Πόλο γυναικών: Η πρώτη τελική φάση της ομάδας μας το 2017 στον Πειραιά

Όλες οι ομάδες σε όλα τα σπορ, έχουν το «χρυσό» βιβλίο των επιτυχιών και το «μαύρο» βιβλίο των αποτυχιών. Το 2017, οι «Λιονταρίνες» μας του τμήματος υδατοσφαίρισης, πήραν την πένα τους και συμπλήρωσαν την πρώτη σελίδα του «χρυσού» βιβλίου, καθώς ήταν η πρώτη φορά, που ο Πανσερραϊκός μας έδωσε το παρών σε τελική φάση πρωταθλήματος.

Είναι πραγματικά άξιο θαυμασμού πως οκτώ κορίτσια, ηλικίας 11-12 χρονών, έκαναν την πόλη μας, τις Σέρρες, περήφανη. Οι «γοργόνες» του Πανσερραϊκού μας, με τον προπονητή τους, Δημήτρη Μπαχτσεβανίδη, αφού… σάρωσαν κυριολεκτικά στα προκριματικά Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη, με αντιπάλους τον ΑΣ ΠΑΟΚ, τον ΑΣ Άρη και τον ΑΣ Απόλλο, κατέβηκαν στον Πειραιά, καταγράφοντας την παρθενική τους συμμετοχή σε τελική φασή.

Πως ξεκίνησε όμως το… ταξίδι των κοριτσιών μας για τον Πειραία;

Ο πρώτος αγώνας της προκριματικής φάσης πραγματοποιήθηκε στις 22 Απριλίου 2017, με τις «Λιονταρίνες» μας να επικρατούν του ΑΣ Απόλλο με 18-3, ενώ την ίδια μέρα, λίγες ώρες αργότερα, αντιμετώπισαν τον ΑΣ Άρη, τον οποίο και νίκησαν με 20-4. Η πρώτη μέρα των προκριματικών αγώνων ήταν θετικότατη, με δύο νίκες, έχοντας πετύχει συνολικά 38 γκολ έναντι 7. Την δεύτερη και τελευταία μέρα της προκριματικής φάσης, η ομάδα μας αντιμετώπισε αυτήν του ΠΑΟΚ, με το τελικό σφύριγμα του διαιτητή να μην βρίσκει κάποιον νικητή, καθώς το σκορ έκλεισε στο 11-11. Οι «Λιονταρίνες» πήραν την πρόκριση για την τελική φάση στον Πειραιά, με δύο νίκες και μια ισοπαλία στα προκριματικά και συνολικά 49-18 τα γκολ.

Πρώτη συμμετοχή σε τελική φάση αντιμετωπίζοντας αθλήτριες της Εθνικής ομάδας πλέον.

Ο Πανσερραϊκός μας είχε κάνει ήδη την υπέρβαση, καθώς μια ομάδα από επαρχία της Βορείου Ελλάδος, έφτασε μέχρι την τελική φάση του πρωταθλήματος και ήταν έτοιμη να… βουτήξει στα βαθιά. Η αποστολή της ομάδας μας δεν ήταν καθλολου εύκολη, καθώς είχε να αντιμετωπίσει κορυφαίες ομάδες στην κατηγορία της (μίνι κορασίδες) και συγκεκριμένα τον Ολυμπιακό, τον Εθνικό Πειραιώς και τον Ν.Ο. Ρεθύμνου.

Η ομάδα μίνι κορασίδων του Ολυμπιακού

 

Οι αγώνες της τελικής φάσης, πραγματοποιήθηκαν το 2ήμερο 7-8 Ιουλίου, με ένα παιχνίδι την πρώτη μέρα και δύο παιχνίδια την επόμενη (πρωί και απόγευμα), ενώ όλοι οι αγώνες έγιναν στο κολυμβητηρίο του Πειραιά (Παπαστράτειο).

Η ομάδα μας μαζί με αυτήν του Εθνικού Πειραιώς

 

Οι «Λιονταρίνες» μας βούτηξαν στην πισινά για το πρώτο παιχνίδι, αντιμετωπίζοντας τον Εθνικό Πειραιώς, γνωρίζοντας ωστόσο την πρώτη τους ήττα με 5-15. Στην δεύτερη μέρα της τελικής φάσης, τα κορίτσια μας θα αντιμετώπιζαν τον Ολυμπιακό και τον Ν.Ο. Ρεθύμνου. Το πρώτο χρονικά παιχνίδι ήταν αυτό με τις «Ερυθρόλευκες», με την ομάδα μας να δυσκολεύει την προσπάθεια των αντιπάλων μας και να καταγράφει την δεύτεη ήττα σε αυτήν την τελική φάση, με 4-9. Η ομάδα μας ολοκλήρωσε την συμμετοχή της στην τελική φάση, με αντίπαλο τον Ν.Ο. Ρεθύμνου, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, καθώς ηττήθηκε με 5-14.

Η ομάδα μας με αυτήν του Ν.Ο. Ρεθύμνου

 

Μπορεί η πρώτη παρουσία του Πανσερραϊκού μας σε τελική φάση κατηγορίας μίνι κορασίδων, να μην έφερε κάποιο θετικό αποτέλεσμα, όμως χάρισε στα κορίτσια μας τις εμπειρίες, τις παραστάσεις και το… άρωμα του πρωταθλητισμού.

Οι «γοργόνες» του Πανσερραϊκού μας που πήραν μέρος στην τελική φάση του 2017:

1) Κελεσιενλή Μαρία
2) Τσακαλοφίδου Ελένη (C)
3) Δημητριάδου-Κεσούλη Βασιλική
4) Σαρηπαναγιώτη Πασχαλία
5) Μάλαμα Θεοδώρα
6) Σαββοπούλου Μαρία – Ζωή
7) Τσακαλοφίδου Αθήνα
8) Χατζηζαχαρίου Θωμαή

Προπονητής: Μπαχτσεβανίδης Δημήτρης

* Οι αριθμοί είναι αντίστοιχοι με τα σκουφάκια που φορούσαν οι αθλήτριες μας.

Για έκπληξη των ομάδων της Αθήνας με την συμμετοχή του Πανσερραϊκού μας στην τελική φάση, έκανε ο προπονητής της ομάδας μας, Δημήτρης Μπαχτσεβανίδης, σημειώνοντας πως τα κορίτσια μας ένιωθαν περήφανες μετά το τέλος της τελικής φάσης, καθώς πολλά κορίτσια των αντίπαλων ομάδων, αγωνίζονται πλέον στην Εθνική ομάδα (στις μικρότερες κατηγορίες).

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Μπαχτσεβανίδης:

«Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε στις ομάδες της Αθήνα ,η δική μας συμμετοχή σε εκείνη την τελική φάση, καθώς δεν μας γνώριζαν, αλλά και δεν περίμεναν μια επαρχιακή ομάδα και μάλιστα από τις Σέρρες να φτάσει μέχρι εκείνη την φάση.. Συνήθως, πηγαίναν ομάδες από την Αθήνα, την Πάτρα, τον Βόλο και το Ρέθυμνο. Για τα κορίτσια ήταν η πρώτη φορά σε τελική φάση και ήταν περήφανες για τον στόχο που ολοκλήρωσαν. Ήρθαν αντιμέτωπες με κορίτσια που παίζουν στην Εθνική ομάδα πλέον».

 

newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter του Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός, για να μαθαίνετε πρώτοι, τα νέα του συλλόγου μας!