Ιδρύθηκε η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλημάτων Ρομποτικής και Τεχνολογίας, με Πρόεδρο τον Έφορο του Πανσερραϊκού και έδρα τις Σέρρες

Η Αθλητική Ρομποτική αποκτά επίσημη υπόσταση στην Ελλάδα, με πολύτιμο αρωγό της όλης προσπάθειας, τον σύλλογο του Πανσερραϊκού. Ο έφορος του τμήματος Robot Sports, κ. Μανώλης Τσελέπης, με συντονισμένες ενέργειες ετών, κατάφερε την ίδρυση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλημάτων Ρομποτικής και Τεχνολογίας, με έδρα μάλιστα, την πόλη των Σερρών. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στην χώρα μας όπου μια αθλητική ομοσπονδία εγκαθιδρύεται στην Βόρεια Ελλάδα.

Η επίσημη αναγνώριση της ομοσπονδίας είναι γεγονός, ανοίγοντας τον δρόμο για τον μεγάλο στόχο, της διοργάνωσης, της Διεθνούς Ολυμπιάδας HELLAS IROC 2024, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα. Ο Πανσερραϊκός, αποτελεί το πρώτο επίσημο αθλητικό σωματείο, που προωθεί ένα τόσο μεγάλο γεγονός στον τομέα της αθλητικής ρομποτικής.

Είκοσι δυο αθλητικά σωματεία, αποτελούν τα ιδρυτικά μέλη, της νεοσύστατης ομοσπονδίας, με τον Σερραϊκό σύλλογο να πρωτοστατεί, και τον κ. Μανώλη Τσελέπη να αποτελεί τον ιστορικό πρώτο πρόεδρο και αντιπρόεδρο τον κ. Τάσο Παναγιώτου, που ηγείται της Διοίκηση του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός.

Τα ακαδημαϊκά μέλη, που πλαισιώνουν επίσημα και οργανωμένα, τη νέα ομοσπονδία ΕΛ.Ο.Α.Ρ.Τ. και το τμήμα του Πανσερραϊκού είναι:

  • Σαράντος Ψυχάρης Καθηγητής ΑΣΠΑΙΤΕ και Πρόεδρος της Ελληνικής Εκπαιδευτικής Ενωσης STEM(e3stem.edu.gr)
  • Δρ. Κωνσταντίνος Καλοβρέκτης, Μεταδιδακτορικος  Ερευνητής
  • Δρ Απόστολος Ξενάκης, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ο αθλητισμός και η τεχνολογία, μέσω της ρομποτικής δίνει το έναυσμα, για ένα καινούριο αθλητικό μονοπάτι, στα νέα παιδιά. Η ιστοσελίδα της νέας ομοσπονδίας είναι: roboticsports.org

newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter του Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός, για να μαθαίνετε πρώτοι, τα νέα του συλλόγου μας!