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού!

Ο σύλλογος μας, τοποθετεί την αξία των παιδιών ΠΑΝΩ από όλα και τιμά την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, με φωτογραφίες παικτών της ποδοσφαιρικής μας ομάδας, που εκφράζουν δημόσια την αγάπη τους, για οτι πολυτιμότερο έχουν στην ζωή, τα παιδιά τους.

Συμμετέχουμε ενεργά, στην φετινή παγκόσμια καμπάνια του ΟΗΕ και της UNICEF, ευαισθητοποιώντας τους φίλους μας και τους συμπολίτες μας απο το σπίτι, σε μια εποχή καραντίνας, που η εκτίμηση και η φροντίδα στα παιδιά, πρέπει να είναι μεγαλύτερη.

Αγάπη και σεβασμός, στα παιδιά όλου του κόσμου!

Αντιπροσωπεία των ποδοσφαιριστών μας, οι Δημήτρης Γκούρτσας, Γιώργος Γεωργιάδης, Σιριλ Καλί και Ζαχαρίας Καβουσάκης, φωτογραφήθηκαν μαζί με τα παιδιά τους, για να αναδείξουν την σημασία της υπεράσπισης των δικαιωμάτων του παιδιού, που πρεσβεύει η σημερινή ημέρα.

20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

«Στις 20 Νοεμβρίου, τα παιδιά θα φανταστούν ξανά έναν καλύτερο κόσμο. Εσύ τι θα κάνεις;» Αυτό είναι το μήνυμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην ιστοσελίδα του, με αφορμή τον εορτασμό της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, ένα παιδί πεθαίνει εξαιτίας της βίας κάθε πέντε λεπτά. Επιπλέον, όπως προκύπτει από έρευνα του ευρωπαϊκού γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τουλάχιστον 55 εκατομμύρια παιδιά σε 49 ευρωπαϊκές χώρες κακοποιούνται ή παραμελούνται σε όλη τη διάρκεια της παιδικής τους ηλικίας, με κάθε μορφή βίας: σωματική, ψυχολογική και σεξουαλική.

Το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού στέλνει και η UNICEF, το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά, εστιάζοντας μεταξύ άλλων στις γενικότερες επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στους  νέους και στους ανθρώπους μικρότερης ηλικίας.

«Έξω από το παράθυρό μας, ο κόσμος υποφέρει. Γεμάτα νοσοκομεία πλημμυρισμένα από πόνο. Η διαφορετικότητα συναντά την απαξίωση. Ακούμε το κλάμα της μητέρας Γης. Είμαστε τα παιδιά της, που δεν μπορείς να τα κάνεις να σωπάσουν. Θα ακούσει το ποίημα μας για τα δάση της, το τραγούδι μας για τους ωκεανούς. Το κάλεσμά μας θα είναι μια καταιγίδα. Δεν είμαστε ούτε πολύ νέοι ούτε πολύ μικροί… Ρατσισμός, διακρίσεις, ανισότητα. Ας βάλουμε ένα τέλος σε όλα αυτά… Με μάσκα, αλλά όχι χωρίς λαλιά», επισημαίνουν παιδιά απ’ όλον τον κόσμο στο βίντεο της UNICEF με αφορμή τη σημερινή ημέρα.

newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter του Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός, για να μαθαίνετε πρώτοι, τα νέα του συλλόγου μας!