Κολύμβηση: Ο Στέργιος Συλαίος κρατάει…σε φόρμα τα ταλέντα της πισίνας!

Ο προπονητής των αγωνιστικών τμημάτων της κολύμβησης, ο πολύπειρος κ. Στέργιος Συλαίος, μιλά στην ιστοσελίδα του συλλόγου μας, για ο, τι συμβαίνει το τελευταίο διάστημα με την αποχή, λόγω της επιδημίας του κορωναϊου, τα «κόκκινα» Σερραϊκά ταλέντα που περιμένουν να επιστρέψουν στην πισινά του κολυμβητηρίου, την πικρία του για την υπερβολική αντιμετώπιση της κολύμβησης απο τα υγειονομικά πρωτόκολλα και την καλή δουλειά, που γίνεται στον σύλλογο και το τμήμα, παρά τις δυσκολίες της εποχής!

Σεβόμαστε τα μέτρα!Οι πισινές όμως, έχουν χλώριο που είναι ισχυρό αντισηπτικό!

Δυστυχώς διανύουμε μια δύσκολη περίοδο, που αφορά όλο τον κόσμο και πλήττει και τον αθλητισμό με την κολύμβηση. Εμείς ζούμε σε ένα πιο αποστειρωμένο περιβάλλον απο τα υπόλοιπα σπορ που με αυστηρή προσοχή, μπορούμε να συνεχίσουμε να προπονούμαστε κανονικά. Ο σύλλογος μας, κατάφερε πέρυσι να ξεπεράσει τους 2 μήνες καραντίνας και να επιστρέψει ομαλά στην δράση, ολοκληρώνοντας μάλιστα με επιτυχία το πιο περίεργο πρωτάθλημα που έχουμε ζήσει, αφού χρησιμοποιήθηκαν 7 διαφορετικά κολυμβητήρια σε όλη την χώρα, χωρίς προκριματικά και με διαφορετικών προδιαγραφών γήπεδα.

Φέτος ξεκινήσαμε, με όλες τις δυσκολίες και τους περιορισμούς στις προπονήσεις, αφού υποδεχόμαστε λιγότερα παιδιά ανά διαδρομή. Τηρήσαμε όμως, ευλαβικά το υγειονομικό πρωτόκολλο της ομοσπονδίας, χωρίς μάλιστα να έχουμε ούτε ένα κρούσμα. Αφήσαμε γονείς και κοινό, εκτός κερκίδων, κλείσαμε τα αποδυτήρια και καταγράφομε την είσοδο-έξοδο κάθε αθλητή, προπονητή ή άτομα του προσωπικού. Σημειώνω οτι το φθόριο στο νερό είναι εξ ορισμού ένα απο τα σπουδαιότερα αντισηπτικά, επομένως μπορούν, οι υπεύθυνοι της πολιτείας να εξετάσουν καλύτερα και αυτό το ζήτημα στον υγρό στίβο, για να μην απέχουμε τόσο καιρό.

Οι κολυμβητές μας διαθέτουν σπουδαίο ταλέντο!

Για την φετινή ομάδα του Πανσερραϊκού στην κολύμβηση, πιστεύω οτι έχουμε ταλαντούχους κολυμβητές και η προσπάθεια μας, που ξεκίνησε εδώ και μερικά χρόνια, πλέον φαίνεται οτι αποδίδει καρπούς. Στις μικρές ηλικιακά αγωνιστικές κατηγορίες των παμπαίδων και παγκορασίδων Α-Β, η ομάδα μας, έχει ανοδική πορεία, που πρόλαβε μάλιστα, σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα που βρεθήκαμε στις πισίνες να το δείξει και φυσικά μόλις ξεπεράσουμε την επιδημία, θα δουλέψουμε και πάλι σκληρά.

Στις 17 και 18 Οκτωβρίου διεξήχθη «η ημερίδα ορίων χειμερινών αγώνων» αλλά λόγω της κατάστασης η ομάδα μας αποσύρθηκε γρηγορότερα. Στην πρώτη ημέρα των αγώνων, 18 αθλητές μας, κατάφεραν να διαπρέψουν στους χρόνους, παίρνοντας πρωτιές! Γεγονός, αισιόδοξο και ελπιδοφόρο για την συνέχεια της προσπάθειας μας, να κρατήσουμε τον σύλλογο μας ψηλά στα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των αγώνων της κεντροδυτικής περιφέρειας κολύμβησης.

Το επιτελείο του Πανσερραϊκού είναι κοντά στους αθλητές μας!

Μπορώ να πω οτι είμαι ενθουσιασμένος με την φετινή ταλαντούχα «φουρνιά», που υπάρχει στην ομάδα μας, αφού και τα 25 μέλη, προπονούνται μεθοδικά για να πετύχουν καλά πλασαρίσματα. Μαζί με τους ικανούς συνεργάτες στα προαγωνιστικά τμήματα, την Μαρία Εμμανουηλίδου και τον Μιχάλη Σουγιολτζόγλου αλλά και την Ελένη Μαστόρου στις μικρότερες ηλικίες, δουλεύουμε καθημερινά, ώστε να προκύψει το θετικό αποτέλεσμα στους αγώνες. Ο σχεδιασμός φυσικά είναι προετοιμασία ετών, που την δουλεύουμε με την ψυχή του τμήματος τον Άκη Γκράτζιο.

Ακόμα και στο διάστημα της καραντίνας, όπου το κολυμβητήριο μας μαζί με τις υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης, έκλεισαν νωρίτερα, φροντίζουμε καθημερινά να έχουμε επικοινωνία με τους αθλητές μας, μέσω του διαδικτύου και των τεχνολογικών εφαρμογών, ώστε να τους κατευθύνουμε στις ατομικές τους προπονήσεις, που επιτρέπονται. Όπως και με αρκετούς γονείς που σέβονται την αγάπη των παιδιών τους για τον αθλητισμό και το κολύμπι, είμαστε κοντά τους, δίνοντας την παροχή επικοινωνίας σε ο,τι θελήσουν κατά την κρίσιμη αυτή περίοδο.

Είναι σημαντικό να πούμε και για την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, που έδειξε καλά αντανακλαστικά και αξιοποιεί όσο καλύτερα μπορεί την τεχνολογία, για να κρατήσει κοντά τον κόσμο της πισίνας στο άθλημα μας, όσο οι κερκίδες παραμένουν άδειες.

Ελπίζω σύντομα να επιστρέψουμε δυνατοί, απο όλο αυτό που συμβαίνει και η ομάδα μας, όπως και στην πρώτη καραντίνα να παραμείνει σε φόρμα και τα παιδιά να δείξουν ξανά, δείγματα του σπουδαίου ταλέντου τους.

newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter του Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός, για να μαθαίνετε πρώτοι, τα νέα του συλλόγου μας!