EMCA: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην Σόφια το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα FUNNY με την συμμετοχή του Πανσερραϊκού

Ο σύλλογος της Λέφσκι φιλοξένησε στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, Σόφια, τους συνεργάτες του προγράμματος FUNNY (Funny yoUng childreN athletics traiNings in elementarY schools). Με τον Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκό, να παρουσιάζει τις τελευταίες δράσεις του, σχετικά με την διασκεδαστική φυσική δραστηριότητα, για τις μικρές ηλικίες των παιδιών δημοτικού και αθλητικών ακαδημιών.

Πραγματοποιήθηκε στην Σόφια, η τελική συνάντηση, των συνεργαζόμενων πολυαθλητικών συλλόγων, της ”Levski-Sport for All”, (Βουλγαρία) της Polisportiva Pontevecchio Bologna (Ιταλία) και του ΜΓΣ Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο του προγράμματος, αθλητισμού για παιδιά, FUNNY, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι εταίροι, μοιράστηκαν με τους καλεσμένους, τα αποτελέσματα, που επιτεύχθηκαν από την έναρξη του έργου τον Δεκέμβριο του 2022.

Ο Lucien Velchev , πρόεδρος του συλλόγου “Levski – Sport for All” και συντονιστής των δραστηριοτήτων του έργου για τη Βουλγαρία και η Vanina Milanova – Πρόεδρος της Συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πολυαθλητικών Συλλόγων και γενική γραμματέας του Συλλόγου “Levski – Αθλητισμός για Όλους” και υπεύθυνη του έργου, ανέφερε πώς υλοποιήθηκε, το συγκεκριμένο πρόγραμμα, πώς διαχειρίστηκαν και συντονίστηκαν οι δραστηριότητες που σχετίζονται με αυτό, όχι μόνο στη Βουλγαρία, αλλά και στο δίκτυο των εταίρων, σε Ιταλία και Ελλάδα και πώς λειτούργησε το εγχειρίδιο, που δημιουργήθηκε με τα συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Στην Ελλάδα, το έργο FUNNY υλοποιήθηκε μαζί με 3 σχολεία των Σερρών και δυο αθλητικών ακαδημιών του Πανσερραϊκου (Μπάσκετ – Ποδόσφαιρο), με την συμμετοχή περισσοτέρων απο 750 παιδιών, απο 7 έως 12 ετών.

Δείτε εδώ τις δράσεις του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός:

Στα σχολεία για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα FUNNY ο Πανσερραϊκός!

Οι Ακαδημίες μπάσκετ του Πανσερραϊκού εντάσσουν το πρόγραμμα FUNNY

Το πρόγραμμα FUNNY ενώνει τις κοινωνικές ανισότητες μέσω του αθλητισμού

Στη Βουλγαρία, το FUNNY υλοποιήθηκε μαζί με 7 σχολεία από τη Σόφια και το Varshets, με τη συμμετοχή περισσότερων από 700 παιδιών από 7 έως 12 ετών.

Στην Ιταλία, το έργο FUNNY υλοποιήθηκε μαζί με 4 σχολεία απο την Μπολόνια, με την συμμετοχή περισσοτέρων απο 1000 παιδιών απο 7 έως 12 ετών.

Ο Κωνσταντίνος Γκούντουλας – Διευθυντής Επικοινωνίας, Project Manager του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός και Συντονιστής Δραστηριοτήτων του Έργου, μίλησε, για το πώς εφαρμόστηκε στην Ελλάδα. Ο πολυαθλητικός σύλλογος των Σερρών, έχει κατασταλάξει σε ένα μοντέλο, που στοχεύει σε δύο κατευθύνσεις, αφενός αθλητικές εκδηλώσεις σε 3 σχολεία της πόλης των Σερρών με μικρά παιδιά, που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και αφετέρου σε δύο από τις μεγαλύτερες, αθλητικές ακαδημίες του συλλόγου (μπάσκετ και ποδοσφαίρου) έχουν συμπεριλάβει, διασκεδαστικές ασκήσεις στίβου, για ζέσταμα και αποθεραπεία των μικρών αθλητών.

Οι δράσεις του προγράμματος, FUNNY”, έδωσαν την δυνατότητα εκπαίδευσης, και στα παιδιά από οικογένειες με χαμηλή κοινωνική θέση και διαφορετικές εθνικότητες, όπου ενεπλάκησαν, σε κάτι που πραγματικά τους αρέσει, νιώθοντας λιγότερο, απομονωμένοι και περισσότερο, μέρος της ευρύτερης κοινότητας. Ο Μανώλης Τσελέπης, Έφορος της Αθλητικής Ρομποτικής και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητικής Ρομποτικής και τεχνολογίας, συνόδευσε την αποστολή του Πανσερραϊκού στην Σόφια.

Ο Emiliano Negrini – μέλος του διοικητικού συμβουλίου και υπεύθυνος επικοινωνίας της Polisportiva Pontevecchio Bologna και συντονιστής των αθλητικών δραστηριοτήτων του έργου για την Ιταλία. Ο Ιταλός εταίρος έχει συμπεριλάβει το έργο FUNNY στο πρόγραμμά του, για την παροχή κοινωνικής υπηρεσίας σε 4 σχολεία του δήμου της Μπολόνια, εμπλέκοντας σχεδόν 900 παιδιά σε δραστηριότητες.

Η καθηγήτρια Nina Atanasova, της Εθνικής Ακαδημίας Αθλητισμού “Vasil Levski” είναι ο δημιουργός του “Εγχειριδίου για υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες”, ώστε να βοηθήσει τους δασκάλους φυσικής αγωγής και αθλητισμού, που αναπτύχθηκε για τις ανάγκες του προγράμματος FUNNY. Παρουσίασε την διαδικασία δημιουργίας, του εργαλείου και απάντησε σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων.

“Εγχειρίδιο για υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες” για να βοηθήσει τους δασκάλους φυσικής αγωγής και αθλητισμού, που αναπτύχθηκε για τις ανάγκες του έργου FUNNY. Συγγραφέας: Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νίνα Ατάνασοβα.

Ειδική καλεσμένη στην εκδήλωση ήταν η Τσβετελίνα Κιρίλοβα, που κατέχει, εθνικό ρεκόρ κλειστού στίβου και συμμετείχε, στα ημιτελικά στα 400 μέτρα με εμπόδια στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει υπάρξει, πολλαπλή πρωταθλήτρια Βουλγαρίας στα 400 μέτρα, 800 μέτρα και 400 μέτρα με εμπόδια, και αυτή τη στιγμή είναι μία από τις καλύτερες προπονήτριες. Σήμερα φροντίζει, την φυσική κατάσταση των εθνικών ομάδων γυναικών, στην ρυθμική γυμναστική.

newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter του Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός, για να μαθαίνετε πρώτοι, τα νέα του συλλόγου μας!